CLINICA MEDICALA DIGESTMED

Aflati din timp daca suferiti de o boala de colon!

Colonoscopia sau endoscopia digestiva inferioara este o tehnica imagistica ce permite explorarea fara durere si tratamentul tractului gastrointestinal inferior(zona anala, rectul, sigmoidul, descendentul, transversul, colonul ascendent, cecul si valva ileo-cecala). Aceasta procedura se realizeaza cu ajutorul endoscopului care inspecteaza direct mucoasa colonica si permite preluarea de biopsii in cazul in care se depisteaza polipi, zone inflamate, tumori, etc. Endoscopul este un aparat medical ce are forma unui tub flexibil cu o camera video de dimensiuni extrem de mici prin intermediul careia se transmit imagini reale din interiorul intestinului pe un monitor unde acestea pot fi vizualizate de catre medicul specialist pentru a putea fi investigate eventualele afectiuni. Aceste imagini pot fi inregistrate pe un DVD pentru a putea fi puse la dispozitia altor medici ce efectueaza investigatii pacientului.

Statistici privind importanta colonoscopiei

Colonoscopia ajuta la depistarea a peste 95% dintre afectiunile colonului.

1 din 3 romani sufera de afectiuni digestive.

Exista un risc de pana la 8% de a face cancer de colon pe parcursul vietii.

Colonoscopia reduce cu 77% riscul aparitiei cancerului colo-rectal.

700000 decese inregistrate anual la nivel mondial cauzate de cancerul colo-rectal, dintre care 8696 inregistrate in Romania.

Ce simptome indica efectuarea unei colonoscopii?

Digestmed-tulburare-tranzit

Tulburarile de tranzit

DigestMed-dureri-abdomen

Durerile abdominale

DigestMed-anemie-prin-pierdere-de-fier

Anemia prin pierdere de fier

DigestMed-pierdere-sange-prin-scaun

Pierderea de sange prin scaun

Ce aspecte se pot evidentia in timpul unei colonoscopii?

DigestMed-ce-aspecte-se-pot-evidentia-in-timpul-unei-colonoscopii
Hemoroizi interni - hemoroizi ce se gasesc in interiorul rectului;
Diverticuli colonici - dilatatii saculare ale mucoasei peretelui intestinului gros;
Angiodisplazii – dilatatii vasculare care pot produce sangerari;
Polipi colonici - excrescente de tesut care apar la nivelul intestinului gros;
Tumori colonice;
Inflamatii si ulceratii ale mucoasei rectului si colonului.

In ce consta investigatia si cui ii este indicata?

DigestMed-investigatia

Cand pacientul se prezinta pentru investigatie medicul discuta cu dansul suferinta pentru care se efectueaza investigatia si aspectele medicale relevante si ii explica procedura . Apoi pacientul citeste si semneaza formularul de consimtamant pentru efectuarea investigatiei.

Pacientul se aseaza in decubit lateral; medicul ii face un tuseu rectal pentru a pregati zona pentru introducerea tubului si a decela eventuale obstacole si apoi se insera tubul. Tot in acest moment examineaza regiunea perianala si poate decela hemoroizii externi. Pe masura ce tubul avanseaza se introduce aer pentru a se destinde colonul si a se vizualiza optim. Acest lucru genereaza o senzatie de balonare si ocazional crampe. Un disconfort mai acut poate aparea la trecerea de un cot mai dificil al colonului.

Colonoscopia este indicata la toate persoanele peste 50 ani, in absenta oricaror simptome, data fiind incidenta crescuta a polipilor colonici in populatie dupa aceasta varsta ca leziuni precursoare ale cancerului de colon.

De asemenea urmarirea colonoscopica este necesara la persoanele cu istoric personal sau familial de polipi colonici sau cancer de colon, pesoanele cu boli inflamatorii intestinale dupa mai multi ani de evolutie, persoanele cu istoric familial de cancer colorectal ereditar nonpolipozic sau polipoza adenomatoasa familiala.

Cat timp dureaza procedura?

Durata medie a investigatiei este de 20-30 minute. Dupa investigatie pacientul se simte balonat, ocazional pot persista o vreme crampe pana cand se elimina aerul introdus in colon pe cale naturala. Se incurajeaza eliminarea gazelor astfel incat pacientul sa isi revina mai rapid dupa investigatie. Se pot folosi anumite preparate antialgice (Piafen, No Spa ) sau de reducere a gazelor (Espumisan) pentru un comfort mai bun. Daca se preleveaza o biopsie din ultimul segment al colonului si rectului poate fi evidenta o usoara sangerare dupa investigatie care se opreste singura in scurt timp. Intrucat investigatia presupune golirea anterioara completa a colonului este posibil ca pacientii sa nu mai aiba scaun cateva zile dupa investigatie, ceea ce este perfect normal.

