Endoscopie – LP

Endoscopia

O intervenție minim invazivă pentru sănătatea sistemului digestiv!

CONTACTEAZA-NE!

Beneficiile endoscopiei

• Accesul direct la tubul digestiv superior - posibilitatea de a observa de aproape tesuturile sistemului digestiv ofera posibilitatea de a stabili sau a confirma o serie de diagnostice.
• Posibilitatea de a preleva mostre pentru biopsii - in cazul in care in timpul unei biopsii sunt identificate leziuni sau structuri suspecte, tehnologia folosita permite si prelevarea unor mostre de tesut care sunt trimise la laborator.
• Compatibilitatea cu alte tehnici de imagistica -endoscopia poate fi folosita in paralel cu ecografia sau cu radiologia pentru a obtine imagini clare care depasesc limitele mucoase digestive.
• Interventii chirurgicale de precizie - endoscopia poate fi folosita pentru oprirea hemoragiilor digestive superioare sau pentru indepartarea obiectelor straine.

CONTACTEAZA-NE!
Beneficiile <strong>endoscopiei</strong>

„Endoscopia digestiva superioara este o investigatie nedureroasa. Permite respiratia libera si dureaza doar cateva minute. Singurul disconfort este generat de prezenta tubului la nivelul gatului care declanseaza un reflex de voma. Anestezia locala cu spray este suficienta pentru a ameliora disconfortul. Pacientii care se tem de aceasta investigatie pot face o endoscopie in mediul spitalicesc cu sedare superficiala sau profunda.”

Dr. Elena Ciuperca

Dr. Elena Ciuperca

Medic primar gastroenterolog

Cand si de ce este necesara o endoscopie?

Endoscopia este recomandata pentru diagnosticarea simptomelor care isi au originea in partea superioara a abdomenului si sistemului digestiv. Aceasta procedura este recomandata pentru a:
• investiga o serie de simptome. Endoscopia poate fi folosita pentru a investiga cauza unor simptome care au legatura cu activitatea sistemului digestiv.
• diagnostica unele afectiuni. In timpul unei endoscopii, specialistul poate preleva o mostra de tesut care urmeaza sa fie trimisa la analize atunci cand exista suspiciuni de anemie, sangerari, inflamare sau cancere care afecteaza sistemul digestiv.
• trata diferite afectiuni si conditii medicale. Specialistul poate folosi endoscopia pentru a cauteriza o vena sau artera care sangereaza, pentru a extinde dilatarea esofagului sau pentru a indeparta un obiect strain din corpul unui pacient.

CONTACTEAZA-NE!
Cand si de ce este necesara o <strong>endoscopie?</strong>

Afectiuni depistate cu ajutorul endoscopiei

Endoscopia poate duce la diagnosticarea unor afectiuni precum:
• gastrita;
• angiodisplazii – dilatatii vasculare;
• diverticul esofagian sau duodenal;
• hernie gastrica transhiatala;
• varice esofagiene, in cazul pacientilor cu boala hepatica;
• ulcer gastric sau duodenal;
• polipi esofagieni/gastrici/duodenali;
• tumori esofagiene/gastrice/duodenale;
• duodenite;
• esofagita de reflux.

CONTACTEAZA-NE!
Afectiuni depistate cu ajutorul <strong>endoscopiei</strong>

Ce spun pacientii nostri

Intrebari frecvente

Cum te pregatesti pentru o endoscopie?

Specialistii DigestMed ofera o lista de recomandari pe care pacientii trebuie sa le urmeze inaintea unei endoscopii. Rolul acestora este de limita disconfortul resimtit si de a reduce eventualele riscuri. In general, aceste recomandari includ abtinerea de la a consuma alimente si bauturi pentru patru-opt ore inainte de procedura. De asemenea, poate fi recomandata intreruperea folosirii anumitor medicamente, cum ar fi cele pentru subtierea sangelui, pentru a reduce riscul de sangerari.

Poti face endoscopia sub anestezie?

In cazul in care un pacient considera ca nu va putea trece printr-o endoscopie in timp ce este constient exista posibilitatea de a trece prin aceasta procedura cu ajutorul unei sedari superficiale sau profunde. Anestezia si endoscopia vor fi realizate intr-un mediu spitalicesc si asta deoarece aceasta optiune poate duce la cresterea riscurilor cardio-respiratorii.

Cat costa o endoscopie la DigestMed?

Costul unei endoscopii la DigestMed este de 320 RON. In cazul in care pacientii opteaza pentru varianta care include interpretarea rezultatelor si stabilirea tratamentului pretul este de 370 RON. Pentru endoscopia de urgenta, realizata in maxim 24 de ore, costurile se ridica la 400 RON.