Ecografie abdominala – ce este si cand este necesara?

O ecografie abdominala este una din investigatiile de imagistica pe care medicul specialist le recomanda pentru a putea stabili diagnosticul in cazul unui pacient cu probleme gastroenterologice si nu numai.

Ecografia abdominala este o investigatie imagistica bazata pe ultrasunete prin care se pot examina organele, vasele si tesuturile intraabdominale. Ecografia abdominala este o metoda rapida de diagnostic, neiradianta, care se poate repeta ori de cate ori este nevoie si nu este dureroasa. Dispozitivul care se aplica pe corpul pacientului numit sonda, emite ultrasunete catre organele si tesuturile intraabdominale si apoi recepteaza undele reflectate si le transmite ecografului. Imaginile obtinute sunt in nuante de gri, alb si negru.

Cum se realizeaza o ecografie abdominala?

Pentru o vizualizare optima, ecografia abdominala se realizeaza in conditii de repaus alimentar de 4-5 ore si cu vezica urinara plina. In timpul investigatiei pacientul sta de obicei intins pe patul de consultatie cu fata in sus si cu abdomenul dezgolit. Se intinde pe zona care urmeaza a fi examinata un gel transparent cu rol in crearea unui mediu de transmitere a ultrasunetelor emise de sonda ecografica si se aplica sonda pe abdomen, exercitandu-se o presiune usoara.

Evaluarea ecografica a organelor, vaselor si tesuturilor intraabdominale se realizeaza intr-o anumita ordine, specifica fiecarui examinator. La nivelul abdomenului superior se suprapun mai multe organe si se interpun gaze intestinale, de aceea se roaga pacientul sa inspire profund si sa opreasca respiratia cateva secunde pentru a obtine imagini relevante. Uneori pentru indepartarea gazelor poate fi utila schimbarea pozitiei pacientului in pozitie laterala dreapta sau stanga. Sonda ecografica se dezinfecteaza cu ajutorul unui spray dupa incheierea examinarii.

In ce consta investigatia si cand este recomandata?

DigestMed-ecografia-abdominala

Ecografia abdominala se realizeaza cu ajutorul unei sonde. Aceasta sonda se trece pe deasupra portiunii investigate si transmite ultrasunetele pe care le reflecta diferitele tesuturi catre ecranul aparatului. Inainte de efectuarea ecografiei, medicul aplica un gel special pe portiunea care urmeaza sa fie investigata. Gelul faciliteaza contactul sondei cu pielea. In majoritatea cazurilor, pacientul sta intins pe pat in timpul efectuarii procedurii.

Avand in vedere ca este o investigatie neinvaziva si neiradianta este bine sa se efectueze in cursul evaluarii anuale a starii de sanatate. Uneori trebuie repetata la intervale mai scurte (3-6 luni) la persoanele cu boli hepatice cronice sau pentru urmarirea unor noduli hepatici sau pancreatici.

Cand este indicata ecografia abdominala?

Ecografia abdominala este prima investigatie utila in examinarea unui pacient cu durere abdominala sau lombara, fiind de altfel si cea mai frecventa cauza pentru care se efectueaza o ecografie abdominala. Alte situatii sau simptome in care este indicata ecografia abdominala sunt:

 • evaluare ecografica periodica cu rol de preventie in absenta vreunui semn sau simptom de boala
 • varsaturi
 • marire de volum a abdomenului
 • formatiuni tumorale care se palpeaza la nivelul abdomenului
 • balonare persistenta
 • scadere in greutate inexplicabila
 • diaree cronica
 • constipatie brusc instalata
 • mictiuni frecvente
 • diagnosticarea si monitorizarea unor boli cronice hepatice sau renale
 • evaluarea organelor genitale
 • posttransplant de diferite organe(ficat, rinichi)
 • monitorizare oncologica – utila in depistarea precoce a eventualelor recidive tumorale
 • monitorizarea eficacitatii unor tratamente
 • boli hematologice, anemii sau alte modificari ale analizelor sangvine
 • malnutritii sau tulburari de crestere la copii
 • in urma unor traumatisme abdominale

Avand in vedere numeroasele beneficii (lipsa efectelor secundare, a disconfortului, rapiditatea, accesibilitatea), ecografia abdominala este adesea prima explorare indicata in afectiunile digestive si permite ghidarea investigatiilor ulterioare.