DigestMed-colonoscopie-durata-procedura

Este dureroasa investigatia?

Majoritatea pacientilor se tem de efectuarea unei colonoscopii deoarece considera ca investigatia este una dureroasa. Trebuie sa stiti ca, in majoritatea cazurilor procedura este nedureroasa. De regula disconfort apare dupa jumatatea investigatiei cand o mare parte din colon este destinsa cu aer. Disconfortul poate aparea mai devreme si poate fi mai intens la pacientii cu interventii chirurgicale abdominale sau la femeile cu patologie ginecologica. Acesti pacienti este posibil sa nu poata fi investigati fara sedare, insa trebuie subliniat faptul ca sedarea creste riscul de perforatie al colonoscopiei si nu este lipsita de riscuri, putand genera reactii alergice sau chiar stop respirator. In plus prezenta interventiilor chirurgicale sau a patologiei ginecologice nu inseamna obligatoriu disconfort major in cursul colonoscopiei. Conteaza mult lungimea colonului, coturile pe care le are, cat de stranse sunt si toleranta individuala la distensia cu aer a colonului.

DigestMed-colonoscopia

Cand se efectueaza prelevarea de biopsie?

Daca in timpul investigatiei se observa modificari, se poate lua biopsie. Prelevarea de biopsie nu provoaca durere pacientului. In cazul in care biopsia se efectueaza pentru suspiciunea de formatiune maligna pacientul nu trebuie sa isi faca griji in privinta unei potentiale insamantari si diseminari a tumorii intrucat biopsia este luata “din interior” fara a traversa alte tesuturi si este absolut necesara pentru un tratament corect.

In ce consta pregatirea pentru colonoscopie?

Clinica DigestMed

DigestMed este o clinica medicala privata ce are ca obiect prinicipal de activitate diagnosticarea si tratarea bolilor aparatului digestiv si isi desfasoara activitatea medicala la cele mai inalte standarde europene. DigestMed pune la dispozitia pacientilor o gama de servicii de gastroenterologie, hepatologie si endoscopie digestiva, endocrinologie si psihiatrie.

DE CE DIGESTMED?

igiena-si-servicii-medicale-de-calitate-inalta-digestmed

Ne desfasuram activitatea intr-un mediu placut si primitor si punem un accent deosebit pe igiena si curatenie, oferind pacientilor nostri siguranta, confort si servicii medicale complete la un inalt standard calitativ.

punctualitatea-programarii-si-servicii-medicale-profesionale-digestmed

Fiecare pacient este important pentru noi si ne straduim sa respectam ora programarii. Totusi, ora planificata poate fi decalata datorita unor cazuri ce pot necesita investigatii mai amanuntite decat cele planificate in momentul programarii.

discutii-cu-pacientii-cu-privire-la-investigatiile-urmatoare-digestmed

In fiecare sectie specializata a clinicii DigestMed, pacientii nostri sunt informati cu privire la investigatiile pe care urmeaza sa le faca si li se va raspunde prompt la intrebarile si nelamuririle pe care le au cu privire la starea lor de sanatate.

tratament-rapid-si-eficient-digestmed

DigestMed va pune la dispozitie o echipa medicala formata din medici profesionisti, cu experienta in domeniu, care in urma investigatiilor realizate, ofera pacientilor un tratament rapid si eficient, specific nevoilor intampinate de acestia.

Echipa Medicala

DigestMed va pune la dispozitie o echipa formata din medici care detin experienta si expertiza vaste in domeniul tratarii bolilor digestive. Medicii nostri sunt deschisi comunicarii cu pacientii si stabilesc alaturi de dumneavoastra dezvoltarea unei strategii terapeutice optime in functie de asteptarile si starea dumneavoastra de sanatate.

Obiectivul DigestMed este sanatatea dumneavoastra, de aceea echipa noastra este una pregatita sa raspunda solicitarilor dumneavoastra si sa va ofere asistenta in tratarea problemelor dumneavoastra de sanatate. Clinica DigestMed va pune la dispozitie un serviciu rapid de consultatii in cazul in care problemele dumneavoastra de sanatate necesita o evaluare si un tratament urgent. De asemenea va oferim posibilitatea de a face o programare online, completand formularul de pe website-ul DigestMed.

Elena Ciupercă

Medic Primar Gastroenterologie

Dr. Elena Ciupercă este medic primar Gastroenterologie. Detine competente in ecografie generala si endoscopie digestiva diagnostica. A participat la numeroase congrese si cursuri nationale si internationale de specialitate din domeniul Gastroenterologiei si Hepatologiei. Consultatiile pot fi oferite in limbile romana sau engleza.

