Consultatia de chirurgie generala si importanta ei in tratarea afectiunilor gastroenterologice, hepatice, colecistice si pancreatice.

Cand este necesara consultatia de chirurgie generala? 

Consultatia de chirurgie generala ajuta medicul chirurg in stabilirea unui diagnostic in afectiunile gastroenterologice. 

In functie de simptomele prezentate de pacient si de rezultatele examinarii, medicul chirurg poate stabili daca pacientului i se recomanda o interventie chirurgicala in regim de urgenta, daca operatia poate fi amanata sau programata la o data stabilita, sau daca interventia chirurgicala nu este recomandata. 

In unele cazuri, pacientului i se pot recomanda o serie de investigatii, de ajutor in stabilirea unui diagnostic cert.

Consultatia de chirurgie generala dupa o interventie chirurgicala

De asemenea, consultatia de chirurgie este necesara postoperatoriu, pentru a monitoriza pacientul in perioada de refacere. In functie de fiecare tip de interventie chirurgicala, medicul chirurg va stabili numarul si periodicitatea acestor consulturi de control.

Pregatirea pentru consultatia de chirurgie generala

Pentru aceasta consultatie nu este necesara o pregatire speciala, dar e foarte important ca aceasta sa nu fie amanata. Deindata ce pacientul acuza anumite simptome la nivel gastrointestinal, este necesar sa programeze un consult de chirurgie generala. 

Specialistii Clinicii DigestMed, din Bucuresti sunt gata sa va ajute in orice problema medicala din sfera gastroenterologiei.  

Echipa medicala DigestMed