Incepand cu ce varsta se recomanda o ecografie abdominala?

Ecografia abdominala se poate realiza fara riscuri la orice varsta. Se poate indica atat la nou-nascuti si copii, cat si la batrani sau femei gravide sau care alapteaza. Ecografia abdominala este neiradianta si are caracter repetitiv, putand fi efectuata de fiecare data cand exista semne sau simptome de boala. Pentru populatia generala asimptomatica, ecografia abdominala de screening este utila dupa varsta de 40 ani si se poate efectua anual sau la doi ani, avand rolul depistarii precoce a unor afectiuni organice.

Exista o categorie speciala de pacienti care necesita evaluare ecografica constanta, si anume pacientii cu boli hepatice sau renale cronice si pacientii oncologici, cu diferite tipuri de cancer.

O atentie deosebita trebuie acordata pacientilor cu boli hepatite cronice, dar si acute: hepatite acute sau cronice de etiologie virala, etanolica sau autoimuna care pot evolua catre ciroza hepatica si in final catre cancer hepatic. In aceste situatii ecografia are rolul de a monitoriza evolutia bolii si depistarea precoce a complicatiilor.

Avantajele efectuarii unei ecografii la DigestMed

DigestMed-sectie-specializata-gastroenterologie
Sectie specializata de gastroenterologie

Pentru a face o ecografie abdominala de calitate, este important sa consultati un medic gastroenterolog, gastroenterologia fiind specialitatea medicala care se ocupa cu majoritatea problemelor ce pot fi identificate ecografic.

DigestMed-medici-gastroenterologi-cu-experienta
Medici gastroenterologi cu experienta

DigestMed va pune la dispozitie o echipa medicala specializata formata din medici gastroenterologi profesionisti care detin experienta si expertiza vaste in domeniul tratarii bolilor digestive si nu numai.

DigestMed-aparatura-medicala
Aparatura medicala moderna

Pentru stabilirea corecta a diagnosticului este necesara o exploatare de calitate care se realizeaza cu ajutorul unui aparat profesional si a unui medic cu experienta. Clinica este dotata cu aparatura medicala de ultima generatie.

Cat timp dureaza o ecografie abdominala?

O examinare ecografica abdominala de rutina poate dura intre 10 si 20 de minute, in functie de pregatirea si constitutia pacientului precum si in functie de multitudinea de probleme identificate in cursul investigatiei. La pacientii cu exces de gaze in intestine evaluarea ecografica poate fi ingreunata deoarece aceste gaze intestinale mascheaza organele si impiedica examinarea lor corespunzatoare. De asemenea, evaluarea ecografica poate fi dificila si prelungita si la pacientii cu perete abdominal gros, in speta la cei supraponderali sau obezi.

Pacientii la care se descopera mai multe modificari in timpul ecografiei pot fi examinati intr-un interval de timp mai mare, acordandu-se atentie fiecarei modificari in parte.

O evaluare riguroasa cu prelungirea timpului de explorare ecografica necesita bolnavii cu afectiuni cronice hepatice sau oncologice la care trebuie analizati mai multi parametri, in comparatie cu o evaluare ecografica de rutina.

Este necesara o pregatire speciala inainte de o ecografie abdominala?

Pentru efectuarea unei ecografii abdominale pacientul trebuie sa faca repaus alimentar de cel putin 4 ore si trebuie sa consume circa jumatate de litru de apa cu o ora inainte de investigatie pentru a avea vezica urinara plina. Ideal ar fi sa se evite consumul alimentelor care baloneaza cu o zi inainte de investigatie, alimente precum lactate fermentabile sau cruditati.

Dupa masa, tubul digestiv se umple cu alimente si aer, acestea mascand organele intraabdominale si facandu-le dificil de examinat la ecografie. De asemenea, dupa masa, colecistul se contracta si isi evacueaza continutul, nemaiputand fi examinat in conditii corespunzatoare. Pentru diminuarea gazelor intestinale pacientul poate lua simeticona sau carbune medicinal cu 2-3 zile inainte si chiar si in ziua ecografiei. In situatii particulare de suspiciune a unor afectiuni gastrice, duodenale sau pancreatice, pacientul poate fi rugat de consume apa si in timpul ecografiei, creand astfel o fereasta de examinare a organelor mentionate.

