Gastrita, una dintre cele mai frecvente afectiuni ale stomacului

 

Gastrita este o afectiune comuna ce implica inflamarea stratului superficial al stomacului. De obicei, este usoara si se rezolva fara tratament. In unele situatii se poate agrava, transformandu-se in ulcer gastric.

Stomacul produce acid pentru digestia alimentelor si omoara toti germenii care ajung la acest nivel. Anumite celule de la nivelul mucoasei gastrice produc un strat de mucus ce formeaza o bariera naturala impotriva acidului coroziv, protejand stomacul si duodenul. Exista un echilibru intre cantitatea de acid produsa si stratul de mucus. Gastrita se dezvolta atunci cand apare o alterare a acestui echilibru, permitand acidului sa atace mucoasa stomacului.

Specialistul nostru, Medic Gastroenterolog Adelina Popescu, puncteaza cauzele acestui dezechilibru in interviul acordat redactiei AndreeaRaicu.ro.

 

[su_button url=”https://www.andreearaicu.ro/sanatate/gastrita-una-dintre-cele-mai-frecvente-afectiuni-ale-stomacului/” target=”blank” style=”flat” background=”#f49833″ size=”5″ center=”yes” radius=”20″ icon=”icon: eye”] Aflati mai multe informatii utile de la specialistul nostru[/su_button]

 

DigestMed Medica, pasiune, stil de viata
Articole Similare