Ecografie abdominala – ce este si cand este necesara?

O ecografie abdominala este una din investigatiile de imagistica pe care medicul specialist le recomanda pentru a putea stabili diagnosticul in cazul unui pacient cu probleme gastroenterologice si nu numai.

Ecografia abdominala este o investigatie imagistica bazata pe ultrasunete prin care se pot examina organele, vasele si tesuturile intraabdominale. Ecografia abdominala este o metoda rapida de diagnostic, neiradianta, care se poate repeta ori de cate ori este nevoie si nu este dureroasa. Dispozitivul care se aplica pe corpul pacientului numit sonda, emite ultrasunete catre organele si tesuturile intraabdominale si apoi recepteaza undele reflectate si le transmite ecografului. Imaginile obtinute sunt in nuante de gri, alb si negru.

Cum se realizeaza o ecografie abdominala?

Pentru o vizualizare optima, ecografia abdominala se realizeaza in conditii de repaus alimentar de 4-5 ore si cu vezica urinara plina. In timpul investigatiei pacientul sta de obicei intins pe patul de consultatie cu fata in sus si cu abdomenul dezgolit. Se intinde pe zona care urmeaza a fi examinata un gel transparent cu rol in crearea unui mediu de transmitere a ultrasunetelor emise de sonda ecografica si se aplica sonda pe abdomen, exercitandu-se o presiune usoara.

Evaluarea ecografica a organelor, vaselor si tesuturilor intraabdominale se realizeaza intr-o anumita ordine, specifica fiecarui examinator. La nivelul abdomenului superior se suprapun mai multe organe si se interpun gaze intestinale, de aceea se roaga pacientul sa inspire profund si sa opreasca respiratia cateva secunde pentru a obtine imagini relevante. Uneori pentru indepartarea gazelor poate fi utila schimbarea pozitiei pacientului in pozitie laterala dreapta sau stanga. Sonda ecografica se dezinfecteaza cu ajutorul unui spray dupa incheierea examinarii.

What does the investigation consist in and when it is recommended?

DigestMed-ecografia-abdominala

Abdominal ultrasound is performed using a probe. This probe is passed over the investigated area and it transmits the ultrasounds that the different tissues reflect back to the device screen. Prior to performing the ultrasound, the doctor applies a special gel on the area under investigation. The gel facilitates contact of the probe with the skin. In most cases, the patient is lying on the bed during the procedure.

Since it is a non-invasive and non-radiating investigation, it is advisable to perform it during the annual health assessment. Sometimes it should be repeated at shorter intervals (3-6 months) in people with chronic liver disease or for monitoring of hepatic or pancreatic nodules.

Cand este indicata ecografia abdominala?

Ecografia abdominala este prima investigatie utila in examinarea unui pacient cu durere abdominala sau lombara, fiind de altfel si cea mai frecventa cauza pentru care se efectueaza o ecografie abdominala. Alte situatii sau simptome in care este indicata ecografia abdominala sunt:

 • evaluare ecografica periodica cu rol de preventie in absenta vreunui semn sau simptom de boala
 • varsaturi
 • marire de volum a abdomenului
 • formatiuni tumorale care se palpeaza la nivelul abdomenului
 • balonare persistenta
 • scadere in greutate inexplicabila
 • diaree cronica
 • constipatie brusc instalata
 • mictiuni frecvente
 • diagnosticarea si monitorizarea unor boli cronice hepatice sau renale
 • evaluarea organelor genitale
 • posttransplant de diferite organe(ficat, rinichi)
 • monitorizare oncologica – utila in depistarea precoce a eventualelor recidive tumorale
 • monitorizarea eficacitatii unor tratamente
 • boli hematologice, anemii sau alte modificari ale analizelor sangvine
 • malnutritii sau tulburari de crestere la copii
 • in urma unor traumatisme abdominale

Avand in vedere numeroasele beneficii (lipsa efectelor secundare, a disconfortului, rapiditatea, accesibilitatea), ecografia abdominala este adesea prima explorare indicata in afectiunile digestive si permite ghidarea investigatiilor ulterioare.

