Ce este psihiatria?

Psihiatria este o specialitate medicala ce diagnosticheaza si trateaza tulburari mentale si de comportament. Suferinta psihica poate afecta viata pacientilor in toate aspectele ei, alterand performantele profesionale, viata de familie, relatiile interumane prin modificarea functiilor cognitive precum dispozitia, gandirea, perceptia, atentia sau memoria. Sursa acestor tulburari este o combinatie intre factori biologici, psihologici si sociali.

Cand avem nevoie de un consult psihiatric?

Depresii

Traiti stari de tristete, indecizie, gol sufletesc, lipsa sperantei, stari de agitatie fara sens, insomnie? Acestea pot fi semnele unei depresii. Vizita la un medic psihiatru va poate ajuta sa scapati de aceste stari si sa reusiti sa va bucurati de o viata linistita.

Atacuri de panica

Experimentati episoade neasteptate de anxietate intensa, palpitatii, puls accelerat, tremor, teama de moarte, intepaturi si furnicaturi in tot corpul? Atacul de panica poate fi diagnosticat cu usurinta de catre medicul psihiatru si tratat cu succes.

Medicul psihiatru

Medicul psihiatru poate evalua, diagnostica, initia tratamentul si urmari evolutia pacientilor cu tulburari depresive, anxietate,tulburarilor obsesiv-compulsive, dementelor, adictiilor, tulburarilor de control al impulsurilor, tulburarilor de somn cronice si acute, tulburarilor afective aparute in contextul unor boli organice sau tulburarilor din spectrul psihotic.

Tratamentele psihiatrice si scopul acestora

Scopul primar al tratamentelor psihiatrice este modificarea comportamentelor patologice si, implicit, imbunatatirea calitatii vietii pacientului si a familiei acestuia.

Terapia poate fi farmacologica sau prin psihoterapie. Medicatia psihotropa actuala este variata, sigura si bine tolerata. In psihoterapie terapeutul creaza un cadru care sa-i permita pacientului sa-si descopere si sa-si foloseasca propriile resurse. O strategie terapeutica combinata aduce o mai buna intelegere si acceptare a bolii, o mai buna complianta a pacientului la tratament, o ameliorare mai rapida a simptomelor si imbunatatirea mai rapida a calitatii vietii acestuia.

De ce DigestMed?

Echipa medicala DigestMed

Solicita o programare la una dintre clinicile dedicate afectiunilor digestive