Gastroenterologia este domeniul medical care se ocupa cu preventia, diagnosticarea si tratarea afectiunilor gastrointestinale, hepatice, colecistice si pancreatice.

Servicii Gastroenterologie

Problemele gastroenterologice se pot manifesta subtil si episodic si pot fi usor ignorate: o indigestie dupa masa, o stare de greata, lipsa poftei de mancare, constipatie sau arsuri la stomac. Daca nu ne impiedica sa ne ridicam din pat si sa realizam actiunile planificate, avem tendinta sa le pierdem din vedere. Cel mai mic disconfort resimit la nivel digestiv (dureri abdominale, stare de greata, varsaturi, tulburari de tranzit, dificultati de inghitire, pierderea apetitului, etc.) poate fi un semnal ca ceva nu functioneaza cum trebuie si ca stilul de viata sau starea de sanatate necesita o evaluare atenta, mai ales cand acuzele sunt severe sau persistente.

In clinica DigestMed din Bucuresti poti realiza la recomandarea medicului gastroenterolog toate tipurile de investigatii de specialitate indicate in dereglarile sistemului digestiv: colonoscopie, ecografie abdominala, ecografie cu contrast, elastografie, endoscopie digestiva superioara, test de hemoragii oculte.

Pentru a preintampina instalarea afectiunilor gastroenterologice, medicii specialisti de la DigestMed recomanda screening-ul anual care consta in analize anuale de rutina, un consult gastroenterologic si ecografie abdominala, iar pentru persoanele peste 50 de ani se adauga testul cantitativ de depistare a hemoragiilor oculte.

Pentru orice problema din sfera gastroenterologiei, suntem pregatiti sa oferim toate ingrijirile si suportul necesare pacientului.

Echipa medicala DigestMed