Incepand cu ce varsta se recomanda o ecografie abdominala?

Ecografia abdominala se poate realiza fara riscuri la orice varsta. Se poate indica atat la nou-nascuti si copii, cat si la batrani sau femei gravide sau care alapteaza. Ecografia abdominala este neiradianta si are caracter repetitiv, putand fi efectuata de fiecare data cand exista semne sau simptome de boala. Pentru populatia generala asimptomatica, ecografia abdominala de screening este utila dupa varsta de 40 ani si se poate efectua anual sau la doi ani, avand rolul depistarii precoce a unor afectiuni organice.

Exista o categorie speciala de pacienti care necesita evaluare ecografica constanta, si anume pacientii cu boli hepatice sau renale cronice si pacientii oncologici, cu diferite tipuri de cancer.

O atentie deosebita trebuie acordata pacientilor cu boli hepatite cronice, dar si acute: hepatite acute sau cronice de etiologie virala, etanolica sau autoimuna care pot evolua catre ciroza hepatica si in final catre cancer hepatic. In aceste situatii ecografia are rolul de a monitoriza evolutia bolii si depistarea precoce a complicatiilor.

Advantages of performing an ultrasonography at DigestMed

DigestMed-sectie-specializata-gastroenterologie
Specialized Department of Gastroenterology

In order to perform quality ultrasound check it is important to consult a gastroenterologist, gastroenterology being the medical specialty addressing most of the problems that can be identified by ultrasound.

DigestMed-medici-gastroenterologi-cu-experienta
Experienced gastroenterologists

DigestMed offers you a team of physicians with extensive experience and expertise in the treatment of digestive diseases and more.

DigestMed-aparatura-medicala
Modern medical equipment

For the establishment of an accurate diagnosis, it is necessary for the investigation to be performed by an experienced physician and using a professional equipment. The clinic is equipped with such state-of-the-art medical equipment.

Cat timp dureaza o ecografie abdominala?

O examinare ecografica abdominala de rutina poate dura intre 10 si 20 de minute, in functie de pregatirea si constitutia pacientului precum si in functie de multitudinea de probleme identificate in cursul investigatiei. La pacientii cu exces de gaze in intestine evaluarea ecografica poate fi ingreunata deoarece aceste gaze intestinale mascheaza organele si impiedica examinarea lor corespunzatoare. De asemenea, evaluarea ecografica poate fi dificila si prelungita si la pacientii cu perete abdominal gros, in speta la cei supraponderali sau obezi.

Pacientii la care se descopera mai multe modificari in timpul ecografiei pot fi examinati intr-un interval de timp mai mare, acordandu-se atentie fiecarei modificari in parte.

O evaluare riguroasa cu prelungirea timpului de explorare ecografica necesita bolnavii cu afectiuni cronice hepatice sau oncologice la care trebuie analizati mai multi parametri, in comparatie cu o evaluare ecografica de rutina.

Este necesara o pregatire speciala inainte de o ecografie abdominala?

Pentru efectuarea unei ecografii abdominale pacientul trebuie sa faca repaus alimentar de cel putin 4 ore si trebuie sa consume circa jumatate de litru de apa cu o ora inainte de investigatie pentru a avea vezica urinara plina. Ideal ar fi sa se evite consumul alimentelor care baloneaza cu o zi inainte de investigatie, alimente precum lactate fermentabile sau cruditati.

