2017-12-13
Afectiunile digestive in perioada postului
Postul reprezinta renuntarea la proteinele si grasimile de origine animala si excluderea bauturilor alcoolice, asta daca ne referim strict la dieta. Postul Craciunului este cel mai putin restrictiv fiind permis frecvent consumul de peste pe parcursul acestuia.
Dieta in perioada postului este bogata in fibre, iar acestea provin din fructe (mere, pere, gutui, struguri, prune), legume (vinete, broccoli, conopida, ardei, salata, rosii, dovlecei, pastai, mazare, varza) si cereale. Persoanele cu sindrom de intestin iritabil pot acuza o exacerbare a simptomelor de tipul balonarii, crampelor abdominale, scaunelor diareice in perioada de post, iar asta din cauza fermentatiei intestinale a fibrelor din dieta.
Medicul gastroenterolog Dr Elena Ciuperca explica pe larg afectiunile ce pot aparea pe durata postului pentru Ce se intampla ,Doctore?.
[su_button url=”http://www.csid.ro/health/sanatate/afectiunile-digestive-in-perioada-postului-sfaturile-medicului-gastroenterolog-16850980/” target=”blank” style=”flat” background=”#f49833″ size=”5″ center=”yes” radius=”20″ icon=”icon: eye”] Citeste articolul complet pe CSID.ro[/su_button]