De ce este utila umplerea vezicii urinare?
Pentru a se vedea peretii si continutul vezicii urinare si pentru a crea o fereastra de examinare a organelor genitale la femeie si a prostatei la barbati.

Ce aspecte se pot evidentia in timpul unei ecografii abdominale?

Litiaza colecistica (pietre);
Noduli hepatici, pancreatici, splenici, renali;
Litiaza renala / de vezica urinara;
Marire de volum a prostatei;
Polipi colecistici / de vezica urinara;
Chiste hepatice, pancreatice, renale sau anexiale;
Formatiuni uterine;
Pancreatita acuta, colectii lichidiene peripancreatice;
Pancreatita cronica (inflamatia cronica a pancreasului);
Steatoza hepatica;
Hematoame intraabdominale in contextul unor traumatisme;
Ingrosarea peretilor stomacului, intestinului subtire, colonului.

Ce va putea depista medicul cu ajutorul unei ecografii abdominale?

Ecografia abdominala poate fi decisiva in diagnosticul final al unei afectiuni, alaturi de datele obtinute in urma anamnezei, a examinarii clinice si a analizelor sangvine. Prin ecografia abdominala se obtin informatii despre dimensiunile organelor, forma, structura si continutul lor; aspectul normal al structurilor examinate se incadreaza intr-un interval de referinta, iar modificarile care apar in afara acestui interval pot sugera anumite afectiuni.

Spre exemplu, cresterea in dimensiuni a organelor precum ficat, rinichi, pancreas, splina poate releva o inflamatie acuta sau cronica, infectioasa sau toxica. In plus, se pot depista formatiuni tumorale sau chistice, lichid in cavitatea intraabdominala, calculi renali sau biliari, inflamatii ale intestinelor, hernii abdominale, cheaguri de sange in vasele mari etc. Ecografia abdominala este utila si in diagnosticarea unor afectiuni chirurgicale acute: apendicita acuta, colecistita acuta, diverticulita acuta. De asemenea, ecografia abdominala este prima investigatie necesara in evaluarea unui traumatism abdominal, putand decela rupturi ale organelor sau vaselor mari de sange, hemoragii interne sau corpi straini.

Exista afectiuni de lunga durata, asa-numitele boli cronice, care necesita monitorizare ecografica periodica. Un astfel de exemplu il reprezinta hepatitele cronice si cirozele hepatice. Indiferent de cauza, fie infectioasa, alcoolica sau autoimuna, o boala hepatica netratata evolueaza de la inflamatie acuta catre inflamatie cronica, ciroza si complicatiile ei, si in final cancer hepatic. Rolul ecografiei in aceasta succesiune este de a stadializa boala initiala, ulterior de a o monitoriza si de a-i depista precoce complicatiile. In general, bolile hepatice avansate se evalueaza ecografic la 4-6 luni cu scopul de a decela noduli care pot degenera in cancer hepatic.

Urmarirea ecografica periodica se recomanda atunci cand gasim polipi la nivelul colecistului. Acesti polipi sunt de cele mai multe ori (in 9 din 10 cazuri) depuneri de grasime (colesterol) in peretele colecistului si chiar daca pot creste, acest lucru se intampla lent. Polipii de colesterol nu prezinta riscuri deosebite, dar exista o alta categorie de polipi, cei adenomatosi, care pot prezenta o crestere rapida si risc de transformare in cancer de colecist. De aceea urmarirea polipilor de colecist are rolul de a-i identifica pe cei cu crestere rapida si dimensiuni mari care pot necesita indepartarea chirurgicala a colecistului.

Pancreatita cronica este o alta afectiune care necesita monitorizare ecografica intrucat prezinta risc de dezvoltare a cancerului de pancreas. De asemenea nodulii hepatici, splenici sau suprarenalieni sau chisturile pancreatice sau ovariene beneficiaza de urmarire ecografica atunci cand in functie de aspect si de caracterizarea prin analize nu ridica suspiciuni de malignitate si nu necesita interventie imediata.

