Tulburarile de alimentatie

 

Uneori mancam in exces, pe fond de stres, alteori se intampla sa uitam pur si simplu sa ne hranim din cauza ritmului alert al vietii de zi cu zi. Exista insa si persoane care sufera de tulburari de alimentatie la moda , cum sunt bulimia si anorexia.

Definite ca o serie de perturbari ale imaginii corporale, ale controlului greuatii si ale comportamentului alimentar, aceste afectiuni de sorginte psihiatrice pot avea consecinte medicale multiple, unele grave. De pilda, tulburarile de alimentatie au cel mai mare risc de mortalitate, chiar de cinci ori mai mare. Majoritatea acestor tulburari debuteaza in adolescenta, dar pot aparea oricand pe parcursul vietii. De aceea, este foarte important sa se excluda o cauza medicala pentru simptomele tipice: scaderea/cresterea in greutate, varsaturile, hiperfagia (apetit crescut), anorexia (lipsa apetitului).

Dr. Elena Ciuperca explica intr-un interviu pentru Romania Libera , principalele cauze si tratamente ale acestor boli.

[su_button url=”http://romanialibera.ro/lifestyle/tulburarile-de-alimentatie-pot-avea-consecinte-grave-716515″ target=”blank” style=”flat” background=”#f49833″ size=”5″ center=”yes” radius=”20″ icon=”icon: eye”] Citeste articolul complet aici[/su_button]

 

DigestMed Medica, pasiune, stil de viata
Articole Similare