Dr. Daniela Alecu

Gastroenterologist

Medic specialist gastroenterolog

Medic specialist gastroenterolog din 2022, absolventa a Facultatii de Medicina Generala Carol Davila din Bucuresti, cu rezidentiat efectuat in perioada 2016-2022 la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti. Detine compentente in ecografie abdominala, endoscopie digestiva diagnostica si terapeutica.

A participat la numeroase Congrese ale Societății Romane de Gastroenterologie, Hepatologie și Endoscopie. Este membra a Societatii Romane de Gastroenterologie si Hepatologie. A participat la Congresele UMF in Cadrul Facultății de Medicina Carol Davila, Bucuresti si la simpozioanele Societății Romane de Medicina interna.

A fost Medic Pacient Care Adulți Spitalul Ponderas Academic Hospital, București, 
si a participat la evenimentele organizate de Clubul Regal al Medicilor in cadrul Spitalului Ponderas.
Deține competentă de Tehnician Nutriționist in cadrul Academiei de Nutritie,, Sanatate, Te iubesc, efectuat la Spitalul Monza, Bucuresti.

“Consider ca gastroenterologia este o specialitate complexa care se ocupă cu prevenirea, depistarea, diagnosticarea și in plus cred ca nutriția are un rol primordial in prevenția si recuperarea pacienților cu afecțiuni ale tubului digestiv și ale organelor anexe. Cheia rezolvării unei probleme medicale consta in relația dintre medic și pacient care trebuie sa fie o relație de parteneriat pentru a funcționa. Este necesară o comunicare deschisă, cu sinceritate și respect reciproc.

Pacientii incredinteaza medicilor sanatatea lor iar medicii isi asuma responsabilitatea pentru stabilirea unui diagnostic si planificarea unui tratament. Insa pentru ca tratamentul sa functioneze corect, pacientii trebuie sa-si inteleaga boala si sa urmeze planul de tratament intr-un mod responsabil. De aceea este atat de important ca relatia medic-pacient sa fie una sanatoasa iar empatia este primul pas in formarea unei relatii medic-pacient. Medicul trebuie sa fie empatic, cald si optimist, care emană incredere si speranta. Moral medicul trebuie sa fie un iubitor de oameni.”

PRET SERVICII