CLINICA MEDICALA DIGESTMED

Ecografia abdominala – Metoda de diagnostic moderna si eficienta

Ecografia abdominala este o investigatie care ne ofera informatii despre starea organelor intraabdominale – ficat, colecist, pancreas, rinichi, splina , vezica urinara si prostata/uter si anexe. In ceea ce priveste tubul digestiv (esofag, stomac, intestin subtire si colon) informatiile obtinute ecografic sunt limitate iar explorarea lor se realizeaza endoscopic (cu exceptia intestinului subtire care se examineaza prin enteroCT, enteroRM , bariu , videocapsula si mai rar endoscopic).

Intalnita si sub denumirea de ultrasonografie, aceasta metoda imaginistica foloseste unde sonore cu frecventa inalta pentru a putea reproduce imagini ale organelor interne. Ecografia nu foloseste radiatii ionizate (raze x), investigatia fiind nedureroasa si neinvaziva.

Avantajele efectuarii unei ecografii la DigestMed

DigestMed-sectie-specializata-gastroenterologie
Sectie specializata de gastroenterologie

Pentru a face o ecografie abdominala de calitate, este important sa consultati un medic gastroenterolog, gastroenterologia fiind specialitatea medicala care se ocupa cu majoritatea problemelor ce pot fi identificate ecografic.

DigestMed-medici-gastroenterologi-cu-experienta
Medici gastroenterologi cu experienta

DigestMed va pune la dispozitie o echipa medicala specializata formata din medici gastroenterologi profesionisti care detin experienta si expertiza vaste in domeniul tratarii bolilor digestive si nu numai.

DigestMed-aparatura-medicala
Aparatura medicala moderna

Pentru stabilirea corecta a diagnosticului este necesara o exploatare de calitate care se realizeaza cu ajutorul unui aparat profesional si a unui medic cu experienta. Clinica este dotata cu aparatura medicala de ultima generatie.

Ce aspecte se pot evidentia in timpul unei ecografii abdominale?

Litiaza colecistica (pietre);
Noduli hepatici, pancreatici, splenici, renali;
Litiaza renala / de vezica urinara;
Marire de volum a prostatei;
Polipi colecistici / de vezica urinara;
Chiste hepatice, pancreatice, renale sau anexiale;
Formatiuni uterine;
Pancreatita acuta, colectii lichidiene peripancreatice;
Pancreatita cronica (inflamatia cronica a pancreasului);
Steatoza hepatica;
Hematoame intraabdominale in contextul unor traumatisme;
Ingrosarea peretilor stomacului, intestinului subtire, colonului.

In ce consta investigatia si cand este recomandata?

DigestMed-ecografia-abdominala

Ecografia abdominala se realizeaza cu ajutorul unei sonde. Aceasta sonda se trece pe deasupra portiunii investigate si transmite ultrasunetele pe care le reflecta diferitele tesuturi catre ecranul aparatului. Inainte de efectuarea ecografiei, medicul aplica un gel special pe portiunea care urmeaza sa fie investigata. Gelul faciliteaza contactul sondei cu pielea. In majoritatea cazurilor, pacientul sta intins pe pat in timpul efectuarii procedurii.

Avand in vedere ca este o investigatie neinvaziva si neiradianta este bine sa se efectueze in cursul evaluarii anuale a starii de sanatate. Uneori trebuie repetata la intervale mai scurte (3-6 luni) la persoanele cu boli hepatice cronice sau pentru urmarirea unor noduli hepatici sau pancreatici.

In ce consta pregatirea pentru ecografia abdominala?

Pentru o vizualizare buna este necesar sa nu se manance nimic cu aproximativ 4-5 ore inainte si sa se bea aproximativ jumatate de litru de apa astfel incat sa se umple vezica urinara si sa se examineze in conditii optime prostata respectiv uterul si anexele.

