Program personalizat

“Slabeste sanatos – optimizarea stilului de viata”

Ce presupune programul?

Predispozitia  genetica, asociata cu o alimentatie necorespunzatoare si cu lipsa activitatii fizice are drept rezultat acumularea treptata de kilograme de grasime. Aceasta grasime in exces nu este doar un tesut lispit de activitate, responsabil de aspectul inestetic. Grasimea excesiva, in special cea depusa in organele interne, este un tesut metabolic activ, capabil sa secrete o serie de compusi responsabili de aparitia diverselor boli, precum si de o perturbare a metabolismului astfel incat devine din ce in ce mai greu sa te intorci la o greutate sanatoasa.

O abordare nutritionala corecta trebuie sa tina cont de toti acesti factori, astfel incat scaderea in greutate sa poata fi mentinuta. Programul nostru personalizat “Slabeste sanatos – optimizarea stilului de viata” nu este o dieta, deci nu creaza frustrare, ci indeamna catre un stil de viata sanatos, prin prisma unei alimentalii echilibrate si a activitatilor fizice regulate. Programul personalizat cuprinde 6 sedinte (primele 3 de 45 de minute si urmatoarele 3 de 30 minute) in cadrul carora pacientii vor parcurge mai multe etape in vederea pierderii in greutate in mod sanatos:

1-cui-se-adreseaza-workshopul-DigestMed
CONSULTATIA INITIALA
 • Discutie detaliata cu privire la istoricul medical si mai ales cel nutritional

 • Examenul clinic general plus masurarea unor parametri corporali: greutate, circumferinta abdominala, circumferinta soldurilor, precum si compozitia corporala-printr-o cantarire profesionala. Acesti parametri sunt utili atat pentru incadrarea riscului de boala asociat supragreutatii cat si pentru a stabili intr-un mod realist planul de scadere in greutate (astfel o persoana cu procent mai mare de masa musculara va putea pierde mai repede si relativ mai usor kg nedorite versus o persoana cu procent mai redus).

 • Recomandarea analizelor de laborator necesare pentru a putea elabora planul nutritional personalizat.

 • Stabilirea obiectivelor realizabile, respectiv a greutatii acceptate versus greutatea ideala.

2-nevoia-workshopului-DigestMed
CONSULTATIA NR. 2
 • Interpretarea rezultatului analizelor recomandate

 • Analiza jurnalului alimentar, care aduce informatii tintite in privinta obiceiurilor alimentare individuale.

 • Coreland informatiile obtinute prin evaluarea clinica si nutritionala, cu parametri corporali, cu rezultatul analizelor de sange si analiza obiceiurilor alimentare, se stabileste planul nutritional personalizat, care sa vizeze in primul rand mentinerea sanatatii prin optimizarea stilului alimentar.

 • Explicarea unor concepte: scaderea in greutate versus slabire, foame/pofta/satietate, cum trebuie sa arate masa optima, notiunea de portie

 • Explicarea unor notiuni bazale de nutritie

3-beneficiile-workshopului-DigestMed
CONSULTATIA NR. 3
 • Evaluarea compozitiei corporale dupa primele 2 saptamani de aplicare a planului stabilit.

 • Analiza jurnalului alimentar.

 • Analiza gradului de activitate fizica.

 • Notiuni de alimentatie sanatoasa.

Consultatiile urmatoare se vor axa pe: Monitorizarea evolutiei greutatii si a compozitiei corporale; Analiza jurnalului alimentar; Adaptarea recomandarilor nutritionale functie de evolutie; Optimizarea personalizata a comportamentului alimentar.

Scopul acestui program este ca la incheierea lui sa existe o optimizare a metabolismului.

Cine sustine programul?

Deoarece nutritia este o specializare medicala complexa, medicul trebuie sa aiba capacitatea de a analiza in ansamblu nevoile pacientilor si de a dispune de expertiza necesara identificarii de solutii optime raportate la necesitatile pacientului.

 

Dr. Elena Tănase – Medic specialist medicina interna.

Dr. Elena Tănase detine competenta in ecografie generala, este absolventa a masterului Nutritie si Siguranta Alimentara, in cadrul UMF Carol Davila si a participat la manifestari stiintifice legate de nutritie.

Care sunt coordonatele programului?

locatie-workshop-nutritie-digestmed
Care este programul medicului?

In fiecare joi intre 15:00 – 18:00 la DigestMed

inregistrare-workshop-nutritie-digestmed
Cum se face inregistrarea ?

0743 344 378 | contact@digestmed.ro

pret-workshop-nutritie-digestmed
Cat costa programul?

Pretul total este 900 lei care pot fi achitati 150 lei la finalul fiecarei sedinte sau 750 lei plata in avans la inscriere.

CUM PUTETI AJUNGE LA CLINICA NOASTRA?

Puteti ajunge la noi folosind urmatoarele mijloace de transport in comun:

METROU : M3 statia Lujerului TRAMVAI : 41 statia Bd. Uverturii AUTOBUZ : 178 statia Teatrul Masca; 106, 136, 236, 336 statia Piata Veteranilor TROLEIBUZ : 61, 62 statia Piata Veteranilor

Programare rapida
Programare Facebook
Programare Whatsapp
Programare online
Programare telefonica