Boala de reflux gastroesofagian

Desi este o afectiune medicala care nu pune viata pacientului in pericol, boala de reflux gastroesofagian este asociata cu suferinta si cu complicatii considerabile. Deterioreaza calitatea vietii bolnavilor intr-un mod similar cu alte afectiuni, precum artroza, infarctul de miocard sau hipertensiunea arteriala. Boala este legata direct de stilul de viata, de obezitate, fiind rezultatul unei alimentatii inadecvate.

Refluxul gastroesofagian apare atunci cand continutul stomacului reflueaza in esofag sau in gura. „Refluxul este un proces fiziologic normal, care este prezent la nou-nascuti, copii si adulti. Majoritatea episoadelor sunt scurte si nu cauzeaza simptomatologie suparatoare sau complicatii. Insa in boala de reflux gastroesofagian, aceasta simptomatologie devine suparatoare si se poate asocia cu complicatii“, explica Adelina Popescu, medic specialist gastroenterolog la Clinica DigestMed din Bucuresti.

 

[su_button url=”http://adevarul.ro/sanatate/medicina/boala-refluxafectiunea-arde-dinauntru-1_590c5f6d5ab6550cb8d18703/index.html” target=”blank” style=”flat” background=”#f49833″ size=”5″ center=”yes” radius=”20″ icon=”icon: eye”]Vizualizeaza articolul pe Adevarul.ro[/su_button]

DigestMed Medica, pasiune, stil de viata
Articole Similare