Dupa masa, tubul digestiv se umple cu alimente si aer, acestea mascand organele intraabdominale si facandu-le dificil de examinat la ecografie. De asemenea, dupa masa, colecistul se contracta si isi evacueaza continutul, nemaiputand fi examinat in conditii corespunzatoare. Pentru diminuarea gazelor intestinale pacientul poate lua simeticona sau carbune medicinal cu 2-3 zile inainte si chiar si in ziua ecografiei. In situatii particulare de suspiciune a unor afectiuni gastrice, duodenale sau pancreatice, pacientul poate fi rugat de consume apa si in timpul ecografiei, creand astfel o fereasta de examinare a organelor mentionate.

De ce este utila umplerea vezicii urinare?
Pentru a se vedea peretii si continutul vezicii urinare si pentru a crea o fereastra de examinare a organelor genitale la femeie si a prostatei la barbati.

What aspects can be highlighted during an abdominal ultrasound?

Gallbladder lithiasis (stones);
Hepatic, pancreatic, spleen, kidney nodules;
Kidney/bladder lithiasis;
Increase enlargement of the prostate volume;
Gallbladder/urinary bladder polyps;
Hepatic, pancreatic, renal or adnexal cysts;
Uterine formations processes;
Acute pancreatitis, peripancreatic fluid collections;
Chronic pancreatitis (chronic inflammation of the pancreas);
Hepatic steatosis;
Trauma inflicted intraabdominal hematomas;
Stomach, small intestine and colon wall thickening.

Ce va putea depista medicul cu ajutorul unei ecografii abdominale?

Ecografia abdominala poate fi decisiva in diagnosticul final al unei afectiuni, alaturi de datele obtinute in urma anamnezei, a examinarii clinice si a analizelor sangvine. Prin ecografia abdominala se obtin informatii despre dimensiunile organelor, forma, structura si continutul lor; aspectul normal al structurilor examinate se incadreaza intr-un interval de referinta, iar modificarile care apar in afara acestui interval pot sugera anumite afectiuni.

Spre exemplu, cresterea in dimensiuni a organelor precum ficat, rinichi, pancreas, splina poate releva o inflamatie acuta sau cronica, infectioasa sau toxica. In plus, se pot depista formatiuni tumorale sau chistice, lichid in cavitatea intraabdominala, calculi renali sau biliari, inflamatii ale intestinelor, hernii abdominale, cheaguri de sange in vasele mari etc. Ecografia abdominala este utila si in diagnosticarea unor afectiuni chirurgicale acute: apendicita acuta, colecistita acuta, diverticulita acuta. De asemenea, ecografia abdominala este prima investigatie necesara in evaluarea unui traumatism abdominal, putand decela rupturi ale organelor sau vaselor mari de sange, hemoragii interne sau corpi straini.

Exista afectiuni de lunga durata, asa-numitele boli cronice, care necesita monitorizare ecografica periodica. Un astfel de exemplu il reprezinta hepatitele cronice si cirozele hepatice. Indiferent de cauza, fie infectioasa, alcoolica sau autoimuna, o boala hepatica netratata evolueaza de la inflamatie acuta catre inflamatie cronica, ciroza si complicatiile ei, si in final cancer hepatic. Rolul ecografiei in aceasta succesiune este de a stadializa boala initiala, ulterior de a o monitoriza si de a-i depista precoce complicatiile. In general, bolile hepatice avansate se evalueaza ecografic la 4-6 luni cu scopul de a decela noduli care pot degenera in cancer hepatic.

Urmarirea ecografica periodica se recomanda atunci cand gasim polipi la nivelul colecistului. Acesti polipi sunt de cele mai multe ori (in 9 din 10 cazuri) depuneri de grasime (colesterol) in peretele colecistului si chiar daca pot creste, acest lucru se intampla lent. Polipii de colesterol nu prezinta riscuri deosebite, dar exista o alta categorie de polipi, cei adenomatosi, care pot prezenta o crestere rapida si risc de transformare in cancer de colecist. De aceea urmarirea polipilor de colecist are rolul de a-i identifica pe cei cu crestere rapida si dimensiuni mari care pot necesita indepartarea chirurgicala a colecistului.

