Cum ne alimentam ca sa fim in forma

 

O linie vitala de aparare a organismului este integritatea, sanatatea mucoasei tubului digestiv, atrage atentia dr. Elena Tanase, medic specialist in medicina interna. Medicul explica in ce fel trebuie sa ne alimentam pentru a ne mentine in forma.

“Alimentele contin, pe langa macronutrienti (proteine, glucide, grasimi) si compusi in cantitate foarte mica, micronutrienti, dar cu rol vital in buna functionalitate a organismului, respectiv vitamine si minerale, plus diverse enzime, pigmenti naturali cu rol antioxidant, care se gasesc in special in cele de provenienta vegetala – fitonutrienti. O alimentatie echilibrata presupune aportul tuturor acestor principii alimentare in proportii optime. Nu este nevoie sa cantarim si sa calculam fiecare masa, fiecare macro si micronutrient in parte, pentru a asigura necesarul optim. Este suficient daca mesele sunt variate si moderate cantitativ, apeland la absolut toate grupele alimentare pe care le-a lasat natura“, adauga medicul.

 

[su_button url=”https://adevarul.ro/sanatate/dieta-fitness/varza-conopida-topul-legumelorcu-efect-antiinflamator-alimente-pastreaza-sanatatea-organismului-1_5bc5eeecdf52022f7590d1b2/index.html” target=”blank” style=”flat” background=”#f49833″ size=”5″ center=”yes” radius=”20″ icon=”icon: eye”] Aflati mai multe informatii utile de la specialistul nostru[/su_button]

DigestMed Medica, pasiune, stil de viata
Articole Similare