Clinica DigestMed

DigestMed este o clinica medicala privata ce are ca obiect prinicipal de activitate diagnosticarea si tratarea bolilor aparatului digestiv si isi desfasoara activitatea medicala la cele mai inalte standarde europene. DigestMed pune la dispozitia pacientilor o gama de servicii de gastroenterologie, hepatologie si endoscopie digestiva, endocrinologie si psihiatrie.

DE CE DIGESTMED?

igiena-si-servicii-medicale-de-calitate-inalta-digestmed

Ne desfasuram activitatea intr-un mediu placut si primitor si punem un accent deosebit pe igiena si curatenie, oferind pacientilor nostri siguranta, confort si servicii medicale complete la un inalt standard calitativ.

punctualitatea-programarii-si-servicii-medicale-profesionale-digestmed

Fiecare pacient este important pentru noi si ne straduim sa respectam ora programarii. Totusi, ora planificata poate fi decalata datorita unor cazuri ce pot necesita investigatii mai amanuntite decat cele planificate in momentul programarii.

discutii-cu-pacientii-cu-privire-la-investigatiile-urmatoare-digestmed

In fiecare sectie specializata a clinicii DigestMed, pacientii nostri sunt informati cu privire la investigatiile pe care urmeaza sa le faca si li se va raspunde prompt la intrebarile si nelamuririle pe care le au cu privire la starea lor de sanatate.

tratament-rapid-si-eficient-digestmed

DigestMed va pune la dispozitie o echipa medicala formata din medici profesionisti, cu experienta in domeniu, care in urma investigatiilor realizate, ofera pacientilor un tratament rapid si eficient, specific nevoilor intampinate de acestia.

Echipa Medicala

DigestMed va pune la dispozitie o echipa formata din medici care detin experienta si expertiza vaste in domeniul tratarii bolilor digestive. Medicii nostri sunt deschisi comunicarii cu pacientii si stabilesc alaturi de dumneavoastra dezvoltarea unei strategii terapeutice optime in functie de asteptarile si starea dumneavoastra de sanatate.

Obiectivul DigestMed este sanatatea dumneavoastra, de aceea echipa noastra este una pregatita sa raspunda solicitarilor dumneavoastra si sa va ofere asistenta in tratarea problemelor dumneavoastra de sanatate. Clinica DigestMed va pune la dispozitie un serviciu rapid de consultatii in cazul in care problemele dumneavoastra de sanatate necesita o evaluare si un tratament urgent. De asemenea va oferim posibilitatea de a face o programare online, completand formularul de pe website-ul DigestMed.

Elena Ciupercă

Medic Primar Gastroenterologie

Dr. Elena Ciupercă este medic primar Gastroenterologie. Detine competente in ecografie generala si endoscopie digestiva diagnostica. A participat la numeroase congrese si cursuri nationale si internationale de specialitate din domeniul Gastroenterologiei si Hepatologiei. Consultatiile pot fi oferite in limbile romana sau engleza.

Tudor Arbănaș

Medic Primar Gastroenterologie si asistent universitar

Dr. Tudor Arbănaș, medic primar Gastroenterologie si asistent universitar, este colaborator al clinicii noastre si lucreaza la Spitalul Universitar de Urgenta Elias. Detine competente in ecografie generala si endoscopie digestiva diagnostica. Este doctor in Stiinte Medicale, autor si co-autor a 6 carti de specialitate, 12 articole publicate si 50 de lucrari prezentate la congrese nationale si intrenationale. Consultatiile pot fi oferite in limbile romana, engleza, franceza sau italiana.

Adelina Popescu

Medic Specialist Gastroenterologie

Dr. Adelina Popescu, medic specialist Gastroenterologie, detine competente in endoscopie digestiva diagnostica si terapeutica si in ecografie abdominala. A participat la numeroase congrese nationale si internaționale in domeniul Gastroenterologiei si Hepatologiei. Consultatiile pot fi oferite in limbile romana sau engleza.

Carmen Ruxandra Posoiu

Medic Primar Gastroenterologie

Dr. Carmen Ruxandra Posoiu este colaborator al clinicii noastre, medic primar Gastroenterologie, competenta ecografie si endoscopie digestiva. A participat la numeroase congrese si cursuri nationale si internationale de specialitate din domeniul Gastroenterologiei si Hepatologiei. Consultatiile pot fi oferite in limbile romana, engleza sau spaniola.