Pancreatita cronica este o alta afectiune care necesita monitorizare ecografica intrucat prezinta risc de dezvoltare a cancerului de pancreas. De asemenea nodulii hepatici, splenici sau suprarenalieni sau chisturile pancreatice sau ovariene beneficiaza de urmarire ecografica atunci cand in functie de aspect si de caracterizarea prin analize nu ridica suspiciuni de malignitate si nu necesita interventie imediata.

In afara imaginii ecografice obisnuite, in nuante de gri, putem aduce “culoare” in ecografie prin utilizarea examinarii Doppler (color sau power). Aceasta tehnica evalueaza vasele de sange mari abdominale, permeabilitatea lor, existenta unor dilatari anevrismale sau a unor cheaguri de sange in interior. De asemenea poate identifica prezenta vaselor de sange in noduli cu diferite localizari si astfel ne poate ajuta in stabilirea diagnosticului. Atunci cand se utilizeaza tehnica Doppler vasele de sange apar in culoarea rosie (in modul Power Doppler) sau in rosu si albastru (in functie de directia fluxului sangvin in modul Doppler color).

De ce sa faci o ecografie abdominala la DigestMed?

Clinica DigestMed ofera posibilitatea efectuarii unei ecografii abdominale de inalta calitate datorita aparatului de ultima generatie, cu rezolutie crescuta a imaginii. In plus, aparatul este dotat cu programul de evaluare a fibrozei hepatice, numit elastografie, si cu programul pentru ecografie cu substanta de contrast si astfel permite o explorare ecografica completa si complexa.

Ecografia abdominala este efectuata la DigestMed de medici gastroenterologi, specializati in diagnosticul si tratamentul suferintelor organelor digestive. Intrucat majoritatea organelor intraabdominale apartin aparatului digestiv ecografia abdominala realizata de medicii DigestMed reprezinta o integrare a informatiei clinice si o explorare directionata de suspiciunea clinica. In cadrul DigestMed aceasta evaluare poate fi completata de consult clinic si de explorari endoscopice, si astfel se poate obtine informatia completa necesara diagnosticului si ghidarii tratamentului.

igiena-si-servicii-medicale-de-calitate-inalta-digestmed

We perform in a pleasant and welcoming environment and put a special emphasis on hygiene and cleanliness, providing our patients with complete safety, comfort and medical services at a high-quality standard.

punctualitatea-programarii-si-servicii-medicale-profesionale-digestmed

Each and every patient is important to us and we strive to respect the appointment time. However, the planned time may be offset due to cases that may require more detailed investigations than planned at the time of scheduling.

discutii-cu-pacientii-cu-privire-la-investigatiile-urmatoare-digestmed

In each specialized section of the DigestMed clinic, our patients are informed about the investigations they are about to perform and their questions and concerns about their health status will promptly be answered .

tratament-rapid-si-eficient-digestmed

DigestMed will provide you with a medical team composed of professional physicians with high expertise in the field, who, following the performed investigations, offer the patients a fast and efficient treatment, specific to the needs they meet.

The Medical Team

DigestMed offers you a team of physicians with extensive experience and expertise in the treatment of digestive diseases. Our physicians are open to communication with the patients and work with you in order to develop an optimal therapeutic strategy according to your expectations and your health.

At DigestMed your health is our goal, which is why our team is ready to answer your requests and provide you with assistance in dealing with your health problems. DigestMed Clinic provides you with a quick consultation service if your health problems require urgent assessment and treatment. We also offer the possibility to make an online appointment by completing the form on the DigestMed website.

Elena Ciupercă

Senior Specialist in Gastroenterology

Dr. Elena Ciupercă is a Senior Specialist in Gastroenterology. She has competence in general ultrasound and digestive diagnostic endoscopy. She participated in numerous national and international specialized congresses and courses in the field of Gastroenterology and Hepatology. Consultations can be provided in Romanian or English.

