Centrul Medical DigestMed deschis sâmbata!

Tratament Hepatita C

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), circa 500 milioane persoane sunt infectate cu virusul hepatitic C. In Romania, incidenta hepatitei cu virus C este in usoara crestere, afectand circa 4% dintre romani, adica 800.000 persoane, numarul bolnavilor fiind asemanator cu cel din restul tarilor europene. In ultimii ani, cercetarile au dus la descoperirea unui tratament revolutionar care poate eradica virusul C in proportie de peste 95%.

Clinica DigestMed ofera posibilitatea evaluarii complete preterapeutice si monitorizarii tratamentului antiviral, avand contract cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Cum se stabilieste indicatia de tratament

Infectia cronica cu virus C se deceleaza printr-o analiza de sange care detecteaza anticorpii indreptati impotriva virusului. Ulterior vor fi evaluate aspectul si functia ficatului prin intermediul unor analize specifice de sange si al ecografiei abdominale. Atunci cand investigatiile arata afectare hepatica avansata este necesara si o endoscopie digestiva superioara. Nivelul virusului in sange (viremia) trebuie evaluat inainte de inceperea tratamentului cat si dupa finalizarea lui. Exista in prezent mai multe optiuni terapeutice care se selecteaza in functie de gradul de afectare hepatica precum si de problemele de sanatate asociate si medicatia curenta a pacientului. Toate explorarile necesare stabilirii indicatiei terapeutice precum si monitorizarii in timpul si dupa tratament se pot realiza in cadrul clinicii DigestMed.

Statistici privind virusul hepatic C

  • In Romania, aproximativ 800.000 de persoane sunt afectate cu virusul hepatic C.
  • 80% dintre adultii infectati cu virusul hepatic C vor produce o afectiune cronica.
  • Există un tratament care poate eradica virusul hepatic C in proportie de peste 95%.

De ce DigestMed?

Echipa medicala DigestMed

Solicita o programare la una dintre clinicile dedicate afectiunilor digestive