In afara imaginii ecografice obisnuite, in nuante de gri, putem aduce “culoare” in ecografie prin utilizarea examinarii Doppler (color sau power). Aceasta tehnica evalueaza vasele de sange mari abdominale, permeabilitatea lor, existenta unor dilatari anevrismale sau a unor cheaguri de sange in interior. De asemenea poate identifica prezenta vaselor de sange in noduli cu diferite localizari si astfel ne poate ajuta in stabilirea diagnosticului. Atunci cand se utilizeaza tehnica Doppler vasele de sange apar in culoarea rosie (in modul Power Doppler) sau in rosu si albastru (in functie de directia fluxului sangvin in modul Doppler color).

De ce sa faci o ecografie abdominala la DigestMed?

Clinica DigestMed ofera posibilitatea efectuarii unei ecografii abdominale de inalta calitate datorita aparatului de ultima generatie, cu rezolutie crescuta a imaginii. In plus, aparatul este dotat cu programul de evaluare a fibrozei hepatice, numit elastografie, si cu programul pentru ecografie cu substanta de contrast si astfel permite o explorare ecografica completa si complexa.

Ecografia abdominala este efectuata la DigestMed de medici gastroenterologi, specializati in diagnosticul si tratamentul suferintelor organelor digestive. Intrucat majoritatea organelor intraabdominale apartin aparatului digestiv ecografia abdominala realizata de medicii DigestMed reprezinta o integrare a informatiei clinice si o explorare directionata de suspiciunea clinica. In cadrul DigestMed aceasta evaluare poate fi completata de consult clinic si de explorari endoscopice, si astfel se poate obtine informatia completa necesara diagnosticului si ghidarii tratamentului.

igiena-si-servicii-medicale-de-calitate-inalta-digestmed

Ne desfasuram activitatea intr-un mediu placut si primitor si punem un accent deosebit pe igiena si curatenie, oferind pacientilor nostri siguranta, confort si servicii medicale complete la un inalt standard calitativ.

punctualitatea-programarii-si-servicii-medicale-profesionale-digestmed

Fiecare pacient este important pentru noi si ne straduim sa respectam ora programarii. Totusi, ora planificata poate fi decalata datorita unor cazuri ce pot necesita investigatii mai amanuntite decat cele planificate in momentul programarii.

discutii-cu-pacientii-cu-privire-la-investigatiile-urmatoare-digestmed

In fiecare sectie specializata a clinicii DigestMed, pacientii nostri sunt informati cu privire la investigatiile pe care urmeaza sa le faca si li se va raspunde prompt la intrebarile si nelamuririle pe care le au cu privire la starea lor de sanatate.

tratament-rapid-si-eficient-digestmed

DigestMed va pune la dispozitie o echipa medicala formata din medici profesionisti, cu experienta in domeniu, care in urma investigatiilor realizate, ofera pacientilor un tratament rapid si eficient, specific nevoilor intampinate de acestia.

Echipa Medicala

DigestMed va pune la dispozitie o echipa formata din medici care detin experienta si expertiza vaste in domeniul tratarii bolilor digestive. Medicii nostri sunt deschisi comunicarii cu pacientii si stabilesc alaturi de dumneavoastra dezvoltarea unei strategii terapeutice optime in functie de asteptarile si starea dumneavoastra de sanatate.

Obiectivul DigestMed este sanatatea dumneavoastra, de aceea echipa noastra este una pregatita sa raspunda solicitarilor dumneavoastra si sa va ofere asistenta in tratarea problemelor dumneavoastra de sanatate. Clinica DigestMed va pune la dispozitie un serviciu rapid de consultatii in cazul in care problemele dumneavoastra de sanatate necesita o evaluare si un tratament urgent. De asemenea va oferim posibilitatea de a face o programare online, completand formularul de pe website-ul DigestMed.