Tudor Arbănaș

Senior Specialist in Gastroenterology and Assistant Professor

Tudor Arbănaș, Gastroenterologist and Assistant Professor, is a collaborator of our clinic and works at Elias University Emergency Hospital. He has competence in general ultrasound and digestive diagnostic endoscopy. He is a Doctor of Medical Sciences, author and co-author of 6 specialized books, 12 published articles and 50 papers presented at national and international congresses. Consultations can be provided in Romanian, English, French or Italian.

Adelina Popescu

Specialist in Gastroenterology

Dr. Adelina Popescu, Specialist in Gastroenterology, has competence in diagnostic and therapeutic digestive endoscopy and in abdominal ultrasound. She participated in numerous national and international congresses in the field of Gastroenterology and Hepatology. Consultations can be provided in Romanian or English.

Carmen Ruxandra Posoiu

Senior Specialist in Gastroenterology

Dr. Carmen Ruxandra Posoiu is a collaborator of our clinic, Senior Specialist in Gastroenterology, with competence in ultrasound and digestive endoscopy. She participated in numerous national and international specialized congresses and courses in the field of Gastroenterology and Hepatology. Consultations can be provided in Romanian, English or Spanish.

Florica Năftănăilă – Mali

Senior Specialist in Internal Medicine, Specialist in Gastroenterology

Dr. Florica Năftănăilă-Mali is a collaborator of our clinic, Senior Specialist in Internal Medicine, Specialist in Gastroenterology. Until 2017 she held the position of Director of Research and Development at the National Aeronautical and Space Medicine Institute. She has competence in general ultrasound and digestive diagnostic and therapeutic endoscopy. Consultations can be provided in Romanian or English.


Mihai Andrei

Medic Primar Gastroenterolog


Dr. Mihai AndreiElena-Bianca Istratie

Specialist in Gastroenterology

Dr. Elena-Bianca Istratie is a Specialist in Gastroenterology. She has competence in digestive diagnostic endoscopy. She has participated in numerous national congresses and courses of Gastroenterology, Hepatology and Pancreatology. Areas of interest: Native abdominal ultrasound with contrast and Eco endoscopy. Consultations can be provided in Romanian, English or French.

medic-gastroenterolog-monica-stana

Monica-Adriana Stana

Specialist in Gastroenterology

Dr. Monica-Adriana Stana, a Specialist in Gastroenterology, has competence in digestive diagnostic endoscopy. She participated in numerous national and international congresses in the field of Gastroenterology and Hepatology. Areas of interest: native abdominal and contrast substance ultrasound. Consultations can be provided in Romanian or English.

Ecografia moderna

Quality exploration means quality device and an experienced physician. The clinic is equipped with modern, state-of-the-art equipment according to European standards of hygiene and health and professional equipment - we have a Siemens Acuson X150 ultrasound and a Pentax endoscopy line. We are using the best medical equipment to ensure that the services we are offering to our patients are perfectly suited to your needs.

ecograf-digestmed

Tehnologia aparatelor de ecografie a evoluat mult, existand in prezent soft-uri prin care se poate calcula elasticitatea organelor sau tesuturilor examinate, tehnica denumita elastografie. Elastografia masoara gradul de fibroza sau duritate al organelor sau tumorilor, fiind utila in aprecierea stadiului bolii si a riscului de dezvoltare a complicatiilor. Astfel, o fibroza avansata la nivelul ficatului inseamna ciroza. De asemenea atunci cand descoperim noduli cu diferite localizari utilizarea elastografiei ne poate orienta catre diagnosticul de nodul benign sau malign; de obicei nodulii “duri” la elastografie sunt mai probabil maligni.

O alta tehnologie avansata de care pot beneficia anumite aparate de ecografie este softul de contrast. Ecografia cu contrast foloseste un gaz inert care formeaza milioane de microbule; acestea se injecteaza intravenos si permit obtinerea unei imagini a unui organ sau a unui nodul bazata pe semnalul din vase. Dupa administrarea acestei substante de contrast ea se elimina prin respiratie in aproximativ 15 minute.

