Sanatatea colonului reprezinta un factor important in ceea ce priveste bunastarea noastra generala, iar neglijarea acesteia poate avea consecinte nefaste, precum cancerul colorectal. Kitul pentru hemoragiile oculte reprezinta o modalitate neinvaziva si simpla de evaluare a riscului de cancer.

„Acest test este necesar in mod deosebit la populatia cu varsta peste 45-50 de ani, care este la risc atat pentru cancerul colorectal, dar si in cazul infectarii cu noul coronavirus. Pentru realizarea lui nu este necesara prezentarea pacientului in clinica, poate fi achizitionat si apoi adus pentru citire de un apartinator, iar interpretarea rezultatului se poate face prin servicii de telemedicina. Astfel putem selecta pacientii care chiar necesita evaluare colonoscopica pe care o putem realiza in conditii de deplina siguranta la DigestMed, intrucât folosim echipamentul de protectie necesar si dezinfectam cu mare grija spatiul dedicat procedurilor endoscopice si nu numai.”
Solicita kitul pentru testarea hemoragiilor oculte!

Cand si de ce este necesar un test pentru hemoragii oculte?

Testul de depistare a hemoragiilor oculte este recomandat persoanelor care au depasit varsta de 45-50 de ani. In cazul in care o persoana are rude care au fost diagnosticate cu cancer colorectal, atunci monitorizarea trebuie inceputa la 40 de ani sau cu 10 ani mai devreme fata de cel mai timpuriu caz de cancer din familie. Acest test poate fi folosit pentru investigarea anemiei prin deficit de fier, dar si pentru a stabili necesitatea unei colonoscopii in cazul tulburarilor de tranzit sau al durerilor abdominale.

Ce este kitul de testare pentru hemoragiile oculte si cum se face?

Testul de depistare cantitativa a hemoragiilor oculte este un test imunochimic de decelare si cuantificare a hemoglobinei in materiile fecale, uneori prezenta in cantitati infime. Mostrele pentru acest test se recolteaza la domiciliu. Pacientul primeste kitul si instructiunile de recoltare odata cu vizita la clinica si pot fi trimise pentru analiza in decursul a 5 zile. Prelucrarea testului in clinica dureaza aproximativ 10 minute, iar pacientul primeste o fisa cu rezultatul si recomandarile ulterioare de monitorizare.

Afectiuni depistate cu ajutorul testului

Testul de depistare a hemoragiilor oculte a fost creat pentru a identifica pacientii cu polipi si cancer colorectal. Un test pozitiv selecteaza pacientii care necesita evaluare colonoscopica pentru un diagnostic precis si evita colonoscopiile care nu sunt necesare. Cancerul colorectal diagnosticat intr-un stadiu avansat ne poate pune cu siguranta viata in pericol, de aceea este important sa respectam recomandarile de screening.

Afectiunile inflamatorii intestinale pot duce de asemenea la mici sangerari si la pozitivarea testului de hemoragii oculte.

Beneficiile testului la DigestMed

Efectuarea testului de depistare hemoragii oculte la DigestMed ofera pacientilor posibilitatea de interpretare a rezultatului de catre un medic specialist gastroenterolog, care integreaza acest test in contextul clinic al pacientului; de asemenea, stabileste necesitatea si momentul colonoscopiei precum si monitorizarea ulterioara. In cadrul DigestMed se pot parcurge toate etapele necesare monitorizarii colonului pentru riscul de dezvoltare a polipilor si cancerului colorectal – de la consultul de gastroenterologie la testul cantitativ de depistare hemoragii oculte, ulterior la colonoscopie si integrarea tuturor acestor informatii pentru stabilirea riscului individual si urmarirea pe termen lung.

Cat costa kitul de testare pentru hemoragii oculte?

Pretul kitului de testare pentru hemoragii oculte este de 100 lei. In acest cost este inclusa si interpretarea testului de catre un medic specialist gastroenterolog DigestMed. In urma obtinerii rezultatului, medicul poate recomanda si alte investigatii sau controale necesare pentru a stabili cu certitudine riscul de cancer colorectal la care este supus pacientul. 

Kitul de testare pentru hemoragii oculte este o metoda accesibila de evaluare a riscului de cancer colorectal si poate elimina nevoia de investigatii mai scumpe, precum colonoscopia, al carei pret incepe de la 420 lei.

Obtine kitul de testare pentru sangerari oculte

Cum sa te pregatesti pentru testare?

Rezultatul unei testari pentru hemoragiile oculte nu este influentat nici de dieta, nici de medicamentele administrate, spre deosebire de testul clasic calitativ, care ofera un rezultat pozitiv sau negativ, fara o cuantificare precisa in cazul prezentei sângerarilor oculte. Astfel, un astfel de test nu necesita o pregatire prealabila.

De ce sa alegi clinica DigestMed

Echipa noastra este formata din personal medical cu experinta, profesionist si empatic, care, avand posibilitatea sa lucreze cu un echipament medical de ultima generatie, ofera pacientului servicii medicale de calitate, complete si la preturi rezonabile.

Ce spun pacientii nostri

Aproximativ 100 de pacienti au efectuat testul de depistare a hemoragiilor oculte la DigestMed in ultimul an, iar cu ajutorul acestui test au fost descoperite o serie de cazuri de cancer in unele situatii neasteptate, in care singurul factor de risc era varsta.

Tatal meu a suferit de cancer colorectal, iar acest test m-a ajutat sa ma linistesc.

5/5

Ma bucur ca am facut acest test si am aflat ca sunt bine si nu mai am nevoie de colonoscopie!

5/5

Am putut face testul acasa, fara a mai fi nevoie sa merg la clinica pentru recoltare sau pentru aflarea rezultatelor.

5/5