Servicii nutriție

Totul începe cu hrana. Corpul uman are nevoie de nutriție și de hidratare în mod constant, nu numai pentru a funcționa corect, dar și pentru a supraviețui. De o alimentație adecvată și de funcționarea corectă a sistemului digestiv depinde sănătatea întregului corp. Însă, nu toată lumea are același tip de metabolism și aceleași nevoi alimentare. Pentru a ști cum funcționează corpul tău, poți să ai nevoie de un nutriționist care să te ajute să-l descifrezi.

O consultație de nutriție este indicată atunci când ai probleme de greutate, obezitate, dereglări digestive, stări prelungite de somnolență și probleme cu respirația. Un nutriționist te ajută să-ți înțelegi mai bine corpul și nevoile sale, prin stabilirea unui regim alimentar personalizat, pe baza datelor tale: vârstă, greutate corporală, înălțime, metabolism bazal, procent de grăsime în corp, apa din organism și masa musculară și osoasă).

O modificare în stilul tău alimentar nu trebuie făcută doar în situația în care vrei să slăbești. Este important să mănânci în mod constant sănătos și conștient, iar pentru asta este nevoie să-ți cunoști corpul, tipul de metabolism și nevoile tale reale de nutriție.

In centrele DigestMed, poți beneficia de ședințe individuale de consultanță de nutriție, analiza compoziției corporale și program personalizat de stil de viață sănătos.

Dacă vorbim de scădere în greutate, evaluăm starea ta de sănătate și istoricul personal, efectuăm analiza compoziției corporale și inițiem împreună planul de urmat. În funcție de metabolism, programul de lucru, gusturi alimentare, dar și eventuale carențe, elaborăm împreună o dietă pe care este bine să o urmezi riguros. Periodic monitorizăm, ajustăm, încurajăm și recomandăm cum să ne comportăm corespunzător chiar și în situațiile speciale (concedii, aniversări, sărbători etc).

Dacă vorbim despre afecțiuni medicale care trebuie susținute, pe lângă tratamentul medicamentos, de diete specifice,  atunci elaborăm un plan în care includem și analizele medicale și evaluările periodice realizate de către medicul specialist gastroenterolog sau endocrinolog.

Echipa medicală DigestMed