CLINICA MEDICALA DIGESTMED

Endoscopia digestiva superioara

Endoscopia digestiva superioara este un procedeu de investigare prin care medicul poate sa exploreze interiorul esofagului, stomacului si duodenului cu ajutorul endoscopului, un instrument subtire si flexibil, prevazut cu un aparat optic. Endoscopul este introdus prin cavitatea bucala si inainteaza usor la nivelul gatului, investigand esofagul, stomacul si mai apoi duodenul.

Este o investigatie nedureroasa, de scurta durata (durata medie 3-5 minute), care nu impiedica respiratia, discomfortul investigatiei fiind dat de perceperea tubului in gat; anestezia locala cu xilina ajuta la calmarea senzatiei neplacute.

Ce simptome indica efectuarea unei endoscopii digestive superioare

  • durere in partea superioara a abdomenului peste 45 de ani, sau insotita de scadere in greutate sau lipsa poftei de mancare, sau cand nu raspunde la tratament
  • dificultate sau durere la inghitire
  • ciroza hepatica pentru a vedea daca exista varice esofagiene sau modificari la nivelul stomacului
  • anemie prin deficit de fier
  • varsaturi persistente
  • simptome de reflux gastro-esofagian persistente sau recurente in ciuda tratamentului adecvat
  • modificari descoperite radiologic care necesita biopsie
  • hemoragie digestiva superioara activa sau recenta ( varsaturi cu sange si/sau scaun negru , lucios ca pacura)
  • rude apropiate cu cancer gastric sau polipi gastrici
  • boli mai rare ca polipoza adenomatoasa familiala sau sindrom Peutz Jaghers

Ce aspecte se pot evidentia in timpul endoscopiei digestive superioare

digestmed-aspecte-ce-se-pot-evidentia-in-timpul-endoscopeii-digestive-superioare
Gastrita;
Angiodisplazii – dilatatii vasculare;
Diverticul esofagian sau duodenal;
Hernie gastrica transhiatala;
Varice esofagiene de obicei la pacientii cu boala hepatica avansata;
Ulcer gastric sau duodenal;
Polipi esofagieni/gastrici/duodenali;
Tumori esofagiene/gastrice/duodenale;
Duodenite;
Esofagita de reflux.

Pregatirea pentru examinare

Pentru efectuarea endoscopiei digestive superioare (EDS) stomacul trebuie sa fie complet gol- repaus alimentar de 8 ore. Nu se pot administra nici medicamentele, nici lichide. Sunt premise mici guri de apa pana cu 2-3 ore inainte.

endoscopie-digestiva-superioara-digestmed

In ce consta investigatia

Cand pacientul se prezinta pentru investigatie medicul discuta cu dansul suferinta pentru care se efectueaza investigatia si aspectele medicale relevante si ii explica procedura . Apoi pacientul citeste si semneaza formularul de consimtamant pentru efectuarea investigatiei.

Inainte de inceperea investigatiei se foloseste un spray cu xilina pentru anestezie locala in gat astfel incat sa fie atenuata senzatia de neplacere si reflexele locale. Apoi se introduce o piesa bucala pentru a impiedica muscarea endoscopului, iar prin piesa se introduce tubul de insertie al endoscopului si se avanseaza pana in duoden. In timpul explorarii se introduce aer si poate aparea o usoara senzatie de balonare. De asemenea pacientul poate percepe miscarea tubului de endoscopie in abdomen, de regula fara a simti durere. Examinarea se face atat la introducerea tubului dar mai ales la retragere, cand stomacul este destins cu aer.

DigestMed ofera posibilitatea intregistrarii investigatiei pe DVD pentru a o putea pune la dispozitia altor medici care evalueaza pacientul.

Cand se efectueaza prelevarea de biopsie

Daca se observa modificari se poate lua biopsie. Prelevarea de biopsie nu provoaca durere pacientului. De asemenea se poate preleva biopsie pentru test rapid pentru Helicobacter Pylori daca se gaseste un aspect de gastrita sau ulcer gastric sau duodenal. Testul pentru Helicobacter Pylori se citeste la maxim o ora, dar cel mai frecvent se pozitiveaza la 5 minute. Testul rapid endoscopic are cea mai buna acuratete pentru diagnosticul bacteriei si permite prescrierea unui tratament corect. Este bine – in masura in care este posibil – ca tratamentul antisecretor (Controloc, Omaz, Omeran, Nexium, Lanzul, etc) sa fie oprit cu 1-2 saptamani inainte de efectuarea testului endoscopic.

