Consultația de chirurgie generală și importanța ei în tratarea afecțiunilor gastroenterologice, hepatice, colecistice și pancreatice

Când este necesară consultația de chirurgie generală?

Consultația de chirurgie generală ajută medicul chirurg în stabilirea unui diagnostic în afecțiunile gastroenterologice

În funcție de simptomele prezentate de pacient și de rezultatele examinării, medicul chirurg poate stabili dacă pacientului i se recomandă o intervenție chirurgicală în regim de urgență, dacă operația poate fi amânată sau programată la o dată stabilită, sau dacă intervenția chirurgicală nu este recomandată.

În unele cazuri, pacientului i se pot recomanda o serie de investigații de ajutor în stabilirea unui diagnostic cert.

Consultația de chirurgie generală după o intervenție chirurgicală

De asemenea, consultația de chirurgie este necesară postoperatoriu, pentru a monitoriza pacientul în perioada de refacere. În funcție de fiecare tip de intervenție chirurgicală, medicul chirurg va stabili numărul și periodicitatea acestor consulturi de control.

Pregătirea pentru consultația de chirurgie generală

Pentru această consultație nu este necesară o pregătire specială, dar este foarte important ca aceasta să nu fie amânată. De îndată ce pacientul acuză anumite simptome la nivel gastrointestinal, este necesar să programeze un consult de chirurgie generală.

Specialiștii centrelor DigestMed din București sunt gata să te ajute cu orice problemă medicală din sfera gastroenterologiei

Echipa medicală DigestMed