CLINICA MEDICALA DIGESTMED

Test respirator Helicobacter Pylori

Testul respirator Helicobacter Pylori este un test respirator (neinvaziv) prin care se poate verifica existenta bacteriei Helicobacter Pylori. Aceasta bacterie infecteaza mucoasa stomacului si a duodenului, rezistand intr-un mediu extrem de acid. Infectia cu Helicobacter Pylori este cea mai frecventa infectie din lume, fiind principala cauza a aparitiei gastritei, ulcerului gastric si ulcerului duodenal si reprezinta de asemenea un important factor de risc pentru aparitia cancerului gastric.

Statistici privind importanta Testului respirator Helicobacter Pylori

1 din 2 persoane sufera de o infectie cu bacteria Helicobacter Pylori

1 din 5 pacienti sub 40 de ani au fost identificati cu aceasta infectie

10% din cazurile de cancer de stomac sunt cauzate de aceasta bacterie

Avantajele testului 

Durata testului este de doar 15 minute, acesta fiind o procedura ce nu provoaca disconfort pacientului, este nedureroasa, neinvaziva si nu necesita ingerarea de izotopi radioactivi. Testul respirator Helicobacter Pylori este recomandat oricarei persoane, chiar si copiilor si femeilor insarcinate, acuratetea testului fiind dovedita clinic.

Cum se realizeaza testul

Testul respirator Helicobacter Pylori se realizeaza cu ajutorul unui aparat care aspira respiratia si este conectat la un tub indicator ce este sensibil la amoniacul din respiratie. Testarea se realizeaza in doua parti. In prima parte a testarii, pacientul trebuie sa respire timp de 6 minute in tubul indicator pentru a putea stabili astfel nivelul de baza al amoniacului din respiratie. In cea de-a doua parte a testarii, pacientul bea o solutie ce contine apa si uree C12, dupa care va respira timp de 6 minute in interiorul tubului indicator pentru stabilirea valorii testului. Daca Helicobacter Pylori este prezent in stomac, ureea scindeaza in amoniac si dioxid de carbon. Amoniacul este absorbit din stomac in sange apoi este expirat prin plamani in respiratie. Aerul expirat trece printr-un tub indicator care vireaza in prezenta amoniacului.

Procedura de testare

test-helicobacter-pylori-respiratie-digestmed

Se introduce tubul in cavitatea bucala si respirati normal timp de 6 minute. Saliva nu trebuie sa patrunda in tub. Daca totusi se acumuleaza saliva in cavitatea bucala se scoate tubul, inghititi si apoi il reintroduceti in gura.

test-helicobacter-pylori-digestmed

Dupa cele 6 minute se scoate tubul din cavitatea bucala, se bea solutia ce contine apa si uree C12 si se clateste gura cu apa curata.

test-helicobacter-pylori-respiratie-digestmed

Reintroduceti tubul in cavitatea bucala si respirati normal timp de 6 minute. De asemenea, saliva nu trebuie sa patrunda in tub, altfel trebuie oprita testarea si se asteapta o ora pentru a repeta procedura cu un tub nou.

test-helicobacter-pylori-stabilire-rezultat-digestmed

Dupa efectuarea corecta a celor trei pasi se inmaneaza testul medicului specialist pentru a fi interpretate rezultatele obtinute in timpul procedurii.

Conditii pentru testare

1. Testul trebuie sa fie efectuat pe stomacul gol. Nu mancati si nu beti apa inainte de testare. Daca ati mancat, va fi necesar sa asteptati 12 ore inainte de testare, timp in care nu trebuie sa mancati. Ultima masa inainte de testare trebuie sa fie ’’usoara” si este necesar sa evitati alimentele precum: carnea, pestele sau ciupercile;
2. Testul trebuie sa fie efectuat la 4-6 saptamani dupa tratamentul cu antibiotic. Testul trebuie efectuat la 2 saptamani de la ultima doza de agenti antisecretori, antiinflamatoare, inhibitori ai secretiei gastrice acide (inhibitori de pompa de proton sau blocante H2), medicamente de bismuth sau analgezice;
3. Nu consumati alcool tare cu 3 zile inainte de testare;
4. Legumele (cum ar fi mazarea, fasolea, lintea, soia) trebuiesc evitate cu 3 zile inainte de testare;
5. Nu mestecati guma in ziua testarii;
6. Este recomandat sa nu fumati cu 3 ore inaintea testarii. Trebuie sa va spalati pe dinti si sa va clatiti bine gura dupa ce ati fumat;
7. Spalati-va dintii si clatiti bine gura inainte de testare.

