Gastroenterologia este domeniul medical care se ocupă cu prevenția, diagnosticarea și tratarea afecțiunilor gastrointestinale, hepatice, colecistice și pancreatice.

Servicii Gastroenterologie

Problemele gastroenterologice se pot manifesta subtil, episodic și pot fi ușor ignorate: o indigestie după masă, o stare de greață, lipsa poftei de mâncare, constipație sau arsuri la stomac. Dacă nu ne împiedică să ne ridicăm din pat și să realizăm acțiunile planificate, avem tendința să le pierdem din vedere. Cel mai mic disconfort resimțit la nivel digestiv (dureri abdominale, stare de greață, vărsături, tulburări de tranzit, dificultăți de înghițire, pierderea apetitului, etc.) poate fi un semnal că ceva nu funcționează cum trebuie și că stilul de viață sau starea de sănătate necesită o evaluare atentă, mai ales când acuzele sunt severe sau persistente.

In centrele DigestMed din București poți realiza, la recomandarea medicului gastroenterolog, toate tipurile de investigații de specialitate indicate în dereglările sistemului digestiv: colonoscopie, ecografie abdominală, ecografie cu contrast, elastografie, endoscopie digestivă superioară, test de hemoragii oculte.

Pentru a preîntâmpina instalarea afecțiunilor gastroenterologice, medicii specialiști de la DigestMed recomandă screening-ul anual care constă în analize anuale de rutină, un consult gastroenterologic și ecografie abdominală, iar pentru persoanele peste 50 de ani se adaugă testul cantitativ de depistare a hemoragiilor oculte.

Pentru orice problemă din sfera gastroenterologiei, suntem pregătiți să oferim toate îngrijirile și suportul necesare pacientului.

Echipa medicală DigestMed