Daca in urma unei ecografii de rutina se depisteaza un nodul hepatic de obicei indrumam pacientul catre o examinare imagistica superioara prin rezonanta magnetica sau tomografie computerizata cu substanta de contrast. Astfel, se poate caracteriza nodulul respectiv ca fiind o leziune benigna, inofensiva, sau o leziune maligna, adica de origine canceroasa. Ecografia cu substanta de contrast poate oferi aceste informatii in timpul aceleiasi investigatii, ulterior putand veni in completare o evaluare RMN sau CT.

aparatura-moderna-sterilizator-clinica-medicala-digestmed

Tehnologia aparatelor de ecografie a evoluat mult, existand in prezent soft-uri prin care se poate calcula elasticitatea organelor sau tesuturilor examinate, tehnica denumita elastografie. Elastografia masoara gradul de fibroza sau duritate al organelor sau tumorilor, fiind utila in aprecierea stadiului bolii si a riscului de dezvoltare a complicatiilor. Astfel, o fibroza avansata la nivelul ficatului inseamna ciroza. De asemenea atunci cand descoperim noduli cu diferite localizari utilizarea elastografiei ne poate orienta catre diagnosticul de nodul benign sau malign; de obicei nodulii “duri” la elastografie sunt mai probabil maligni.

O alta tehnologie avansata de care pot beneficia anumite aparate de ecografie este softul de contrast. Ecografia cu contrast foloseste un gaz inert care formeaza milioane de microbule; acestea se injecteaza intravenos si permit obtinerea unei imagini a unui organ sau a unui nodul bazata pe semnalul din vase. Dupa administrarea acestei substante de contrast ea se elimina prin respiratie in aproximativ 15 minute.

Daca in urma unei ecografii de rutina se depisteaza un nodul hepatic de obicei indrumam pacientul catre o examinare imagistica superioara prin rezonanta magnetica sau tomografie computerizata cu substanta de contrast. Astfel, se poate caracteriza nodulul respectiv ca fiind o leziune benigna, inofensiva, sau o leziune maligna, adica de origine canceroasa. Ecografia cu substanta de contrast poate oferi aceste informatii in timpul aceleiasi investigatii, ulterior putand veni in completare o evaluare RMN sau CT.

Pe langa avantajul rapiditatii diagnosticului, substanta de contrast utilizata intravenos este non-alergica, in comparatie cu cele folosite la RMN sau CT. De asemenea, la pacientii care au diferite contraindicatii in efectuarea unui CT sau RMN (de exemplu existenta unei boli renale cronice sau pentru explorarea prin rezonanta magnetica prezenta unui stimulator cardiac) ecografia cu substanta de contrast ramane o alternativa eficienta. Conditia esentiala in efectuarea acestei investigatii este ca leziunea sa fie usor vizibila si accesibila ecografic. Si alte leziuni sau modificari la nivelul altor organe sau tesuturi se pot caracteriza cu ajutorul ecografiei cu substanta de contrast, nu doar cele hepatice: pancreatite acute, tumori pancreatice, renale sau splenice, inflamatii intestinale etc.

In concluzie, cu ajutorul ecografiei abdominale moderne, medicul poate pune un diagnostic de inalta acuratete, insa ecografia abdominala poate necesita completare cu investigatii imagistice superioare precum RMN sau CT. De asemenea, examinarea ecografica este dependenta de operator si experienta acestuia si de tehnologia aparatului de ecografie.

Cat costa o ecografie abdominala?

Tariful unei ecografii abdominale la DigestMed variaza intre 150 de lei si 250 de lei in functie de ecograful utilizat si de performantele acestuia, de experienta medicului examinator si de existenta unei solicitari de a efectua examinarea in urgenta, in mai putin de 24 de ore.