In cazul in care biopsia se efectueaza pentru suspiciunea de formatiune maligna pacientul nu trebuie sa isi faca griji in privinta unei potentiale insamantari si diseminari a tumorii intrucat biopsia este luata “din interior” fara a traversa alte tesuturi si este absolut necesara pentru un tratament corect.

Este foarte important ca pacientul sa fie constient ca procedura si prelevarea de biopsie daca este cazul sunt absolut necesare stabilirii cu exactitate a diagnosticului si implicit a unui tratament adecvat si nu doar un tratament simptomatic.

Durata investigatiei

Toata investigatia dureaza 3-5 minute. Durata investigatiei este mai scurta si vizualizarea este mai buna atunci cand pacientul coopereaza si sta relaxat. Prelevarea de biopsii poate prelungi cu 1-2 minute investigatia si poate cauza o sangerare locala usoara care se opreste in scurt timp, de cele mai multe ori inainte de retragerea endoscopului. Este bine dupa prelevarea de biopsie pacientul sa nu consume lichide fierbinti sau alimente care stimuleaza aciditatea gastrica (cafea, condimente iuti, citrice).

digestmed-cat-dureaza-endoscopia-digestiva-superioara

Riscuri

EDS este o analiza simpla, cu riscuri minime daca nu se fac proceduri terapeutice (rezectie de polipi, hemostaza, etc.). In general complicatiile endoscopiei digestive superioare diagnostice sunt rare. Per ansamblu rata complicatiilor este cuprinsa intre 0.02% si 0.2% (sub 1 la 500 cazuri). Complicatiile posibile sunt: sangerare (0.15%), perforatia (rarisim raportata in EDS diagnostica), complicatiile infectioase pentru pacienti cu afectiuni valvulare cardiace (risc de endocardita estimate la 1 din 5 – 10 milioane de pacienti).

digestmed-riscuri

Clinica DigestMed

DigestMed este o clinica medicala privata ce are ca obiect prinicipal de activitate diagnosticarea si tratarea bolilor aparatului digestiv si isi desfasoara activitatea medicala la cele mai inalte standarde europene. DigestMed pune la dispozitia pacientilor o gama de servicii de gastroenterologie, hepatologie si endoscopie digestiva, endocrinologie si psihiatrie.

DE CE DIGESTMED?

igiena-si-servicii-medicale-de-calitate-inalta-digestmed

Ne desfasuram activitatea intr-un mediu placut si primitor si punem un accent deosebit pe igiena si curatenie, oferind pacientilor nostri siguranta, confort si servicii medicale complete la un inalt standard calitativ.

punctualitatea-programarii-si-servicii-medicale-profesionale-digestmed

Fiecare pacient este important pentru noi si ne straduim sa respectam ora programarii. Totusi, ora planificata poate fi decalata datorita unor cazuri ce pot necesita investigatii mai amanuntite decat cele planificate in momentul programarii.

discutii-cu-pacientii-cu-privire-la-investigatiile-urmatoare-digestmed

In fiecare sectie specializata a clinicii DigestMed, pacientii nostri sunt informati cu privire la investigatiile pe care urmeaza sa le faca si li se va raspunde prompt la intrebarile si nelamuririle pe care le au cu privire la starea lor de sanatate.

tratament-rapid-si-eficient-digestmed

DigestMed va pune la dispozitie o echipa medicala formata din medici profesionisti, cu experienta in domeniu, care in urma investigatiilor realizate, ofera pacientilor un tratament rapid si eficient, specific nevoilor intampinate de acestia.

Echipa Medicala

DigestMed va pune la dispozitie o echipa formata din medici care detin experienta si expertiza vaste in domeniul tratarii bolilor digestive. Medicii nostri sunt deschisi comunicarii cu pacientii si stabilesc alaturi de dumneavoastra dezvoltarea unei strategii terapeutice optime in functie de asteptarile si starea dumneavoastra de sanatate.