Florica Năftănăilă - Mali

Medic primar Boli Interne, Specialist Gastroenterologie

Dr. Florica Năftănăilă-Mali este colaborator al clinicii noastre, medic primar Boli Interne, specialist Gastroenterologie. Pana in anul 2017 a detinut functia de Director Cercetare si Dezvoltare la Institutul National de Medicina Aeronautica si Spatiala. Are competenta in ecografie generala si endoscopie digestiva diagnostica si terapeutica. Consultatiile pot fi oferite in limbile romana sau engleza.

Elena-Bianca Istratie

Medic Specialist Gastroenterologie

Dr. Elena-Bianca Istratie este medic specialist gastroenterolog. Detine competenta in endoscopie digestiva diagnostica. A participat la numeroase congrese si cursuri nationale de Gastroenterologie, Hepatologie si Pancreatologie. Arii de interes: ecografia abdominala nativa si cu substanta de contrast si ecoendoscopia. Consultatiile pot fi oferite in limbile romana, engleza sau franceza.

Monica-Adriana Stana

Medic Specialist Gastroenterologie

Dr. Monica-Adriana Stana, medic specialist gastroenterologie, detine competenta in endoscopie digestiva diagnostica. A participat la numeroase congrese nationale si internaționale in domeniul Gastroenterologiei si Hepatologiei. Arii de interes: ecografia abdominala nativa si cu substanta de contrast. Consultatiile pot fi oferite in limbile romana sau engleza.

Aparatura Moderna

ecograf-digestmed

O explorare de calitate inseamna un aparat de calitate si un medic cu experienta. Clinica este dotata cu aparatura moderna, de ultima generatie conform standardelor europene de igiena si sanatate si echipamente profesionale. Pentru efectuarea ecografiei abdominale dispunem de un ecograf Siemens Acuson X150. Folosim cele mai bune echipamente medicale pentru a ne asigura ca serviciile pe care le oferim pacientilor nostri se adapteaza perfect nevoilor dumneavoastra.

aparatura-moderna-sterilizator-clinica-medicala-digestmed

Lista tarife Ecografie Abdominala si Servicii Gastroenterologie

DigestMed furnizeaza servicii medicale decontate de urmatoarele firme de asigurari private:

europ-assistance-logo
logo-signal-iduna
uniqua-logo
tarife-gastro-adelina-popescu
Dr. Adelina Popescu

Medic Specialist Gastroenterologie

CONSULT GASTROENTEROLOGIE

CONSULT CONTROL GASTROENTEROLOGIE

ECOGRAFIE ABDOMINALA TOTALA

ECOGRAFIE ABDOMINALA TOTALA (ARIETTA)

CONSULT GASTROENTEROLOGIE + ECOGRAFIE ABDOMINALA

CONSULT GASTROENTEROLOGIE + ECOGRAFIE ABDOMINALA (ARIETTA)

tarife-gastro-elena-ciuperca
Dr. Elena Ciupercă

Medic Primar Gastroenterologie

CONSULT GASTROENTEROLOGIE

CONSULT CONTROL GASTROENTEROLOGIE

ECOGRAFIE ABDOMINALA TOTALA

ECOGRAFIE ABDOMINALA TOTALA (ARIETTA)

CONSULT GASTROENTEROLOGIE + ECOGRAFIE ABDOMINALA

CONSULT GASTROENTEROLOGIE + ECOGRAFIE ABDOMINALA (ARIETTA)

tarife-gastro-carmen-posoiu
Dr. Carmen Posoiu

Medic Primar Gastroenterologie

CONSULT GASTROENTEROLOGIE

CONSULT CONTROL GASTROENTEROLOGIE

ECOGRAFIE ABDOMINALA TOTALA

ECOGRAFIE ABDOMINALA TOTALA (ARIETTA)

