Aparitii Media

Ecografia in durerile abdominale

De catre: | Etichete: | Comentarii: 0 | iunie 25th, 2018

 

Durerile abdominale sunt un simptom intalnit in cazul mai multor probleme de sanatate. Pot sa apara in cazul unei simple indigestii sau in cazul unor afectiuni mai severe cum este criza de colecist. De aceea este nevoie de un diagnostic precis pe care il poate pune doar medicul in urma unei consultatii si a unor investigatii speciale.

“Durerile abdominale pot sa isi aiba originea in afectiuni ale organelor abdominale – pancreas, colecist, stomac, intestin subtire sau intestin gros, dar in aceeasi masura pot constitui si expresia suferintei unor structuri ale peretelui abdominal sau ale unor structuri aflate la distanta cum este durerea referita in afectiunile coloanei toracale inferioare. Poate sa fie vorba despre un disconfort pasager cauzat de un abuz alimentar sau o gastroenterita, poate sa fie vorba despre o afectiune benigna cum sunt gastrita sau sindromul de intestin iritabil, dar pot sa semnaleze si afectiuni severe si urgente medico-chirurgicale.” – Dr. Elena Ciuperca, specialist gastroenterolog.

Aflati cand este important sa va prezentati la cabinet pentru o evaluare medicala urmarind interviul acordat de specialistul nostru redactiei DigiMatinal.

 

Dr Elena Ciuperca, tratamentul si diagnosticarea durerilor abdominale

#DigestMedDurerile abdominale reprezinta unul dintre motivele frecvente pentru care pacientii se prezinta la medicul gastroenterolog. O simpla ecografie abdominala este primul pas in stabilirea diagnosticului, explica medicul Ciuperca Aureliana Elena in interviul de la Digimatinalhttps://digestmed.ro/ecografie-abdominala/

Publicată de DigestMed pe Joi, 7 Iunie 2018