Elena Ciupercă

Medic Primar Gastroenterologie

Dr. Elena Ciupercă este medic primar Gastroenterologie. Detine competente in ecografie generala si endoscopie digestiva diagnostica. A participat la numeroase congrese si cursuri nationale si internationale de specialitate din domeniul Gastroenterologiei si Hepatologiei. Consultatiile pot fi oferite in limbile romana sau engleza.

Tudor Arbănaș

Medic Primar Gastroenterologie si asistent universitar

Dr. Tudor Arbănaș, medic primar Gastroenterologie si asistent universitar, este colaborator al clinicii noastre si lucreaza la Spitalul Universitar de Urgenta Elias. Detine competente in ecografie generala si endoscopie digestiva diagnostica. Este doctor in Stiinte Medicale, autor si co-autor a 6 carti de specialitate, 12 articole publicate si 50 de lucrari prezentate la congrese nationale si intrenationale. Consultatiile pot fi oferite in limbile romana, engleza, franceza sau italiana.

Adelina Popescu

Medic Specialist Gastroenterologie

Dr. Adelina Popescu, medic specialist Gastroenterologie, detine competente in endoscopie digestiva diagnostica si terapeutica si in ecografie abdominala. A participat la numeroase congrese nationale si internaționale in domeniul Gastroenterologiei si Hepatologiei. Consultatiile pot fi oferite in limbile romana sau engleza.

Carmen Ruxandra Posoiu

Medic Primar Gastroenterologie

Dr. Carmen Ruxandra Posoiu este colaborator al clinicii noastre, medic primar Gastroenterologie, competenta ecografie si endoscopie digestiva. A participat la numeroase congrese si cursuri nationale si internationale de specialitate din domeniul Gastroenterologiei si Hepatologiei. Consultatiile pot fi oferite in limbile romana, engleza sau spaniola.

Florica Năftănăilă – Mali

Medic primar Boli Interne, Specialist Gastroenterologie

Dr. Florica Năftănăilă-Mali este colaborator al clinicii noastre, medic primar Boli Interne, specialist Gastroenterologie. Pana in anul 2017 a detinut functia de Director Cercetare si Dezvoltare la Institutul National de Medicina Aeronautica si Spatiala. Are competenta in ecografie generala si endoscopie digestiva diagnostica si terapeutica. Consultatiile pot fi oferite in limbile romana sau engleza.


Mihai Andrei

Medic Primar Gastroenterolog


Dr. Mihai AndreiElena-Bianca Istratie

Medic Specialist Gastroenterologie

Dr. Elena-Bianca Istratie este medic specialist gastroenterolog. Detine competenta in endoscopie digestiva diagnostica si ecografie abdominala . A participat la numeroase congrese si cursuri nationale de Gastroenterologie, Hepatologie si Pancreatologie. Arii de interes: ecografia abdominala nativa si cu substanta de contrast si ecoendoscopia. Consultatiile pot fi oferite in limbile romana, engleza sau franceza.

medic-gastroenterolog-monica-stana

Monica-Adriana Stana

Medic Specialist Gastroenterologie

Dr. Monica-Adriana Stana, medic specialist gastroenterologie, detine competenta in endoscopie digestiva diagnostica si ecografie abdominala. A participat la numeroase congrese nationale si internaționale in domeniul Gastroenterologiei si Hepatologiei. Arii de interes: ecografia abdominala nativa si cu substanta de contrast. Consultatiile pot fi oferite in limbile romana sau engleza.

Ecografia moderna

O explorare de calitate inseamna un aparat de calitate si un medic cu experienta. Clinica este dotata cu aparatura moderna, de ultima generatie conform standardelor europene de igiena si sanatate si echipamente profesionale. Pentru efectuarea ecografiei abdominale dispunem de un ecograf Siemens Acuson X150. Folosim cele mai bune echipamente medicale pentru a ne asigura ca serviciile pe care le oferim pacientilor nostri se adapteaza perfect nevoilor dumneavoastra.

ecograf-digestmed

Tehnologia aparatelor de ecografie a evoluat mult, existand in prezent soft-uri prin care se poate calcula elasticitatea organelor sau tesuturilor examinate, tehnica denumita elastografie. Elastografia masoara gradul de fibroza sau duritate al organelor sau tumorilor, fiind utila in aprecierea stadiului bolii si a riscului de dezvoltare a complicatiilor. Astfel, o fibroza avansata la nivelul ficatului inseamna ciroza. De asemenea atunci cand descoperim noduli cu diferite localizari utilizarea elastografiei ne poate orienta catre diagnosticul de nodul benign sau malign; de obicei nodulii “duri” la elastografie sunt mai probabil maligni.

