Solutia moderna in tratarea pacientilor cu hepatita C

 

Pacientii romani cu infectie cronica cu virusul hepatic C, inclusiv cei cu ciroza compensata a ficatului, pot beneficia de un nou tip de tratament cu o rata de vindecare de 98%
“Tratamentul este oral si se face pe o perioada de 12 sau 24 saptamani”, precizeaza Dr. Elena Ciuperca – Medic Primar Gastroenterolog.

In cursul acestui an, Ministerul Sanatatii s-a angajat sa asigure accesul gratuit la tratament pentru 12.000 de pacienti. Deoarece numarul pacientilor tratati cu succes depaseste 5.700, programul de tratament a fost prelungit cu inca un an si include toti pacientii cu fibroza hepatica avansata (F3) in stadiu precirotic.

Evaluarea pacientilor este esentiala. Afla ce presupune aceasta si care sunt principalele riscuri ale bolii care netratata adecvat poate duce la deces, de la Dr. Elena Ciuperca, in interviul acordat pentru Romania Libera.

[su_button url=”https://bit.ly/2OQeIH7″ target=”blank” style=”flat” background=”#f49833″ size=”5″ center=”yes” radius=”20″ icon=”icon: eye”]Vezi articolul pe RomaniaLibera.ro[/su_button]

DigestMed Medica, pasiune, stil de viata
Articole Similare