Obezitatea ca boala sau ce se afla in spatele kilogramelor in plus

 

Cunoastem cu totii sintagma “ gras si frumos “ utilizata frecvent de generatiile anilor ’50-’80 – cu alte cuvinte in acea perioada kilogramele in plus insemnau bunastare, intr-un moment de privatiuni multiple.Cu timpul insa dieta si stilul de viata s-au schimbat, oamenii din Romania au devenit mai sedentari si au adoptat dieta de tip occidental, bogata in dulciuri si grasimi si saraca in fibre.

Societatea a inceput sa priveasca diferit kilogramele in plus,iar oamenii supraponderali sau obezi sa fie stigmatizati, fiind considerati lenesi si lipsiti de vointa. Tot cu timpul a devenit evident ca in spatele kilogramelor in plus se ascund si probleme de sanatate, unele dintre ele grave. Asadar obezitatea este o boala cronica, iar frecventa ei in populatie este in crestere, inclusiv la copii.

Intrebarea este insa, de ce ne ingrasam?
Practic este vorba de un dezechilibru energetic- consumam mai multa mancare decat avem nevoie pentru cheltuielile energetice.
Dr Elena Ciuperca vorbeste despre obezitatea ca boala si ce afectiuni se pot ascunde in spatele acestor kilograme in plus.

[su_button url=”http://www.bodyshapetransformation.com/obezitatea-ca-boala-ce-se-afla-in-spatele-kg-in-plus/” target=”blank” style=”flat” background=”#f49833″ size=”5″ center=”yes” radius=”20″ icon=”icon: eye”] Citeste articolul complet pe BodyShape Transformation Centre[/su_button]

DigestMed Medica, pasiune, stil de viata
Articole Similare