Obiectivul DigestMed este sanatatea dumneavoastra, de aceea echipa noastra este una pregatita sa raspunda solicitarilor dumneavoastra si sa va ofere asistenta in tratarea problemelor dumneavoastra de sanatate. Clinica DigestMed va pune la dispozitie un serviciu rapid de consultatii in cazul in care problemele dumneavoastra de sanatate necesita o evaluare si un tratament urgent. De asemenea va oferim posibilitatea de a face o programare online, completand formularul de pe website-ul DigestMed.

Elena Ciupercă

Medic Primar Gastroenterologie

Dr. Elena Ciupercă este medic primar Gastroenterologie. Detine competente in ecografie generala si endoscopie digestiva diagnostica. A participat la numeroase congrese si cursuri nationale si internationale de specialitate din domeniul Gastroenterologiei si Hepatologiei. Consultatiile pot fi oferite in limbile romana sau engleza.

Tudor Arbănaș

Medic Primar Gastroenterologie si asistent universitar

Dr. Tudor Arbănaș, medic primar Gastroenterologie si asistent universitar, este colaborator al clinicii noastre si lucreaza la Spitalul Universitar de Urgenta Elias. Detine competente in ecografie generala si endoscopie digestiva diagnostica. Este doctor in Stiinte Medicale, autor si co-autor a 6 carti de specialitate, 12 articole publicate si 50 de lucrari prezentate la congrese nationale si intrenationale. Consultatiile pot fi oferite in limbile romana, engleza, franceza sau italiana.

Adelina Popescu

Medic Specialist Gastroenterologie

Dr. Adelina Popescu, medic specialist Gastroenterologie, detine competente in endoscopie digestiva diagnostica si terapeutica si in ecografie abdominala. A participat la numeroase congrese nationale si internaționale in domeniul Gastroenterologiei si Hepatologiei. Consultatiile pot fi oferite in limbile romana sau engleza.

Carmen Ruxandra Posoiu

Medic Primar Gastroenterologie

Dr. Carmen Ruxandra Posoiu este colaborator al clinicii noastre, medic primar Gastroenterologie, competenta ecografie si endoscopie digestiva. A participat la numeroase congrese si cursuri nationale si internationale de specialitate din domeniul Gastroenterologiei si Hepatologiei. Consultatiile pot fi oferite in limbile romana, engleza sau spaniola.

Florica Năftănăilă - Mali

Medic primar Boli Interne, Specialist Gastroenterologie

Dr. Florica Năftănăilă-Mali este colaborator al clinicii noastre, medic primar Boli Interne, specialist Gastroenterologie. Pana in anul 2017 a detinut functia de Director Cercetare si Dezvoltare la Institutul National de Medicina Aeronautica si Spatiala. Are competenta in ecografie generala si endoscopie digestiva diagnostica si terapeutica. Consultatiile pot fi oferite in limbile romana sau engleza.

Elena-Bianca Istratie

Medic Specialist Gastroenterologie

Dr. Elena-Bianca Istratie este medic specialist gastroenterolog. Detine competenta in endoscopie digestiva diagnostica. A participat la numeroase congrese si cursuri nationale de Gastroenterologie, Hepatologie si Pancreatologie. Arii de interes: ecografia abdominala nativa si cu substanta de contrast si ecoendoscopia. Consultatiile pot fi oferite in limbile romana, engleza sau franceza.

Monica-Adriana Stana

Medic Specialist Gastroenterologie

Dr. Monica-Adriana Stana, medic specialist gastroenterologie, detine competenta in endoscopie digestiva diagnostica. A participat la numeroase congrese nationale si internaționale in domeniul Gastroenterologiei si Hepatologiei. Arii de interes: ecografia abdominala nativa si cu substanta de contrast. Consultatiile pot fi oferite in limbile romana sau engleza.

Aparatura Moderna

slide-aparatura-foto-3

O explorare de calitate inseamna un aparat de calitate si un medic cu experienta. Clinica este dotata cu aparatura moderna, de ultima generatie conform standardelor europene de igiena si sanatate si echipamente profesionale – dispunem de o linie de endoscopie Pentax. Folosim cele mai bune echipamente medicale pentru a ne asigura ca serviciile pe care le oferim pacientilor nostri se adapteaza perfect nevoilor dumneavoastra.

aparatura-moderna-sterilizator-clinica-medicala-digestmed

Lista tarife Endoscopie Digestiva Superioara

DigestMed furnizeaza servicii medicale decontate de urmatoarele firme de asigurari private:

europ-assistance-logo
logo-signal-iduna
uniqua-logo
tarife-gastro-adelina-popescu
Dr. Adelina Popescu

