Cauze ale sangerarilor anorectale

Unul dintre cele mai frecvente motive pentru care pacientii merg la cabinetul medicului gastroenterolog sunt sangerarile anorectale. Sangerarile anorectale se mai numesc si rectoragii. Acest sange poate proveni de la orice nivel al rectului.

Rectul este ultima portiune a intestinului gros si se termina cu anusul, care reprezinta un muschi cu rol de sfincter. Sangerarile de la acest nivel pot fi usoare sau severe, chiar amenintatoare de viata, explica dr. Adelina Popescu, medic specialist Gastroenterologie .

Diagnosticul afectiunilor care se manifesta prin sangerare anorectala incepe cu examinarea fizica a pacientului .Urmatorul pas este examinarea anorectala prin tuseu rectal, care poate obiectiva sau nu, sange in rect; de asemenea, se pot palpa eventualele formatiuni tumorale rectale joase si evalua sensibilitatea anorectala.

Dr. Adelina Popescu explica in articolul pentru Adevarul.ro ce sunt sangerarile rectale si ce boli pot ascunde.

[su_button url=”http://m.adevarul.ro/sanatate/medicina/cauzeale-sangerarilor-anorectale-semne-simptome-asociate-1_5a8429d2df52022f75895594/index.html” target=”blank” style=”flat” background=”#f49833″ size=”5″ center=”yes” radius=”20″ icon=”icon: eye”] Citeste articolul complet aici[/su_button]

DigestMed Medica, pasiune, stil de viata
Articole Similare