Tudor Arbănaș

Medic Primar Gastroenterologie si asistent universitar

Dr. Tudor Arbănaș, medic primar Gastroenterologie si asistent universitar, este colaborator al clinicii noastre si lucreaza la Spitalul Universitar de Urgenta Elias. Detine competente in ecografie generala si endoscopie digestiva diagnostica. Este doctor in Stiinte Medicale, autor si co-autor a 6 carti de specialitate, 12 articole publicate si 50 de lucrari prezentate la congrese nationale si intrenationale. Consultatiile pot fi oferite in limbile romana, engleza, franceza sau italiana.

Adelina Popescu

Medic Specialist Gastroenterologie

Dr. Adelina Popescu, medic specialist gastroenterologie, detine competente in endoscopie digestiva diagnostica si ecografie abdominala, a absolvit cursurile de endoscopie digestiva terapeutica si histologie “in vivo” si a participat la numeroase congrese nationale si internationale. Consultatiile pot fi oferite in limbile romana sau engleza.

Carmen Ruxandra Posoiu

Medic Primar Gastroenterologie

Dr. Carmen Ruxandra Posoiu este colaborator al clinicii noastre, medic primar Gastroenterologie, competenta ecografie si endoscopie digestiva. A participat la numeroase congrese si cursuri nationale si internationale de specialitate din domeniul Gastroenterologiei si Hepatologiei. Consultatiile pot fi oferite in limbile romana, engleza sau spaniola.

Florica Năftănăilă - Mali

Medic primar Boli Interne, Specialist Gastroenterologie

Dr. Florica Năftănăilă-Mali este colaborator al clinicii noastre, medic primar Boli Interne, specialist Gastroenterologie. Pana in anul 2017 a detinut functia de Director Cercetare si Dezvoltare la Institutul National de Medicina Aeronautica si Spatiala. Are competenta in ecografie generala si endoscopie digestiva diagnostica si terapeutica. Consultatiile pot fi oferite in limbile romana sau engleza.

Elena-Bianca Istratie

Medic Specialist Gastroenterologie

Dr. Elena-Bianca Istratie este medic specialist gastroenterolog. Detine competenta in endoscopie digestiva diagnostica. A participat la numeroase congrese si cursuri nationale de Gastroenterologie, Hepatologie si Pancreatologie. Arii de interes: ecografia abdominala nativa si cu substanta de contrast si ecoendoscopia. Consultatiile pot fi oferite in limbile romana, engleza sau franceza.

Monica-Adriana Stana

Medic Specialist Gastroenterologie

Dr. Monica-Adriana Stana, medic specialist gastroenterologie, detine competenta in endoscopie digestiva diagnostica. A participat la numeroase congrese nationale si internaționale in domeniul Gastroenterologiei si Hepatologiei. Arii de interes: ecografia abdominala nativa si cu substanta de contrast. Consultatiile pot fi oferite in limbile romana sau engleza.

Aparatura Moderna

ecograf-digestmed

O explorare de calitate inseamna un aparat de calitate si un medic cu experienta. Clinica este dotata cu aparatura moderna, de ultima generatie conform standardelor europene de igiena si sanatate si echipamente profesionale – dispunem de un ecograf Siemens Acuson X150 si de o linie de endoscopie Pentax. Folosim cele mai bune echipamente medicale pentru a ne asigura ca serviciile pe care le oferim pacientilor nostri se adapteaza perfect nevoilor dumneavoastra.

slide-aparatura-foto-3
aparatura-moderna-sterilizator-clinica-medicala-digestmed

Lista tarife Colonoscopie

DigestMed furnizeaza servicii medicale decontate de urmatoarele firme de asigurari private:

europ-assistance-logo
logo-signal-iduna
uniqua-logo
tarife-gastro-adelina-popescu
Dr. Adelina Popescu

Medic Specialist Gastroenterologie

COLONOSCOPIE

COLONOSCOPIE + INTERPRETARE SI STABILIRE TRATAMENT

RECTOSIGMOIDOSCOPIE

RECTOSIGMOIDOSCOPIE + INTERPRETARE SI STABILIRE TRATAMENT

POLIPECTOMIE ENDOSCOPICA SIMPLA (1-2 POLIPI)

POLIPECTOMIE ENDOSCOPICA COMPLEXA (MAI MULT DE 2 POLIPI)

tarife-gastro-elena-ciuperca
Dr. Elena Ciupercă

Medic Primar Gastroenterologie

COLONOSCOPIE

COLONOSCOPIE + INTERPRETARE SI STABILIRE TRATAMENT

RECTOSIGMOIDOSCOPIE

RECTOSIGMOIDOSCOPIE + INTERPRETARE SI STABILIRE TRATAMENT

POLIPECTOMIE ENDOSCOPICA SIMPLA (1-2 POLIPI)