CONSULT GASTROENTEROLOGIE + ECOGRAFIE ABDOMINALA

CONSULT GASTROENTEROLOGIE + ECOGRAFIE ABDOMINALA (ARIETTA)

tarife-gastro-tudor-arbanas
Dr. Tudor Arbănaș

Medic Primar Gastroenterologie si asistent universitar

CONSULT GASTROENTEROLOGIE

CONSULT CONTROL GASTROENTEROLOGIE

ECOGRAFIE ABDOMINALA TOTALA

ECOGRAFIE ABDOMINALA TOTALA (ARIETTA)

CONSULT GASTROENTEROLOGIE + ECOGRAFIE ABDOMINALA

CONSULT GASTROENTEROLOGIE + ECOGRAFIE ABDOMINALA (ARIETTA)

tarife-gastro-florica-naftanaila
Dr. Florica Năftănăilă-Mali

Medic Primar Boli Interne, Specialist Gastroenterologie

CONSULT GASTROENTEROLOGIE

CONSULT CONTROL GASTROENTEROLOGIE

ECOGRAFIE ABDOMINALA TOTALA

ECOGRAFIE ABDOMINALA TOTALA (ARIETTA)

CONSULT GASTROENTEROLOGIE + ECOGRAFIE ABDOMINALA

CONSULT GASTROENTEROLOGIE + ECOGRAFIE ABDOMINALA (ARIETTA)

Dr-Elena-Istratie-Gastroenterologie-300x300px
Dr. Elena-Bianca Istratie

Medic Specialist Gastroenterologie

CONSULT GASTROENTEROLOGIE

CONSULT CONTROL GASTROENTEROLOGIE

ECOGRAFIE ABDOMINALA TOTALA

ECOGRAFIE ABDOMINALA TOTALA (ARIETTA)

CONSULT GASTROENTEROLOGIE + ECOGRAFIE ABDOMINALA

CONSULT GASTROENTEROLOGIE + ECOGRAFIE ABDOMINALA (ARIETTA)

Dr-Monica-Adriana-Stana-Gastroenterologie-300x300px
Dr. Monica-Adriana Stana

Medic Specialist Gastroenterologie

CONSULT GASTROENTEROLOGIE

CONSULT CONTROL GASTROENTEROLOGIE

ECOGRAFIE ABDOMINALA TOTALA

ECOGRAFIE ABDOMINALA TOTALA (ARIETTA)

CONSULT GASTROENTEROLOGIE + ECOGRAFIE ABDOMINALA (ARIETTA)

CONSULT GASTROENTEROLOGIE + ECOGRAFIE ABDOMINALA

Servicii medicale speciale sau in regim de urgenta

Oferim servicii medicale pe baza unei programari, dar prestam si servicii medicale de consultatii pentru pacienti straini sau in regim de urgenta, cu programare cel tarziu a doua zi.

SERVICII MEDICALE SPECIALE SAU IN REGIM DE URGENTA

CONSULT GASTROENTEROLOGIE (PACIENT STRAIN)

CONSULT GASTROENTEROLOGIE (URGENTA)

ECOGRAFIE ABDOMINALA TOTALA (URGENTA)

CONSULT GASTROENTEROLOGIE + ECOGRAFIE ABDOMINALA (URGENTA)

ELASTOGRAFIE SWE

ECOGRAFIE ABDOMINALA TOTALA + ELASTOGRAFIE SWE

ECOGRAFIE CU SUBSTANTA DE CONTRAST (250 RON – 3 pacienti, 400 RON – 2 pacienti, 500 RON – un pacient)

Clinica noastra este situata in Bucuresti, sector 6.

Puteti ajunge la noi folosind urmatoarele mijloace de transport in comun: METROU : M3 statia Lujerului, TRAMVAI : 41 statia Bd. Uverturii, AUTOBUZ : 178 statia Teatrul Masca; 106, 136, 236, 336 statia Piata Veteranilor, TROLEIBUZ : 61, 62 statia Piata Veteranilor

Programare rapida
Programare Facebook
Programare Whatsapp
Programare online
Programare telefonica