Cum sa avem o digestie usoara de sarbatori

Articol realizat si publicat de redactia Antena3.ro
Accesati sursa aici

„Nu alimentele sunt cele care ne fac problemele, ci cantitatea in care sunt consumate si compozitia lor. De Craciun oamenii  consuma alimente extrem de bogate in grasimi, dulciuri concentrate, prajeli, condimente iuti, vestitele muraturi. Grasimile incetinesc evacuarea gastrica, stimuleaza secretia biliara, de exemplu. Recomandarea medicilor ar fi moderatia. La nivelul stomacului exista cresterea unor afectiuni peptice cum ar fi: gastrita, ulcerul, boala de reflux esofagian”, a explicat Dr. Tudor Arbanas, medic gastroenterilog DigestMed.

„Grasimile care ajung in tubul digestiv superior stimuleaza secretia biliara intr-un mod excesiv si atunci apar colicile biliare, colecista acuta”, a mai subliniat medicul.

„In afara de cumparare nu exista niciun mod de a ne feri sau de a anticipa pana in momentul in care ne simtim rau. Daca este o durere acuta si tine mai mult de cateva ore trebuie sa ne prezentam la spital”, a mai precizat Tudor Arbanas.

Cum sa avem o digestie usoara de sarbatori

„Oscilatiile nu trebuie sa fie mari in alimentatie. In post de exemplu ai o alimentatie mai usoara, iar trecerea brusca de la un astfel de regiment la mancarea de sarbatori e ca un soc, iar organismul nu are timp sa se adaptez. De aceea, e important sa existe un echilibru pe toata perioada sarbatorilor. Starea de hidratare  este intotdeauna importanta, iar aportul de lichide ajuta la o digestie buna”, spune medicul Tudor Arbanas.

 

Urmariti interviul aici: VIDEO

 

DigestMed Medica, pasiune, stil de viata
Articole Similare