Dacă ajungi la o consultație cu un medic endocrinolog, înseamnă că te confrunți cu o tulburare hormonală.

Endocrinologie

O boală endocrină apare atunci când fie o glandă nu produce suficienți hormoni sau produce în exces, fie a apărut o tumoră care poate fi malignă sau benignă. În cazul copiilor, consultația de endocrinologie este recomandată atunci când aceștia prezintă o tuburare de creștere (ex: statură mică sau prea înaltă) sau când suspicionăm o disfuncție a glandei tiroide, atunci când se îngrașă sau slăbesc în scurt timp fără o cauză aparentă, când pubertatea întârzie să apară sau remarcăm semne de pubertate mult prea devreme, când fetele experimentează tulburări ale ciclului menstrual.

Și în cazul adulților, similar cu cel al copiilor, ne adresăm endocrinologului atunci când: înregistrăm creștere sau scădere bruscă în greutate, remarcăm creșterea în volum a gâtului la bază (zona glandei tiroide), femeile se confruntă cu tulburări de ciclu menstrual, cuplurile se confruntă cu infertilitate, apare o tulburare de dinamică sexuală, suntem la risc de a dezvolta osteoporoză, în cazul tulburărilor în menopauză, valorile tensionale sunt foarte mari pentru vârsta pe care o avem sau sunt necontrolate în ciuda unui tratament adecvat, etc.

Pentru tulburările hormonale, în centrele DigestMed poți beneficia de servicii medicale de diagnostic precum consultația endocrinologică și ecografia tiroidiană, la fel și de tratament adecvat afecțiunii tale. Te așteptăm!

Echipa medicală DigestMed