Centrul Medical DigestMed deschis sâmbata!

Investigatie de colonoscopie in Bucuresti

Articol scris de Dr. Bianca Istratie, medic specialist gastroenterolog

La clinica DigestMed, puteti opta pentru o investigatie de colonoscopie in Bucuresti. Colonoscopia este o procedura medicala endoscopica, efectuata pentru a depista eventualele modificari aparute la nivelul mucoasei colonului si rectului.

Colonoscopia sau endoscopia digestiva inferioara la adulti se realizeaza utilizand un instrument format dintr-un tub subtire, cu o lungime de 130-160 cm, flexibil, cu o camera video pozitionata in varf prin care sunt vizualizate interiorul intestinului gros si posibilele anomalii si excrescente. Procedura permite vizualizarea intregului colon si ultimii centimetrii ai intestinului subtire, tubul fiind introdus prin orificiul anal. De asemenea, pe durata investigatiei, pot fi prelevate si probe de tesut pentru efectuarea unei examen microscopic sau pot fi indepartate excrescente, cum ar fi polipii.

Cum iti alegi clinica de colonoscopie in Bucuresti? De ce sa alegi DigestMed? 

Clinica DigestMed este o clinica prin excelenta destinata gastroenterologiei, prin urmare sunt investigate si tratate toate afectiunile digestive. In cadrul clinicii sunt oferite servicii medicale de inalta calitate profesionala, iar actul medical este centrat pe nevoile pacientului.

Medicii DigestMed sunt medici cu pregatire complexa, empatici, toti detinand competente in endoscopie digestiva. Astfel, pacientii referiti clinicii vor fi preluati de oricare dintre medicii nostri si vor fi evaluati si endoscopic atunci cand este cazul, in prezenta unor semne de alarma precum: 

  • pierdere de sange in scaun;
  • anemie;
  • test hemocult pozitiv;
  • scadere in greutate importanta;
  • tulburari de tranzit recent instalate;
  • identificarea polipilor si indepartarea acestora;
  • evaluarea durerii abdominale persistente.

Colonoscopie in Bucuresti la clinica DigestMed 

In clinica DigestMed, o colonoscopie in Bucuresti urmeaza urmatorii pasi: 

Initial pacientul se prezinta la consult unde se va stabili indicatia pentru colonoscopie, acolo unde este cazul, cel mai adesea daca exista semnele de alarma amintite anterior, dar si pentru verificarea colonului dupa varsta de 45-50 de ani. 

Dupa stabililirea indicatiei pentru colonoscopie pacientul se va programa pentru procedura, primind, in urma programarii o fisa pe care sunt explicate atat dieta de dinaintea procedurii cat si pregatirea cu substanta laxativa prescrisa.

Durata totala a procedurii este de 30 – 60 de minute.

Pe durata procedurii, pacientul va sta intins pe un pat, asezat pe o parte, cu genunchii aproape de piept. Apoi, medicul va introduce tubul subtire in anus, prin rect si apoi in colon. Medicul va expanda volumul colonului folosind dioxid de carbon pentru a obtine o imagine mai clara a suprafetelor acestuia. Pe parcursul procedurii pacientul poate resimti uneori balonare si crampe abdominale tranzitorii.

Camera video din capatul tubului va reda imaginile din interiorul colonului pe un monitor.

Cum te pregatesti pentru o colonoscopie? 

Pregatirea pentru colonoscopie presupune doua mari verigi: pe de o parte, respectarea indicatiilor dietetice, pe de alta parte consumul complet al substantei laxative prescrise. Nerespectarea recomandarilor dietetice sau a ingestiei integrale a substantei laxative va produce o pregatire deficitara, necorespunzatoare, ingreunand vizualizarea optima a mucoasei colonice si acuratetea diagnosticului.

In ceea ce priveste dieta se recomanda alimente cu un continut sarac in fibre. Cu 3 zile anterioare investigatiei se interzice consumul de alimente bogate in fibre (varza, spanac, salata verde, legume si fructe cu coaja si seminte, fructe confiate, produse pe baza de faina integrala sau care contin seminte).

Se vor cosuma doar lichide limpezi: zeama de compot, ceai, apa plata. Se pot manca: paste fainoase albe, supe, paine alba, carne alba slaba (peste/pui), fiarta, la cuptor sau la gratar.

Pregatirea cu substanta laxativa se poate efectua cu multiple substante in functie de toleranta pacientului si de afectiunile asociate. Astfel, pacientul va bea 4 l de substanta, 2 l de substanta laxativa sau cateva pahare, in toate cazurile scopul final fiind realizarea unei pregatiri eficiente a colonului cu evacuarea completa a continutului intestinal.

Daca ai nevoie sa-ti faci o colonoscopie in Bucuresti, te asteptam la clinica DigestMed, unde o echipa de medici gastroenterologi pun sanatatea ta digestiva pe primul loc.

colonoscopie in bucuresti
Articole Similare