POLIPECTOMIE ENDOSCOPICA COMPLEXA (MAI MULT DE 2 POLIPI)

tarife-gastro-carmen-posoiu
Dr. Carmen Posoiu

Medic Primar Gastroenterologie

COLONOSCOPIE

COLONOSCOPIE + INTERPRETARE SI STABILIRE TRATAMENT

RECTOSIGMOIDOSCOPIE

RECTOSIGMOIDOSCOPIE + INTERPRETARE SI STABILIRE TRATAMENT

POLIPECTOMIE ENDOSCOPICA SIMPLA (1-2 POLIPI)

POLIPECTOMIE ENDOSCOPICA COMPLEXA (MAI MULT DE 2 POLIPI)

tarife-gastro-tudor-arbanas
Dr. Tudor Arbănaș

Medic Primar Gastroenterologie si asistent universitar

COLONOSCOPIE

COLONOSCOPIE + INTERPRETARE SI STABILIRE TRATAMENT

RECTOSIGMOIDOSCOPIE

RECTOSIGMOIDOSCOPIE + INTERPRETARE SI STABILIRE TRATAMENT

POLIPECTOMIE ENDOSCOPICA SIMPLA (1-2 POLIPI)

POLIPECTOMIE ENDOSCOPICA COMPLEXA (MAI MULT DE 2 POLIPI)

tarife-gastro-florica-naftanaila
Dr. Florica Năftănăilă-Mali

Medic Primar Boli Interne, Specialist Gastroenterologie

COLONOSCOPIE

COLONOSCOPIE + INTERPRETARE SI STABILIRE TRATAMENT

RECTOSIGMOIDOSCOPIE

RECTOSIGMOIDOSCOPIE + INTERPRETARE SI STABILIRE TRATAMENT

POLIPECTOMIE ENDOSCOPICA SIMPLA (1-2 POLIPI)

POLIPECTOMIE ENDOSCOPICA COMPLEXA (MAI MULT DE 2 POLIPI)

Dr-Elena-Istratie-Gastroenterologie-300x300px
Dr. Elena-Bianca Istratie

Medic Specialist Gastroenterologie

COLONOSCOPIE

COLONOSCOPIE + INTERPRETARE SI STABILIRE TRATAMENT

RECTOSIGMOIDOSCOPIE

RECTOSIGMOIDOSCOPIE + INTERPRETARE SI STABILIRE TRATAMENT

POLIPECTOMIE ENDOSCOPICA SIMPLA (1-2 POLIPI)

POLIPECTOMIE ENDOSCOPICA COMPLEXA (MAI MULT DE 2 POLIPI)

Dr-Monica-Adriana-Stana-Gastroenterologie-300x300px
Dr. Monica-Adriana Stana

Medic Specialist Gastroenterologie

COLONOSCOPIE

COLONOSCOPIE + INTERPRETARE SI STABILIRE TRATAMENT

RECTOSIGMOIDOSCOPIE

RECTOSIGMOIDOSCOPIE + INTERPRETARE SI STABILIRE TRATAMENT

POLIPECTOMIE ENDOSCOPICA SIMPLA (1-2 POLIPI)

POLIPECTOMIE ENDOSCOPICA COMPLEXA (MAI MULT DE 2 POLIPI)

Servicii medicale speciale sau in regim de urgenta

Oferim servicii medicale pe baza unei programari, dar prestam si servicii medicale de consultatii pentru pacienti straini sau in regim de urgenta, cu programare cel tarziu a doua zi.

SERVICII MEDICALE SPECIALE SAU IN REGIM DE URGENTA

COLONOSCOPIE + INTERPRETARE SI STABILIRE TRATAMENT (URGENTA)

RECTOSIGMOIDOSCOPIE + INTERPRETARE SI STABILIRE TRATAMENT (URGENTA)

INJECTARE (POLIPECTOMIE)

PRELEVARE DE BIOPSIE

INREGISTRARE DVD

ELASTOGRAFIE SWE

ECOGRAFIE ABDOMINALA TOTALA + ELASTOGRAFIE SWE

ECOGRAFIE CU SUBSTANTA DE CONTRAST (250 RON – 3 pacienti, 400 RON – 2 pacienti, 500 RON – un pacient)

Clinica noastra este situata in Bucuresti, sector 6.

Puteti ajunge la noi folosind urmatoarele mijloace de transport in comun: METROU : M3 statia Lujerului, TRAMVAI : 41 statia Bd. Uverturii, AUTOBUZ : 178 statia Teatrul Masca; 106, 136, 236, 336 statia Piata Veteranilor, TROLEIBUZ : 61, 62 statia Piata Veteranilor

Programare rapida
Programare Facebook
Programare Whatsapp
Programare online
Programare telefonica