I. INFORMAȚII GENERALE

DIGESTMED S.R.L. are sediul social în București, Str. Veteranilor, nr. 11 A, etaj 1, sector 6, România, este înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului cu nr. J40/13549/2015, Identificator Unic la Nivel European (EUID): ROONRC. J40/13549/2015 și are cod unic de înregistrare CUI 35200141 (în continuare “DigestMed”).

Prezentul document conține termenii și condițiile generale (“Termeni și Condiții”) potrivit cărora DigestMed oferă servicii medicale pacienților săi. Termenii și Condițiile sunt obligatorii pentru toți pacienții.

Ne rezervăm dreptul de a actualiza sau modifica Termenii și Condițiile în orice moment, la propria discreție și fără nicio informare prealabilă. Orice modificare a acestor Termeni și Condiții va intra în vigoare imediat. Din acest motiv vă invităm să vizitați periodic această pagină pentru a revedea versiunea actualizată a Termenilor și Condițiilor pe care sunteți obligați să îi respectați.

II. REGULI APLICABILE TUTUROR PACIENȚILOR

 1. Serviciile medicale pot fi accesate, de regulă, de luni până vineri, exclusiv în baza programărilor efectuate în avans, în condițiile comunicate de către DigestMed, disponibile pe site-ul www.digestmed.ro. Cu titlu de excepție, se pot efectua programări în zile de sâmbătă, în funcție de disponibilitatea medicilor.
 2. DigestMed poate modifica programul de consultații, având în vedere participările la evenimente științifice și de pregătire profesională a personalului medical, fără a fi necesar acordul pacienților în acest sens.
 3. Accesarea serviciilor medicale se poate efectua în baza unei programări telefonice la numărul de telefon 021 9306, printr-un e-mail transmis la contact@digestmed.ro, precum și prin programare online prin intermediul site-ului www.digestmed.ro, conform procedurii detaliate mai jos.
 4. Plata serviciilor medicale se poate realiza în următoarele modalități:
  • Numerar sau prin card bancar, în cadrul clinicilor DigestMed;
  • Ordin de plată; sau
  • Transfer online.
 1. Programările efectuate online sunt validate doar în baza plății efectuate în avans. Aceasta asigură rezervarea intervalului orar ales. Plata efectuată este nerambursabilă, cu excepțiile menționate mai jos, fiind responsabilitatea pacientului să se prezinte la data și ora rezervată.
 2. Clienții DigestMed pot efectua, în mod facultativ, plata online, pentru serviciile medicale solicitate și în situația programărilor efectuate prin intermediul recepției, accesând link-ul primit prin e-mail și sms cu detaliile programării.
 3. Transmiterea notificărilor, facturilor, corespondența purtată cu pacientul de către reprezentanții DigestMed, se va face la datele de contact comunicate de pacient şi înregistrate în sistemul informatic al DigestMed.
 4. În cazul în care considerați ca v-au fost încălcate drepturile, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@digestmed.ro sau prin apelarea numărului de telefon 021 9306. Vom prelua mesajul și vom investiga cazul dumneavoastră, urmând ca un răspuns verbal sau scris să vă fie transmis în cel mai scurt timp posibil. Aparținătorii și/sau pacienții nu vor efectua niciun fel de presiuni asupra personalului din recepție și a managementului din locație pentru rezolvarea reclamațiilor.
 5. Pentru urgențe medicale (astfel cum este definită în Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, astfel cum a fost republicată), vă recomandăm să va adresați celei mai apropiate unități medicale cu profil de urgență. DigestMed nu este autorizată ca Unitate de Primiri Urgențe, așa cum este definită în legislația română.

III. PROGRAMĂRI ONLINE

Efectuarea unei programări online pentru servicii medicale în cadrul DigestMed este condiționată de citirea, înțelegerea și acceptarea acestor Termeni si Condiții. Aceștia se aplică tuturor beneficiarilor programărilor pentru servicii medicale, fără a prezenta relevanță cine a făcut programarea, fiind în sarcina exclusivă a solicitantului programării să comunice prevederile acestor Termeni și Condiții beneficiarului/beneficiarilor serviciilor.

1. Servicii medicale disponibile pentru programarea online

Pentru evitarea oricărui dubiu, pot face obiectul unei programări online doar serviciile prezentate pe website-ul DigestMed pentru următoarele specialități: gastroenterologie, endocrinologie, chirurgie generală, nutriție, psihiatrie.

Informații detaliate cu privire la serviciile medicale oferite în cadrul DigestMed, inclusiv tipuri de investigații, metode de lucru, condiții de efectuare, medici, etc. puteți obține accesând link-ul https://digestmed.ro/servicii/, urmând a selecta serviciul/serviciile vizate.