O alta tehnologie avansata de care pot beneficia anumite aparate de ecografie este softul de contrast. Ecografia cu contrast foloseste un gaz inert care formeaza milioane de microbule; acestea se injecteaza intravenos si permit obtinerea unei imagini a unui organ sau a unui nodul bazata pe semnalul din vase. Dupa administrarea acestei substante de contrast ea se elimina prin respiratie in aproximativ 15 minute.

Daca in urma unei ecografii de rutina se depisteaza un nodul hepatic de obicei indrumam pacientul catre o examinare imagistica superioara prin rezonanta magnetica sau tomografie computerizata cu substanta de contrast. Astfel, se poate caracteriza nodulul respectiv ca fiind o leziune benigna, inofensiva, sau o leziune maligna, adica de origine canceroasa. Ecografia cu substanta de contrast poate oferi aceste informatii in timpul aceleiasi investigatii, ulterior putand veni in completare o evaluare RMN sau CT.

aparatura-moderna-sterilizator-clinica-medicala-digestmed

Tehnologia aparatelor de ecografie a evoluat mult, existand in prezent soft-uri prin care se poate calcula elasticitatea organelor sau tesuturilor examinate, tehnica denumita elastografie. Elastografia masoara gradul de fibroza sau duritate al organelor sau tumorilor, fiind utila in aprecierea stadiului bolii si a riscului de dezvoltare a complicatiilor. Astfel, o fibroza avansata la nivelul ficatului inseamna ciroza. De asemenea atunci cand descoperim noduli cu diferite localizari utilizarea elastografiei ne poate orienta catre diagnosticul de nodul benign sau malign; de obicei nodulii “duri” la elastografie sunt mai probabil maligni.

O alta tehnologie avansata de care pot beneficia anumite aparate de ecografie este softul de contrast. Ecografia cu contrast foloseste un gaz inert care formeaza milioane de microbule; acestea se injecteaza intravenos si permit obtinerea unei imagini a unui organ sau a unui nodul bazata pe semnalul din vase. Dupa administrarea acestei substante de contrast ea se elimina prin respiratie in aproximativ 15 minute.

Daca in urma unei ecografii de rutina se depisteaza un nodul hepatic de obicei indrumam pacientul catre o examinare imagistica superioara prin rezonanta magnetica sau tomografie computerizata cu substanta de contrast. Astfel, se poate caracteriza nodulul respectiv ca fiind o leziune benigna, inofensiva, sau o leziune maligna, adica de origine canceroasa. Ecografia cu substanta de contrast poate oferi aceste informatii in timpul aceleiasi investigatii, ulterior putand veni in completare o evaluare RMN sau CT.

Pe langa avantajul rapiditatii diagnosticului, substanta de contrast utilizata intravenos este non-alergica, in comparatie cu cele folosite la RMN sau CT. De asemenea, la pacientii care au diferite contraindicatii in efectuarea unui CT sau RMN (de exemplu existenta unei boli renale cronice sau pentru explorarea prin rezonanta magnetica prezenta unui stimulator cardiac) ecografia cu substanta de contrast ramane o alternativa eficienta. Conditia esentiala in efectuarea acestei investigatii este ca leziunea sa fie usor vizibila si accesibila ecografic. Si alte leziuni sau modificari la nivelul altor organe sau tesuturi se pot caracteriza cu ajutorul ecografiei cu substanta de contrast, nu doar cele hepatice: pancreatite acute, tumori pancreatice, renale sau splenice, inflamatii intestinale etc.

In concluzie, cu ajutorul ecografiei abdominale moderne, medicul poate pune un diagnostic de inalta acuratete, insa ecografia abdominala poate necesita completare cu investigatii imagistice superioare precum RMN sau CT. De asemenea, examinarea ecografica este dependenta de operator si experienta acestuia si de tehnologia aparatului de ecografie.

