Ce este de facut in cazul modificarii testelor hepatice

 

Modificarile testelor hepatice pot sa semnifice modificari ereditare fara consecinte clinice, probleme in structuri non hepatobiliare sau afectiuni ale ficatului sau arborelui biliar. Pot fi tranzitorii sau persistente. Din acest motiv, evaluarea si incadrarea lor, precum si stabilirea monitorizarii trebuie realizata de catre un medic specialist.

Bateria standard de analize hepatice cuprinde: transaminazele (TGP sau ALT si TGO sau AST), bilirubina totala si fractiunile ei, fosfataza alcalina, GGT, albumina serica si timpul de protrombina. Aceste analize pot identifica existenta unei boli de ficat, conteaza in orientarea diagnostica spre o boala hepatica sau alta, estimeaza severitatea si progresia disfunctiei hepatice si monitorizeaza raspunsul la tratament.

Aflati care sunt parametrii care se modifica, ce determina aceste modificari de la specialistul nostru, Dr. Elena Ciuperca, medic primar gastroenterolog.

 

[su_button url=”https://www.dcmedical.ro/analize-la-ficat-ce-se-intampla-cand-ies-modificate_605388.html” target=”blank” style=”flat” background=”#f49833″ size=”5″ center=”yes” radius=”20″ icon=”icon: eye”] Aflati mai multe informatii utile de la specialistul nostru[/su_button]

 

 

DigestMed Medica, pasiune, stil de viata
Articole Similare