Înainte de a efectua o programare online, este important să verificați pe website-ul DigestMed descrierea/categoria serviciului/serviciilor pentru care doriți să faceți o programare online pentru a determina dacă pentru acesta/acestea poate fi efectuată o programare online și dacă acesta este serviciul care vă este necesar.

Lista serviciilor prestate de DigestMed, lista medicilor și cea a tarifelor se regăsesc pe www.digestmed.ro. Ne rezervăm dreptul de a modifica, în orice moment, unilateral, aceste liste. Toate informațiile folosite pentru descrierea serviciilor medicale pe site (imagini statice/dinamice/prezentări multimedia etc.) sunt doar cu titlu de prezentare.

O programare online este valabilă pentru o singură persoană, fiecare procedură de programare online inițiată făcând posibilă efectuarea unei programări pentru o singură persoană.

2. Efectuarea programării online

Programarea online pe website-ul www.digestmed.ro se efectuează prin parcurgerea procedurii descrise mai jos. În acest scop, trebuie parcurse etapele programării și achiziției online a serviciilor, prin accesarea rubricii “PROGRAMARE ONLINE” existente pe site. Odată deschisă fereastra “PROGRAMARE ONLINE”, programarea se face parcurgându-se în mod obligatoriu următorii pași: 1. Serviciu; 2. Ora; 3. Detalii și 4. Gata.

 • Programarea online începe prin selectarea specialității din categoriile disponibile, menționate mai sus, respectiv gastroenterologie, endocrinologie, chirurgie generală, nutriție, psihiatrie.
 • Ulterior se va selecta locația dintre centrele disponibile, respectiv cel din Str. Veteranilor, nr. 11A, sector 6, București sau cel din Str. Nicolae Caramfil, nr. 75, sector 1, București.
 • Urmează selectarea serviciului din categoriile disponibile, menționate pentru fiecare specialitate în parte.
 • Selectarea medicului – se poate selecta “orice medic disponibil” sau unul dintre lista medicilor nominalizați în rubrica respectivă pentru specialitatea, locația și serviciul selectat anterior.
 • Selectarea datei în calendarul afișat în partea dreaptă. Pentru datele din calendar marcate cu bulină roșie nu există disponibilitate de programare online în centrul selectat (pentru serviciul pentru care se dorește efectuarea unei programări online), iar pentru datele din calendar marcate cu bulină verde există disponibilitate de programare online, urmând a fi afișat acest aspect la momentul selectării unei date, potrivit dorinței și disponibilității dvs.
 • Selectarea intervalului orar disponibil – după selectarea unei date specifice pentru care există disponibilitate de programare online, apăsând butonul “CONTINUĂ”, vor fi afișate intervalele orare în care poate fi efectuată programarea.
 • După selectarea intervalului orar, trebuie completate datele de contact pentru confirmarea programării online: nume, prenume, telefon, adresă de e-mail, și observații, dacă este cazul, aparținând persoanei care efectuează programarea online. Solicitantul programării garantează că toate datele furnizate de acesta sunt reale, corecte și complete la data efectuării programării.
 • În ultima etapă a procesului de efectuare a programării online, veți putea confirma toate câmpurile selectate anterior, iar dacă există erori, puteți reveni și modifica în mod corespunzător prin apăsarea butonului “ÎNAPOI”. În măsura în care nu doriți să modificați nicio rubrică, trebuie bifată în mod obligatoriu căsuța cu privire la citirea și înțelegerea prevederilor din Termeni și Condiții, precum și cu privire la cele din Politica de confidențialitate disponibilă la https://digestmed.ro/politica-de-confidentialitate/. A doua căsuță cu privire la acordul pentru folosirea adresei dvs. de e-mail pentru informări periodice, marketing, publicitate se va bifa opțional.
 • Prin apăsarea butonului “SOLICITĂ PROGRAMARE” veți fi direcționat către procesatorul de plăți online, unde veți introduce datele cardului dumneavoastră și veți achita suma corespunzătoare tarifului pentru serviciul selectat.

3. Efectuarea plății în avans

Având în vedere că un procent semnificativ din pacienții programați online nu onorează programarea stabilită, în scopul respectării atât a medicilor noștri, cât și a pacienților ce doresc obținerea unei programări rapide, DigestMed a decis selectarea pacienților pentru care sunt absolut necesare serviciile noastre medicale prin efectuarea unei plăți în avans a acestora.

Prin efectuarea plății confirmați faptul ca ați fost informat/informată și sunteți de acord cu perceperea sumei reprezentând contravaloarea serviciului pentru care a fost efectuată programarea, sumă ce trebuie achitată in avans pentru a beneficia de serviciile oferite în cadrul clinicilor DigestMed.

