Cauzele pentru care apare dificultatea la inghitire. Investigatiile imagistice care pun in evidenta disfagia

 

Efortul depus in procesul de inghitire a alimentelor sau a lichidelor poate fi semnul unei afectiuni medicale numita disfagie. Cauzele ei sunt multiple, iar printre complicatii se numara malnutritia, problemele si infectiile cailor respiratorii.
“Dificultatea la inghitire, denumita in termeni medicali disfagie, semnifica depunerea unui efort  in procesul de inghitire a alimentelor sau a lichidelor“, explica dr. Adelina Popescu, medic specialist gastroenterolog la Clinica DigestMed.

Incapacitatea sau durerea la inghitire, senzatia impactarii alimentelor in gat sau in spatele sternului, raguseala, regurgitatiile, arsurile frecvente sau senzatia de „nod in gat“ , scaderea involuntara  in greutate, tusea si evitarea unor alimente care sunt tot mai greu de inghitit sunt tot atatea manifestari ale disfagiei.

Diagnosticul cauzelor dificultatii la inghitire se bazeaza pe investigatii imagistice.

 

[su_button url=”http://adevarul.ro/sanatate/medicina/cauzele-apare-dificultatea-lainghitire-investigatiile-imagistice-pun-evidenta-disfagia-1_59e0bd4e5ab6550cb816fe7d/index.html” target=”blank” style=”flat” background=”#f49833″ size=”5″ center=”yes” radius=”20″ icon=”icon: eye”]Citeste articolul complet pe Adevarul.ro[/su_button]

DigestMed Medica, pasiune, stil de viata
Articole Similare