Medic Specialist Gastroenterologie

ENDOSCOPIE DIGESTIVA SUPERIOARA

ENDOSCOPIE DIGESTIVA SUPERIOARA + INTERPRETARE SI STABILIRE TRATAMENT

TEST ENDOSCOPIC PENTRU HELICOBACTER PYLORI

tarife-gastro-elena-ciuperca
Dr. Elena Ciupercă

Medic Primar Gastroenterologie

ENDOSCOPIE DIGESTIVA SUPERIOARA

ENDOSCOPIE DIGESTIVA SUPERIOARA + INTERPRETARE SI STABILIRE TRATAMENT

TEST ENDOSCOPIC PENTRU HELICOBACTER PYLORI

tarife-gastro-carmen-posoiu
Dr. Carmen Posoiu

Medic Primar Gastroenterologie

ENDOSCOPIE DIGESTIVA SUPERIOARA

ENDOSCOPIE DIGESTIVA SUPERIOARA + INTERPRETARE SI STABILIRE TRATAMENT

TEST ENDOSCOPIC PENTRU HELICOBACTER PYLORI

tarife-gastro-tudor-arbanas
Dr. Tudor Arbănaș

Medic Primar Gastroenterologie si asistent universitar

ENDOSCOPIE DIGESTIVA SUPERIOARA

ENDOSCOPIE DIGESTIVA SUPERIOARA + INTERPRETARE SI STABILIRE TRATAMENT

TEST ENDOSCOPIC PENTRU HELICOBACTER PYLORI

tarife-gastro-florica-naftanaila
Dr. Florica Năftănăilă-Mali

Medic Primar Boli Interne, Specialist Gastroenterologie

ENDOSCOPIE DIGESTIVA SUPERIOARA

ENDOSCOPIE DIGESTIVA SUPERIOARA + INTERPRETARE SI STABILIRE TRATAMENT

TEST ENDOSCOPIC PENTRU HELICOBACTER PYLORI

Dr-Elena-Istratie-Gastroenterologie-300x300px
Dr. Elena-Bianca Istratie

Medic Specialist Gastroenterologie

ENDOSCOPIE DIGESTIVA SUPERIOARA

ENDOSCOPIE DIGESTIVA SUPERIOARA + INTERPRETARE SI STABILIRE TRATAMENT

TEST ENDOSCOPIC PENTRU HELICOBACTER PYLORI

Dr-Monica-Adriana-Stana-Gastroenterologie-300x300px
Dr. Monica-Adriana Stana

Medic Specialist Gastroenterologie

ENDOSCOPIE DIGESTIVA SUPERIOARA

ENDOSCOPIE DIGESTIVA SUPERIOARA + INTERPRETARE SI STABILIRE TRATAMENT

TEST ENDOSCOPIC PENTRU HELICOBACTER PYLORI

Servicii medicale speciale sau in regim de urgenta

Oferim servicii medicale pe baza unei programari, dar prestam si servicii medicale de consultatii pentru pacienti straini sau in regim de urgenta, cu programare cel tarziu a doua zi.

SERVICII MEDICALE SPECIALE SAU IN REGIM DE URGENTA

ENDOSCOPIE DIGESTIVA SUPERIOARA + INTERPRETARE SI STABILIRE TRATAMENT (URGENTA)

PRELEVARE DE BIOPSIE

INREGISTRARE DVD

ELASTOGRAFIE SWE

ECOGRAFIE ABDOMINALA TOTALA + ELASTOGRAFIE SWE

ECOGRAFIE CU SUBSTANTA DE CONTRAST (250 RON – 3 pacienti, 400 RON – 2 pacienti, 500 RON – un pacient)

Clinica noastra este situata in Bucuresti, sector 6.

Puteti ajunge la noi folosind urmatoarele mijloace de transport in comun: METROU : M3 statia Lujerului, TRAMVAI : 41 statia Bd. Uverturii, AUTOBUZ : 178 statia Teatrul Masca; 106, 136, 236, 336 statia Piata Veteranilor, TROLEIBUZ : 61, 62 statia Piata Veteranilor

Programare rapida
Programare Facebook
Programare Whatsapp
Programare online
Programare telefonica