Pregatire colonoscopie CLENSIA

Cu 3 zile inainte de investigatie se evita fructele si legumele cu coaja si seminte.

Alimente care se pot consuma cu 24 de ore inainte de colonoscopie: carne slaba la gratar sau fiarta, peste, paine alba, paste albe cu branza slaba, morcov fiert, mar decojit si fara seminte, orez alb, suc de fructe fara pulpa.

Cutia contine 4 plicuri A (mari) si 4 plicuri B (mici), pulbere pentru solutie. Se vor utiliza 2 litri de apa pentru dizolvarea plicurilor.

Daca colonoscopia se efectueaza intre orele 8:00-16:00:

Dupa ora 19:00, cu o zi inaintea explorarii, se dizolva 2 plicuri A si doua plicuri B intr-un litru de apa si se bea solutia obtinuta intr-o perioada de o ora (250 ml – 2 pahare la fiecare 15 minute). Ulterior se bea in timpul serii, inca ½ litru – 1 litru de lichide (apa, ceai, suc de fructe fara pulpa).

In dimineata urmatoare, in functie de ora procedurii, se dizolva restul de 2 plicuri A si 2 plicuri B intr-un litru de apa si se bea solutia intr-o perioada de o ora, cu 4 ore inainte de procedura. (de exemplu daca procedura este programata la ora 12, se va consuma litrul de solutie de la ora 8 la 9). Ulterior se bea inca ½ litru – 1 litru de lichide (apa, ceai, suc de fructe fara pulpa).

Daca colonoscopia se efectueaza dupa-amiaza (dupa ora 16:00):

Se incepe pregatirea in ziua explorarii la ora 6:00. Se dizolva 2 plicuri A si doua plicuri B intr-un litru de apa si se bea solutia obtinuta intr-o perioada de o ora (250 ml – 2 pahare la fiecare 15 minute). Ulterior se bea inca ½ litru – 1 litru de lichide (apa, ceai, suc de fructe fara pulpa).

La ora 12 se dizolva restul de 2 plicuri A si doua plicuri B intr-un litru de apa si se bea solutia in acelasi mod intr-o ora, urmata de ½ litru- 1 litru de lichide.

Se ia medicatia curenta cu exceptia medicatiei antidiabetice, dar nu simultan cu solutia.