Clinica DigestMed

DigestMed este o clinica medicala privata ce are ca obiect prinicipal de activitate diagnosticarea si tratarea bolilor aparatului digestiv si isi desfasoara activitatea medicala la cele mai inalte standarde europene. DigestMed pune la dispozitia pacientilor o gama de servicii de gastroenterologie, hepatologie si endoscopie digestiva, endocrinologie si psihiatrie.

DigestMed furnizeaza servicii de Consult Gastroenterologie in contract cu CNAS.

DE CE DIGESTMED?

igiena-si-servicii-medicale-de-calitate-inalta-digestmed

Ne desfasuram activitatea intr-un mediu placut si primitor si punem un accent deosebit pe igiena si curatenie, oferind pacientilor nostri siguranta, confort si servicii medicale complete la un inalt standard calitativ.

punctualitatea-programarii-si-servicii-medicale-profesionale-digestmed

Fiecare pacient este important pentru noi si ne straduim sa respectam ora programarii. Totusi, ora planificata poate fi decalata datorita unor cazuri ce pot necesita investigatii mai amanuntite decat cele planificate in momentul programarii.

discutii-cu-pacientii-cu-privire-la-investigatiile-urmatoare-digestmed

In fiecare sectie specializata a clinicii DigestMed, pacientii nostri sunt informati cu privire la investigatiile pe care urmeaza sa le faca si li se va raspunde prompt la intrebarile si nelamuririle pe care le au cu privire la starea lor de sanatate.

tratament-rapid-si-eficient-digestmed

DigestMed va pune la dispozitie o echipa medicala formata din medici profesionisti, cu experienta in domeniu, care in urma investigatiilor realizate, ofera pacientilor un tratament rapid si eficient, specific nevoilor intampinate de acestia.

Echipa Medicala

DigestMed va pune la dispozitie o echipa formata din medici care detin experienta si expertiza vaste in domeniul tratarii bolilor digestive. Medicii nostri sunt deschisi comunicarii cu pacientii si stabilesc alaturi de dumneavoastra dezvoltarea unei strategii terapeutice optime in functie de asteptarile si starea dumneavoastra de sanatate.

Obiectivul DigestMed este sanatatea dumneavoastra, de aceea echipa noastra este una pregatita sa raspunda solicitarilor dumneavoastra si sa va ofere asistenta in tratarea problemelor dumneavoastra de sanatate. Clinica DigestMed va pune la dispozitie un serviciu rapid de consultatii in cazul in care problemele dumneavoastra de sanatate necesita o evaluare si un tratament urgent. De asemenea va oferim posibilitatea de a face o programare online, completand formularul de pe website-ul DigestMed.

Elena Ciupercă

Medic Primar Gastroenterologie

Dr. Elena Ciupercă este medic primar Gastroenterologie. Detine competente in ecografie generala si endoscopie digestiva diagnostica. A participat la numeroase congrese si cursuri nationale si internationale de specialitate din domeniul Gastroenterologiei si Hepatologiei. Consultatiile pot fi oferite in limbile romana sau engleza.

Tudor Arbănaș

Medic Primar Gastroenterologie si asistent universitar

Dr. Tudor Arbănaș, medic primar Gastroenterologie si asistent universitar, este colaborator al clinicii noastre si lucreaza la Spitalul Universitar de Urgenta Elias. Detine competente in ecografie generala si endoscopie digestiva diagnostica. Este doctor in Stiinte Medicale, autor si co-autor a 6 carti de specialitate, 12 articole publicate si 50 de lucrari prezentate la congrese nationale si intrenationale. Consultatiile pot fi oferite in limbile romana, engleza, franceza sau italiana.