Fees list - Abdominal Ultrasound and Gastroenterology Services

tarife Adelina Popescu 2020
Dr. Adelina Popescu

Specialist in Gastroenterology

GASTROENTEROLOGY CONSULTATION

GASTROENTEROLOGY CONSULTATION CONTROL

TOTAL ABDOMINAL ULTRASONOGRAPHY

TOTAL ABDOMINAL ULTRASONOGRAPHY (ARIETTA)

GASTROENTEROLOGY CONSULTATION + ABDOMINAL ULTRASONOGRAPHY (ARIETTA)

medic-gastroenterolog-elena-ciuperca
Dr. Elena Ciupercă

Senior Specialist in Gastroenterology

GASTROENTEROLOGY CONSULTATION

GASTROENTEROLOGY CONSULTATION CONTROL

TOTAL ABDOMINAL ULTRASONOGRAPHY

TOTAL ABDOMINAL ULTRASONOGRAPHY (ARIETTA)

GASTROENTEROLOGY CONSULTATION + ABDOMINAL ULTRASONOGRAPHY (ARIETTA)

tarife Carmen Posoiu 2020
Dr. Carmen Posoiu

Senior Specialist in Gastroenterology

GASTROENTEROLOGY CONSULTATION

GASTROENTEROLOGY CONSULTATION CONTROL

TOTAL ABDOMINAL ULTRASONOGRAPHY

TOTAL ABDOMINAL ULTRASONOGRAPHY (ARIETTA)

GASTROENTEROLOGY CONSULTATION + ABDOMINAL ULTRASONOGRAPHY (ARIETTA)

doctor-gastroenterolog-tudor-arbanas
Dr. Tudor Arbănaș

Senior Specialist in Gastroenterology and Assistant Professor

GASTROENTEROLOGY CONSULTATION

GASTROENTEROLOGY CONSULTATION CONTROL

TOTAL ABDOMINAL ULTRASONOGRAPHY

TOTAL ABDOMINAL ULTRASONOGRAPHY (ARIETTA)

GASTROENTEROLOGY CONSULTATION + ABDOMINAL ULTRASONOGRAPHY (ARIETTA)

tarife Florica Naftanaila
Dr. Florica Năftănăilă-Mali

Senior Specialist in Internal Medicine and Specialist in Gastroenterology (M. D. Medical Doctor)

GASTROENTEROLOGY CONSULTATION

GASTROENTEROLOGY CONSULTATION CONTROL

TOTAL ABDOMINAL ULTRASONOGRAPHY

TOTAL ABDOMINAL ULTRASONOGRAPHY (ARIETTA)

GASTROENTEROLOGY CONSULTATION + ABDOMINAL ULTRASONOGRAPHY (ARIETTA)


Dr-Mihai-Andrei-resized
Dr. Mihai Andrei

Medic Primar Gastroenterolog, Specialist Gastroenterologie

ENDOSCOPIE


ENDOSCOPIE CU INTERPRETARE


ENDOSCOPIE CU INTERPRETARE (URGENTA)


COLONOSCOPY


COLONOSCOPIE CU INTERPRETARE


COLONOSCOPIE CU INTERPRETARE (URGENTA)


POLIPECTOMIE SIMPLA


POLIPECTOMIE COMPLEXA


RECTOSIGMOIDOSCOPY


RECTOSIGMOIDOSCOPIE CU INTERPRETARE


RECTOSIGMOIDOSCOPIE CU INTERPRETARE (URGENTA)


ECOGRAFIE ABDOMINALA


ECOGRAFIE ABDOMINALA ARIETA


ECOGRAFIE ABDOMINALA ARIETA (URGENTA)


CONSULT + ECO ABDOMINALA ARIETA


CONSULT + ECO ABDOMINALA ARIETA (URGENTA)


GASTROENTEROLOGY CONSULTATION


CONSULT GASTROENTEROLOGIE (URGENTA)