Cat costa o ecografie abdominala?

Tariful unei ecografii abdominale la DigestMed variaza intre 150 de lei si 250 de lei in functie de ecograful utilizat si de performantele acestuia, de experienta medicului examinator si de existenta unei solicitari de a efectua examinarea in urgenta, in mai putin de 24 de ore.

Lista tarife Ecografie Abdominala si Servicii Gastroenterologie

tarife Adelina Popescu 2020
Dr. Adelina Popescu

Medic Specialist Gastroenterologie

CONSULT GASTROENTEROLOGIE

CONSULT CONTROL GASTROENTEROLOGIE

ECOGRAFIE ABDOMINALA TOTALA

ECOGRAFIE ABDOMINALA TOTALA (ARIETTA)

CONSULT GASTROENTEROLOGIE + ECOGRAFIE ABDOMINALA (ARIETTA)

medic-gastroenterolog-elena-ciuperca
Dr. Elena Ciupercă

Medic Primar Gastroenterologie

CONSULT GASTROENTEROLOGIE

CONSULT CONTROL GASTROENTEROLOGIE

ECOGRAFIE ABDOMINALA TOTALA

ECOGRAFIE ABDOMINALA TOTALA (ARIETTA)

CONSULT GASTROENTEROLOGIE + ECOGRAFIE ABDOMINALA (ARIETTA)

tarife Carmen Posoiu 2020
Dr. Carmen Posoiu

Medic Primar Gastroenterologie

CONSULT GASTROENTEROLOGIE

CONSULT CONTROL GASTROENTEROLOGIE

ECOGRAFIE ABDOMINALA TOTALA

ECOGRAFIE ABDOMINALA TOTALA (ARIETTA)

CONSULT GASTROENTEROLOGIE + ECOGRAFIE ABDOMINALA (ARIETTA)

doctor-gastroenterolog-tudor-arbanas
Dr. Tudor Arbănaș

Medic Primar Gastroenterologie si asistent universitar

CONSULT GASTROENTEROLOGIE

CONSULT CONTROL GASTROENTEROLOGIE

ECOGRAFIE ABDOMINALA TOTALA

ECOGRAFIE ABDOMINALA TOTALA (ARIETTA)

CONSULT GASTROENTEROLOGIE + ECOGRAFIE ABDOMINALA (ARIETTA)

tarife Florica Naftanaila
Dr. Florica Năftănăilă-Mali

Medic Primar Boli Interne, Specialist Gastroenterologie

CONSULT GASTROENTEROLOGIE

CONSULT CONTROL GASTROENTEROLOGIE

ECOGRAFIE ABDOMINALA TOTALA

ECOGRAFIE ABDOMINALA TOTALA (ARIETTA)

CONSULT GASTROENTEROLOGIE + ECOGRAFIE ABDOMINALA (ARIETTA)


Dr-Mihai-Andrei-resized
Dr. Mihai Andrei

Medic Primar Gastroenterolog, Specialist Gastroenterologie

ENDOSCOPIE


ENDOSCOPIE CU INTERPRETARE


ENDOSCOPIE CU INTERPRETARE (URGENTA)


COLONOSCOPIE


COLONOSCOPIE CU INTERPRETARE


COLONOSCOPIE CU INTERPRETARE (URGENTA)


POLIPECTOMIE SIMPLA


POLIPECTOMIE COMPLEXA


RECTOSIGMOIDOSCOPIE


RECTOSIGMOIDOSCOPIE CU INTERPRETARE


RECTOSIGMOIDOSCOPIE CU INTERPRETARE (URGENTA)


ECOGRAFIE ABDOMINALA


ECOGRAFIE ABDOMINALA ARIETA


ECOGRAFIE ABDOMINALA ARIETA (URGENTA)


CONSULT + ECO ABDOMINALA ARIETA


CONSULT + ECO ABDOMINALA ARIETA (URGENTA)


CONSULT GASTROENTEROLOGIE


CONSULT GASTROENTEROLOGIE (URGENTA)