După efectuarea plății, procesul se va finaliza cu transmiterea unui SMS și a unui e-mail de confirmare a plății din partea procesatorului de plăți (Netopia). După finalizarea plății, cererea de programare se va transmite în sistem. În situația în care procesul de programare online este finalizat cu succes, veți fi redirecționat către pagina în care vor fi afișate toate detaliile programării (respectiv, data și ora programării, locație, medic, ID-ul de plată, etc.). În același timp, veți primi și un e-mail din partea DigestMed, factura aferentă, detaliile programării și recomandări specifice. În situația în care programarea a fost efectuată pentru serviciul de consultanță online, veți primi în același e-mail link-ul pentru videoconferință.

În cazul în care sistemul transmite eroare (de exemplu, intervalul orar dorit a fost ocupat între timp de o altă programare adăugată de recepție), atunci vi se va afișa eroarea și se va trimite automat către procesatorul de plăți cererea de creditare (returnarea banilor). În același timp, veți primi și un e-mail din partea procesatorului de plăți în acest sens.

4. Modalități de plată acceptate pentru programări online

Plățile sunt securizate și se fac online, prin intermediul platformei de plăți Netopia,, doar cu cardurile Visa/MasterCard ce permit plăți online (au cod CVC, CVC2), utilizând metoda 3DSecure. Pentru mai multe detalii, puteți accesa: https://netopia-payments.com/servicii/plati-online-cu-cardul/.

Având in vedere că efectuarea plății serviciilor medicale se face prin intermediul unui card (de debit sau de credit), solicitantul acceptă termenii și condițiile operatorului de plăți – Netopia, iar DigestMed nu are nicio răspundere cu privire la orice erori sau aspecte tehnice sau alte acțiuni ale operatorului de plăți care pot afecta efectuarea plății.

Totodată, DigestMed nu este responsabilă pentru niciun alt cost suplimentar suportat de solicitant, incluzând, dar fără a se limita la comisioane de conversie valutară aplicate de către banca acestuia. Responsabilitatea pentru aceasta acțiune o poartă doar solicitantul.

5. Politica de Anulare și Rambursare

Solicitantul are dreptul de a renunța la programarea online, putând să o anuleze în condițiile stabilite în acești Termeni și Condiții. Anularea programării de către solicitant se poate face cu cel puțin 48 de ore înainte de data și ora programării online, prin următoarele modalități: (i) transmiterea unui e-mail la adresa contact@digestmed.ro; (ii) accesarea link-ului primit prin SMS din partea DigestMed pentru a reaminti clienților de programarea efectuată sau (iii) prin apelare, oricând în intervalul orar 08:00 – 20:00, la numărul de telefon 021 9306.

În situația în care un pacient a efectuat plata pentru serviciul medical, dar nu se poate prezenta și anulează programarea cu cel puțin 48 de ore înainte, suma achitată va fi restituită acestuia prin transfer bancar, în termen de 5 zile lucrătoare de la data anulării. De asemenea, în cazul în care DigestMed nu poate onora furnizarea serviciului medical programat, suma achitată va fi returnată în termen de 5 zile lucrătoare de la data la care ar fi trebuit furnizat serviciul medical.

Solicitantul înțelege și este de acord că anularea programării online duce la pierderea dreptului persoanei programate de a se prezenta la data, ora și în locația stabilite prin programarea online. Totodată, dacă anularea nu are loc cu minimum 48 de ore înainte, neprezentarea beneficiarului programării la locația, data și ora stabilite are ca efect pierderea sumei achitate cu titlu de tarif al serviciul medical pentru care a fost efectuată programarea online.

O nouă programare online va putea fi efectuată cu reluarea procesului descris mai sus și achitarea, din nou, a sumei reprezentând tariful pentru serviciul medical solicitat.

IV. DREPTURI DE PROPRIETATE INTELECTUALĂ

Website-ul www.digestmed.ro este protejat de legislația privind proprietatea intelectuală. Administratorul website-ului deține drepturile de proprietate intelectuală (inclusiv drepturile asupra bazei de date) privind mărcile comerciale, logo-urile și toate celelalte materiale prezentate pe acest website.

Conținutul, inclusiv, dar fără a se limita la logo-uri, reprezentări stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text și/sau conținut multimedia prezentate pe website sunt proprietatea exclusivă a societății DIGESTMED S.R.L., acesteia fiindu-i rezervate toate drepturile obținute în acest sens în mod direct sau indirect (prin licențe de utilizare și/sau publicare).

Persoanelor care accesează serviciile medicale oferite de DigestMed nu le este permisă copierea, distribuirea, publicarea, transferul către terțe părți, modificarea și/sau alterarea, utilizarea, expunerea, includerea oricărei informații, material existente pe website în orice alt context decât cel original intenționat de DigestMed,  îndepărtarea însemnelor care aduc la cunoștința publicului drepturile de autor ale DigestMed asupra conținutului website-ului, precum și participarea la transferul, vânzarea, distribuția unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afișarea conținutului website-ului, decât cu acordul scris expres al DigestMed.