GASTROENTEROLOGY CONSULTATION CONTROL


CONSULT PACIENT STRAIN


ELASTOGRAFIE


ECOGRAFIE ABDOMINALA + ELASTOGRAFIE


ECOGRAFIE CU CONTRAST GRUP DE 3 PACIENȚI


ECOGRAFIE CU CONTRAST GRUP DE 2 PACIENTI


ECOGRAFIE CU CONTRAST UN SINGUR PACIENT


BANDARE HEMOROIZI


COAGULARE CU ARGON PLASMA


TEST DEPISTARE HEMORAGII OCULTE


CONSULTANTA ONLINE


CONTROL ONLINEtarife Elena Bianca Istratie
Dr. Elena-Bianca Istratie

Specialist in Gastroenterology

GASTROENTEROLOGY CONSULTATION

GASTROENTEROLOGY CONSULTATION CONTROL

TOTAL ABDOMINAL ULTRASONOGRAPHY

TOTAL ABDOMINAL ULTRASONOGRAPHY (ARIETTA)

GASTROENTEROLOGY CONSULTATION + ABDOMINAL ULTRASONOGRAPHY (ARIETTA)

tarife Monica Adriana Stana 2020
Dr. Monica-Adriana Stana

Specialist in Gastroenterology

GASTROENTEROLOGY CONSULTATION

GASTROENTEROLOGY CONSULTATION CONTROL

TOTAL ABDOMINAL ULTRASONOGRAPHY

TOTAL ABDOMINAL ULTRASONOGRAPHY (ARIETTA)

GASTROENTEROLOGY CONSULTATION + ABDOMINAL ULTRASONOGRAPHY (ARIETTA)

Special or emergency medical services

We offer medical services based on appointment, but we also provide medical consulting services for foreign or emergency patients, scheduled at the latest on the following day.

SPECIAL OR EMERGENCY MEDICAL SERVICES

GASTROENTEROLOGY CONSULTATION (FOREIGNER PACIENT)

GASTROENTEROLOGY CONSULTATION (EMERGENCY)

TOTAL ABDOMINAL ULTRASONOGRAPHY (EMERGENCY)

GASTROENTEROLOGY CONSULTATION + ABDOMINAL ULTRASONOGRAPHY (EMERGENCY)

SWE ELASTOGRAPHY

TOTAL ABDOMINAL ULTRASONOGRAPHY + SWE ELASTOGRAPHY

ECOGRAFIE CU SUBSTANTA DE CONTRAST (250 lei – 3 pacienti, 400 lei – 2 pacienti, 500 lei – un pacient)

DigestMed provides medical services settled by the following private insurance companies:

europ-assistance-logo
logo-signal-iduna
uniqua-logo

REMOTE MEDICAL EVALUATION (NEW!)

In the context of the coronavirus epidemic, the DigestMed clinic offers you the possibility of FREE gastroenterological medical advice made by phone and ONLINE medical consultation by videoconference. This way you can communicate with our doctors to describe your problems and you can send medical documents with previous analyses or investigations. Our doctors will analyse your data and guide you regarding your problem, treatment or the need for further investigation. Medical advice and online medical consultations do NOT replace the medical consultation and do NOT establish the diagnosis, depending on the situation it may be necessary to present to the clinic for clinical examination and additional investigations.
Using the two ways of remote medical evaluation, you can go to the clinic only when it is really necessary. You will be fully evaluated, through all necessary investigations, at the time of presentation.
What is the difference between medical advice, online medical consultation and medical consultation?

Our clinic is located in Bucharest, sector 6.

You can reach us by using the following public transport means: METRO : M3 Lujerului TRAM : 41 Bd. Uverturii station, BUS : 178 Teatrul Masca station; 106, 136, 236, 336 Piata Veteranilor station, TROLLEYBUS : 61, 62 Piata Veteranilor station