Adelina Popescu

Medic Specialist Gastroenterologie

Dr. Adelina Popescu, medic specialist Gastroenterologie, detine competente in endoscopie digestiva diagnostica si terapeutica si in ecografie abdominala. A participat la numeroase congrese nationale si internaționale in domeniul Gastroenterologiei si Hepatologiei. Consultatiile pot fi oferite in limbile romana sau engleza.

Carmen Ruxandra Posoiu

Medic Primar Gastroenterologie

Dr. Carmen Ruxandra Posoiu este colaborator al clinicii noastre, medic primar Gastroenterologie, competenta ecografie si endoscopie digestiva. A participat la numeroase congrese si cursuri nationale si internationale de specialitate din domeniul Gastroenterologiei si Hepatologiei. Consultatiile pot fi oferite in limbile romana, engleza sau spaniola.

Florica Năftănăilă - Mali

Medic primar Boli Interne, Specialist Gastroenterologie

Dr. Florica Năftănăilă-Mali este colaborator al clinicii noastre, medic primar Boli Interne, specialist Gastroenterologie. Pana in anul 2017 a detinut functia de Director Cercetare si Dezvoltare la Institutul National de Medicina Aeronautica si Spatiala. Are competenta in ecografie generala si endoscopie digestiva diagnostica si terapeutica. Consultatiile pot fi oferite in limbile romana sau engleza.

Elena-Bianca Istratie

Medic Specialist Gastroenterologie

Dr. Elena-Bianca Istratie este medic specialist gastroenterolog. Detine competenta in endoscopie digestiva diagnostica. A participat la numeroase congrese si cursuri nationale de Gastroenterologie, Hepatologie si Pancreatologie. Arii de interes: ecografia abdominala nativa si cu substanta de contrast si ecoendoscopia. Consultatiile pot fi oferite in limbile romana, engleza sau franceza.

Monica-Adriana Stana

Medic Specialist Gastroenterologie

Dr. Monica-Adriana Stana, medic specialist gastroenterologie, detine competenta in endoscopie digestiva diagnostica. A participat la numeroase congrese nationale si internaționale in domeniul Gastroenterologiei si Hepatologiei. Arii de interes: ecografia abdominala nativa si cu substanta de contrast. Consultatiile pot fi oferite in limbile romana sau engleza.

Aparatura Moderna

foto-aparatura-medicala-1

O explorare de calitate inseamna un aparat de calitate si un medic cu experienta. Clinica este dotata cu aparatura moderna, de ultima generatie conform standardelor europene de igiena si sanatate si echipamente profesionale – dispunem de un ecograf Siemens Acuson X150 si de o linie de endoscopie Pentax. Folosim cele mai bune echipamente medicale pentru a ne asigura ca serviciile pe care le oferim pacientilor nostri se adapteaza perfect nevoilor dumneavoastra.

slide-aparatura-foto-3
aparatura-moderna-sterilizator-clinica-medicala-digestmed

Lista tarife Test respirator Helicobacter Pylori

DigestMed furnizeaza servicii medicale decontate de urmatoarele firme de asigurari private:

europ-assistance-logo
logo-signal-iduna
uniqua-logo
SERVICII MEDICALE SPECIALE SAU IN REGIM DE URGENTA

TEST RESPIRATOR HELICOBACTER PYLORI

TEST RESPIRATOR HELICOBACTER PYLORI + INTERPRETARE

Clinica noastra este situata in Bucuresti, sector 6.

Puteti ajunge la noi folosind urmatoarele mijloace de transport in comun: METROU : M3 statia Lujerului, TRAMVAI : 41 statia Bd. Uverturii, AUTOBUZ : 178 statia Teatrul Masca; 106, 136, 236, 336 statia Piata Veteranilor, TROLEIBUZ : 61, 62 statia Piata Veteranilor

Programare rapida
Programare Facebook
Programare Whatsapp
Programare online
Programare telefonica