Sindromul Gilbert

 

Sindromul Gilbert este o perturbare ereditara benigna a metabolismului bilirubinei, care se manifesta printr-o coloratie cronica intermitenta in galben a pielii si mucoaselor (icter), fara alte manifestari clinice si fara modificari in structura ficatului, chiar si la nivel microscopic.

Prevalenta in populatia generala este de 6-12% si este mai frecvent la sexul masculin. Adesea, pacientii ajung la medic remarcand coloratia ocazionala in galben a pielii si mucoaselor sau pentru decelarea unei valori crescute a bilirubinei serice (bilirubina totala si fractiunea neconjugata sau indirecta) la analizele de rutina, ingrijorati ca ar putea avea o boala cronica hepatica.

Acesti pacienti nu au de obicei alte manifestari clinice, restul testelor hepatice sunt normale si toate evaluarile imagistice legate de ficat (ecografia abdominala, tomografia computerizata, RMN-ul) sunt normale.

Interviu acordat de Dr. Elena Ciuperca redactiei DoctorulZilei.ro.

 

[su_button url=”https://www.doctorulzilei.ro/nivelul-crescut-al-bilirubinei-icter-oboseala-si-disconfort-abdominal-semnele-acestui-sindrom-care-sunt-cauzele-aparitiei-lui-si-cum-poate-fi-tratat/” target=”blank” style=”flat” background=”#f49833″ size=”5″ center=”yes” radius=”20″ icon=”icon: eye”] Aflati mai multe informatii utile de la specialistul nostru[/su_button]

 

 

DigestMed Medica, pasiune, stil de viata
Articole Similare