Cancerul gastric

 

Cancerul gastric este unul dintre cele mai agresive tipuri de cancer, supravietuirea la 5 ani fiind de doar 27 %. Desi incidenta sa este in declin in ultimele decade, cancerul gastric este pe locul trei in topul cauzelor de deces prin cancer, potrivit statisticilor.

De obicei, punctul de plecare in cancerul gastric este reprezentat de stratul interior al stomacului numit mucoasa gastrica. Multiplicarea anormala a unor celule din structura stomacului si pierderea mecanismelor responsabile de controlul inmultirii celulare determina aparitia cancerului de stomac.

Dr. Elena Ciuperca, medic primar gastroenterolog, vorbeste despre simptome, metode de diagnosticare si tratament in interviul acordat Adevarul.ro .

[su_button url=”http://adevarul.ro/sanatate/medicina/cancerulgastric-unul-cele-mai-agresive-simptomele-apar-adesea-mimeazaboala-ulceroasa-1_5a084ceb5ab6550cb8152996/index.html” target=”blank” style=”flat” background=”#f49833″ size=”5″ center=”yes” radius=”20″ icon=”icon: eye”] Citeste articolul complet pe Adevarul.ro[/su_button]

DigestMed Medica, pasiune, stil de viata
Articole Similare