Servicii nutritie

Totul incepe cu hrana. Corpul uman are nevoie de nutritie si de hidratare in mod constant, nu numai pentru a functiona corect, dar si pentru a supravietui. De o alimentatie adecvata si de functionarea corecta a sistemului digestiv depinde sanatatea intregului corp. Insa, nu toata lumea are acelasi tip de metabolism si aceleasi nevoi alimentare. Pentru a sti cum functioneaza corpul tau, poti sa ai nevoie de un nutritionist care sa te ajute sa-l descifrezi.

O consultatie de nutritie este indicata atunci cand ai probleme de greutate, ai obezitate, ai dereglari digestive, stari prelungite de somnolenta si probleme cu respiratia. Un nutritionist te ajuta sa-ti intelegi mai bine corpul si nevoile sale, prin stabilirea unui regim alimentar personalizat, pe baza datelor tale (varsta, greutate corporala, inaltime, metabolismul bazal, procentul de grasime din corp, apa din organism si masa musculara si osoasa).

O modificare in stilul tau alimentar nu trebuie facuta doar in situatia in care vrei sa slabesti. Este important sa mananci in mod constant sanatos si constient, iar pentru asta este nevoie sa-ti cunosti corpul, tipul de metabolism si nevoile tale reale de nutritie.

In clinica DigestMed, poti beneficia de sedinte individuale de consultanta de nutritie, analizarea compozitiei corporale si program personalizat de stil de viata sanatos.

Dacă vorbim de scadere in greutate, evaluam starea ta de sanatate si istoricul personal, efectuam analiza compozitiei corporale si initiem impreuna planul de urmat. In functie de metabolism, programul de lucru, gusturi alimentare, dar și eventuale carente, elaboram impreuna o dieta pe care este bine sa o urmezi riguros. Periodic monitorizam, ajustam, incurajam si recomandam cum sa ne comportam corespunzator chiar si in situatiile speciale (concedii, aniversari, sarbatori etc).

Daca vorbim despre afectiuni medicale care trebuiesc sustinute, pe langa tratamentul medicamentos, de diete specifice atunci elaboram un plan in care includem si analizele medicale si evaluarile periodice realizate de catre medicul specialist gastroenterolog sau endocrinolog.

Echipa medicala DigestMed