Documentele necesare

Centrul medical DigestMed ofera posibilitatea realizarii de investigatii pentru afectiuni digestive decontate CNAS in cadrul spitalizarii de zi. In functie de indicatia medicala pacientii pot beneficia de endoscopie digestiva superioara, colonoscopie sau ecografie abdominala. 

Pacientii care sunt asigurati CNAS si vor sa beneficieze de decontarea serviciilor medicale in regim de spitalizare de zi trebuie sa prezinte in clinica DigestMed urmatoarele documentele:

  • Carte de identitate;
  • Bilet de trimitere pentru internare de la medicul de familie/specialist;
  • Card de sanatate.

*In plus, este important ca pacientul sa aiba asupra sa si sa prezinte medicului, documente medicale recente sau importante, daca dispune de acestea, si de asemenea sa aiba o lista cu medicatia curenta.

Procedura de internare

Orice pacient care prezinta un bilet de trimitere pentru internare obtinut de la medicul de familie sau de la un medic specialist, avand mentionata specialitatea Gastroenterologie, poate beneficia de spitalizare de zi in cadrul clinicii DigestMed din Sectorul 6. Este necesara doar o programare telefonica in prealabil.

La prezentarea in clinica, pacientul primeste consimtamantul informat in receptie, il completeaza cu ajutorul personalului medical, i se recolteaza analize sau i se face EKG, daca sunt incluse in pachetul de investigatii recomandat de medic.

Ulterior, medicul specialist realizeaza consultul medical si/sau investigatiile de gastroenterologie necesare, discuta cu pacientul, ii explica situatia sa medicala si il indruma catre tratament sau investigatii suplimentare. Pacientul primeste la plecare rezultatele explorarilor si biletul de externare, precum si reteta atunci cand este cazul.

*Se recomanda prezentarea cu 20-30 minute inainte de programare pentru completarea consimtamintelor.

Pachete Spitalizare de zi

Sindrom intestin iritabil cu diaree/constipatie

Consult gastroenterologie, analize pentru evaluarea factorilor de risc

Degenerescenta grasoasa a ficatului

Ecografie abdominala, analize in functie de caz

Hepatita reactiva nespecificata

Ecografie abdominala, analize in functie de caz

Gastrita

Consult gastroenterologie, analize in functie de caz

Colecistita cronica

Ecografie abdominala

Boala pancreasului nespecificata

Ecografie abdominala +/- CA 19-9

Colonoscopia cu/fara biopsie

Colonoscopie, hemograma, INR, APTT, timp Quick, fibrinogen, EKG

Endoscopia digestiva superioara

Endoscopie digestiva superioara

Echipa medicala DigestMed