Ecografia in durerile abdominale

 

Durerile abdominale sunt un simptom intalnit in cazul mai multor probleme de sanatate. Pot sa apara in cazul unei simple indigestii sau in cazul unor afectiuni mai severe cum este criza de colecist. De aceea este nevoie de un diagnostic precis pe care il poate pune doar medicul in urma unei consultatii si a unor investigatii speciale.

“Durerile abdominale pot sa isi aiba originea in afectiuni ale organelor abdominale – pancreas, colecist, stomac, intestin subtire sau intestin gros, dar in aceeasi masura pot constitui si expresia suferintei unor structuri ale peretelui abdominal sau ale unor structuri aflate la distanta cum este durerea referita in afectiunile coloanei toracale inferioare. Poate sa fie vorba despre un disconfort pasager cauzat de un abuz alimentar sau o gastroenterita, poate sa fie vorba despre o afectiune benigna cum sunt gastrita sau sindromul de intestin iritabil, dar pot sa semnaleze si afectiuni severe si urgente medico-chirurgicale.” – Dr. Elena Ciuperca, specialist gastroenterolog.

Aflati cand este important sa va prezentati la cabinet pentru o evaluare medicala urmarind interviul acordat de specialistul nostru redactiei DigiMatinal.

 

https://www.facebook.com/digestmed/videos/586861941687798/

 

DigestMed Medica, pasiune, stil de viata
Articole Similare