Colonoscopia, cand si de ce ai nevoie de ea ?

 

Colonoscopia sau endoscopia digestiva inferioara este o tehnica imagistica ce permite explorarea fara durere si tratamentul tractului gastrointestinal inferior(zona anala, rectul, sigmoidul, descendentul, transversul, colonul ascendent, cecul si valva ileo-cecala). Aceasta procedura se realizeaza cu ajutorul endoscopului care inspecteaza direct mucoasa colonica si permite preluarea de biopsii in cazul in care se depisteaza polipi, zone inflamate, tumori, etc.

Principalele motive pentru care este recomandata colonoscopia sunt diagnosticul si preventia cancerului de colon si rect. Riscul de a dezvolta aceasta afectiune este prezent la orice individ de peste 50 de ani, motiv pentru care, incepand cu aceasta varsta, colonoscopia este recomandabila chiar si in lipsa oricarei manifestari digestive.

“Este modalitatea cea mai directa de examinare a portiunii inferioare a tubului digestiv si anume a intestinului  gros sau colonului . E absolut necesara persoanelor peste 50 ani .- Dr Tudor Arbanas – medic primar Gastroenterologie”

 

[su_button url=”https://digestmed.ro/wp-content/uploads/2017/12/colonscopie-dr-arbanas-digestmed.jpg” target=”blank” style=”flat” background=”#f49833″ size=”5″ center=”yes” radius=”20″ icon=”icon: eye”]Citeste articolul complet aici[/su_button]

DigestMed Medica, pasiune, stil de viata
Articole Similare