Persoanele care accesează serviciile medicale oferite de DigestMed și/sau aparținătorii acestora pot copia, transfera și/sau utiliza conținutul website-ului doar în scopuri personale și non-comerciale, numai în cazul în care acestea nu intră în conflict cu prevederile acestor Termeni și Condiții.

DigestMed poate acorda dreptul de a utiliza conținutul website-ului doar prin încheierea, în scris, în prealabil, a unui acord prin care sunt predefinite conținutul ce poate fi utilizat și perioada de utilizare.

„DIGESTMED” este marcă înregistrată sub nr. aparținând societății DIGESTMED S.R.L.. Copierea, distribuirea, publicarea, transferul către terțe părți, modificarea și/sau alterarea, utilizarea acesteia, în orice modalitate, fără a exista acordul prealabil, scris, al societății DIGESTMED S.R.L. este strict interzisă.

În situația unei încălcări de către o persoană a acestei clauze, DIGESTMED S.R.L. are dreptul de a solicita prejudicii pentru daunele cauzate.

V. LEGEA APLICABILĂ ȘI SOLUȚIONAREA LITIGIILOR

Acești Termeni și Condiții sunt guvernați și interpretați exclusiv în conformitate cu legislația din România.

Orice conflict în legătură cu interpretarea și/sau executarea acestor Termeni și Condiții va fi soluționat pe cale amiabilă. In cazul în care nu este posibilă rezolvarea pe cale amiabila, conflictul va fi soluționat de instanțele competente din București. Toți pacienții sunt de acord să acorde asistență cu privire la soluționarea oricăror cereri legate de la soluționarea litigiilor.

Toate drepturile, obligațiile și restricțiile conținute în acești Termeni și Condiții pot fi exercitate și vor fi aplicabile și obligatorii numai în măsura în care nu încalcă nicio lege aplicabilă și vor fi interpretați astfel încât să rămână în conformitate cu legea și să nu fie declarați ca fiind nevalabili sau inaplicabili. Dacă un articol sau o parte a oricărei prevederi a acestor Termeni și Condiții va fi considerată de către o instanță competentă ca fiind ilegală, nevalabilă sau imposibil de executat, restul dispozițiilor vor rămâne în vigoare și în plin efect.

 VI. LIMITAREA RĂSPUNDERII

Pacienții cunosc, își asumă și acceptă în mod expres și irevocabil că DigestMed nu este în niciun fel responsabilă de toate și oricare dintre daunele directe și/sau indirecte care ar putea fi determinate de sau ar fi în legătură cu, dar fără a se limita la:

(i) modificări ale programului de lucru (în cele două locații DigestMed);

(ii) suspendarea și/ sau încetarea efectuării serviciilor medicale, indiferent de data la care aceasta intervine;

(iii) imposibilitatea efectuării serviciilor astfel cum au fost programate determinată, de exemplu, de: (a) stabilirea unor ordine de prioritate impuse de autorități interne și/ sau internaționale; (b) imposibilitatea obținerii și/sau achiziționării și / sau întârzieri ale furnizorilor în livrarea de materii prime / materiale / produse / echipamente și/sau în prestarea de servicii etc. necesare efectuării serviciilor; (c) defectarea echipamentelor; (d) lipsa/pierderea/indisponibilizarea personalului calificat/echipamentelor necesare pentru efectuarea serviciilor; (e) orice interdicții/limitări/restricții impuse de autorități interne și / sau internaționale etc.;

(iv) întreruperea alimentării cu utilități în cele două locații DigestMed;

(v) intervenirea unui eveniment de forță majoră care exonerează DigestMed de orice fel de răspundere. Forța majoră este un eveniment mai presus de controlul DigestMed, care nu se datorează erorii sau culpei acesteia, care nu putea fi prevăzut la momentul efectuării programării și care face imposibilă îndeplinirea obligațiilor de către DigestMed; sunt considerate asemenea evenimente, dar fără a se limita la acestea: războaie, revoluții, incendii, inundații sau orice alte catastrofe naturale, epidemii, pandemii, restricții apărute ca urmare a unei carantine, embargo, etc.

Solicitantul este de acord în mod expres cu limitele răspunderii DigestMed, astfel cum au fost detaliate mai sus. 

VII. INTRAREA ÎN VIGOARE

Această versiune a Termenilor și Condițiilor intră în vigoare la data publicării pe website-ul www.digestmed.ro și va rămâne în vigoare până la orice modificare a acestora.

Beneficiarul serviciilor medicale este în mod expres de acord cu acești Termeni si Condiții și cu Politica de confidențialitate disponibilă la https://digestmed.ro/politica-de-confidentialitate/.