Analizor profesional Tanita DC-240MA: Un pas esențial în consilierea nutrițională

Descoperiți avantajele analizei corpului cu Tanita DC-240MA

La Centru Medical DigestMed, ne dedicăm îmbunătățirii sănătății și a calității vieții pacienților noștri prin metode avansate și personalizate de evaluare. Analizorul profesional Tanita DC-240MA este un instrument de încredere în acest proces, oferind o perspectivă detaliată asupra compoziției corporale, esențială pentru consilierea nutrițională și stilul de viață sănătos.

Cum funcționează?

Analizorul utilizează tehnologia avansată a impedanței bioelectrice (BIA) pentru a oferi o imagine completă a sănătății dumneavoastră internă. Prin transmiterea unui curent de mică intensitate prin corp, analizorul evaluează diferitele tipuri de țesut – muscular, adipos, osos și cantitatea de apă – pentru a măsura și raporta aspecte precum procentul de grăsime corporală, masa musculară, densitatea osoasă și multe altele.

Caracteristici principale

  • Platformă Largă: Ideală pentru o gamă largă de pacienți, inclusiv cei supraponderali sau în vârstă, suportând o greutate de până la 200 kg.
  • Rezultate Rapide și Precise: Analiza compoziției corpului este completată în aproximativ 15 secunde, cu posibilitatea de a printa rezultatele pentru o consultare ușoară.
  • Diverse Măsurători: Includem evaluări ale masei totale, indicelui de masă corporală (IMC), grăsimii corporale, masei musculare, și multe altele, furnizând o bază solidă pentru planurile de sănătate personalizate.

Ce măsoară Tanita DC-240MA?

  • Masa totală și Indicele de Masă Corporală (IMC)
  • Procentul de Grăsime Corporală și Grăsimea Viscerală
  • Masa Musculară și Masa Fără Grăsime
  • Apa Totală din Corp
  • Rata Metabolică de Bază și Varsta Metabolică
  • Indicatorul de Masă Minerală a Osului

Beneficii pentru sănătate

Utilizarea analizei BIA de la Tanita DC-240MA ne permite să obținem o viziune clară asupra compoziției corporale a pacienților, facilitând identificarea riscurilor de sănătate și monitorizarea progresului în timp. Informațiile detaliate ajută la elaborarea unor strategii de nutriție și exerciții fizice personalizate, conducând la îmbunătățiri semnificative ale stării de sănătate și a stilului de viață.

Digestmed - Tanita DC-240MA - Evaluarea compoziției corporale alb

Evaluarea compoziției corporale prin obținerea de informații detaliate despre procentajul de grăsime corporală, masa musculară, densitatea osoasă, nivelul de hidratare și alte componente ale corpului.

Digestmed - Tanita DC-240MA - 2. Personalizarea programelor de dietă

Personalizarea programelor de dietă pe baza datelor obținute din analiza corporală BIA, respectiv stilul de viață, pentru a atinge obiectivele specifice fiecărui pacient (creșterea nivelului de masă musculară, scăderea nivelului de grăsime viscerală etc.).

Digestmed - Tanita DC-240MA - 3. Monitorizarea corectă a greutății

Monitorizarea corectă a greutății deoarece uneori scăderea totală în greutate nu este din cantitatea de grăsime și acest lucru trebuie corectat. Monitorizarea acestor schimbări poate oferi o motivație suplimentară pentru pacient și poate ajuta la optimizarea acțiunilor în funcție de progresul realizat.

Digestmed - Tanita DC-240MA - Evaluarea stării de sănătate

Evaluarea stării de sănătate deoarece procentul de grăsime viscerală poate fi asociat cu risc de boli cardiovasculare și diabet zaharat.

Digestmed - Tanita DC-240MA - Depistarea dezechilibrelor hidrice

Depistarea dezechilibrelor hidrice observând deshidratarea sau retenția de apă din corpul pacienților.

Înțelegerea și importanța Indicelui de Masă Corporală (IMC)

IMC este un calcul simplu care raportează greutatea la înălțime (kg/m^2), oferind o estimare generală a categoriei de greutate. Cu toate acestea, are limitările sale, deoarece nu diferențiază între tipurile de masă corporală sau nu consideră variații individuale cum ar fi vârsta, sexul sau construcția fizică.

Clasificarea IMC

Este important să interpretăm IMC ca o estimare inițială, nu ca pe un verdict final. Analizele detaliate ale compoziției corporale sunt esențiale pentru o înțelegere completă și precisă a stării de sănătate.

Pregătiți să faceți primul pas?

La Centru Medical DigestMed, suntem aici pentru a vă ghida în călătoria către un stil de viață mai sănătos și o înțelegere mai profundă