Gastrita: cauze, simptome, tratament

 

Gastrita este una dintre cele mai frecvente afectiuni digestive pentru care pacientul se prezinta la medic. Semnifica inflamatia mucoasei stomacului si poate avea multiple cauze: infectioase, medicamentoase, inflamatorii, autoimune, toxice, de stres.

Gastritele pot fi clasificate in gastrite acute, cu debut brusc si cronice, cu evolutie de lunga durata. O notiune similara gastritei o reprezinta si gastropatia, ce semnifica o afectare a celulelor mucoasei in urma contactului cu agenti chimici iritativi (antiinflamatoare, suc biliar, alcool etc.). Diferentierea acestor entitati se face pe baza anamnezei si a examenului histopatologic din biopsia prelevata din stomac. Majoritatea formelor de gastrita sau gastropatie sunt usoare si se trateaza prin schimbarea stilului de viata si a alimentatiei, precum si prin medicamente ce scad aciditatea sucului gastric.

 

[su_button url=”http://www.csid.ro/boli-afectiuni/gastroenterologie/gastrita-cauze-simptome-tratament-17157240/” target=”blank” style=”flat” background=”#f49833″ size=”5″ center=”yes” radius=”20″ icon=”icon: eye”] Afla mai multe detalii de la specialistul nostru[/su_button]

 

DigestMed Medica, pasiune, stil de viata
Articole Similare