CONSULT CONTROL GASTROENTEROLOGIE


CONSULT PACIENT STRAIN


ELASTOGRAFIE


ECOGRAFIE ABDOMINALA + ELASTOGRAFIE


ECOGRAFIE CU CONTRAST GRUP DE 3 PACIENȚI


ECOGRAFIE CU CONTRAST GRUP DE 2 PACIENTI


ECOGRAFIE CU CONTRAST UN SINGUR PACIENT


BANDARE HEMOROIZI


COAGULARE CU ARGON PLASMA


TEST DEPISTARE HEMORAGII OCULTE


CONSULTANTA ONLINE


CONTROL ONLINEtarife Elena Bianca Istratie
Dr. Elena-Bianca Istratie

Medic Specialist Gastroenterologie

CONSULT GASTROENTEROLOGIE

CONSULT CONTROL GASTROENTEROLOGIE

ECOGRAFIE ABDOMINALA TOTALA

ECOGRAFIE ABDOMINALA TOTALA (ARIETTA)

CONSULT GASTROENTEROLOGIE + ECOGRAFIE ABDOMINALA (ARIETTA)

tarife Monica Adriana Stana 2020
Dr. Monica-Adriana Stana

Medic Specialist Gastroenterologie

CONSULT GASTROENTEROLOGIE

CONSULT CONTROL GASTROENTEROLOGIE

ECOGRAFIE ABDOMINALA TOTALA

ECOGRAFIE ABDOMINALA TOTALA (ARIETTA)

CONSULT GASTROENTEROLOGIE + ECOGRAFIE ABDOMINALA (ARIETTA)

Servicii medicale speciale sau in regim de urgenta

Oferim servicii medicale pe baza unei programari, dar prestam si servicii medicale de consultatii pentru pacienti straini sau in regim de urgenta, cu programare cel tarziu a doua zi.

SERVICII MEDICALE SPECIALE SAU IN REGIM DE URGENTA

CONSULT GASTROENTEROLOGIE (PACIENT STRAIN)

CONSULT GASTROENTEROLOGIE (URGENTA)

ECOGRAFIE ABDOMINALA TOTALA (URGENTA)

CONSULT GASTROENTEROLOGIE + ECOGRAFIE ABDOMINALA (URGENTA)

ELASTOGRAFIE SWE

ECOGRAFIE ABDOMINALA TOTALA + ELASTOGRAFIE SWE

ECOGRAFIE CU SUBSTANTA DE CONTRAST (250 lei – 3 pacienti, 400 lei – 2 pacienti, 500 lei – un pacient)

DigestMed furnizeaza servicii medicale decontate de urmatoarele firme de asigurari private:

europ-assistance-logo
logo-signal-iduna
uniqua-logo

EVALUARE MEDICALA LA DISTANTA (NOU!)

In contextul epidemiei de coronavirus clinica DigestMed va ofera posibilitatea sfatului medical gastroenterologic GRATUIT realizat telefonic si al consultantei medicale ONLINE prin videoconferinta. Astfel puteti comunica cu medicii nostri pentru a descrie problemele dumneavoastra si puteti transmite documente medicale cu analize sau investigatii realizate anterior. Medicii nostri vor analiza datele dumneavoastra si va vor ghida in privinta problemei dumneavoastra, a tratamentului sau a necesitatii unor investigatii ulterioare. Sfatul medical si consultanta medicala online NU substituie consultul medical si NU stabilesc diagnosticul, in functie de situatie poate fi necesara prezentarea la clinica pentru examen clinic si investigatii suplimentare.
Utilizand cele doua modalitati de evaluare medicala la distanta, aveti posibilitatea de a va deplasa la clinica doar in situatia cand este cu adevarat necesar. Veti fi evaluat complet, prin toate investigatiile necesare, in momentul prezentarii.
Care este diferenta dintre sfat medical, consultanta medicala online si consult medical?

Clinica noastra este situata in Bucuresti, sector 6.

Puteti ajunge la noi folosind urmatoarele mijloace de transport in comun: METROU : M3 statia Lujerului, TRAMVAI : 41 statia Bd. Uverturii, AUTOBUZ : 178 statia Teatrul Masca; 106, 136, 236, 336 statia Piata Veteranilor, TROLEIBUZ : 61, 62 statia Piata Veteranilor