Aparitii Media

Cum sa ne protejam de gastrita

De catre: | Etichete: | Comentarii: 0 | mai 24th, 2018

Statistic, 1 din 3 romani are o boala digestiva care apare de regula din cauza stresului, a dietei dezechilibrate si a stilului de viata haotic. Alte doua cauze frecvente ale afectiunilor gastrice pot fi abuzul de antiinflamatoare, dar si infectia cu bacteria numita Helicobacter Pylori, prezenta la peste 60% din populatie.

„Stomacul produce acid pentru digestia alimentelor si omoara toti germenii care ajung la acest nivel. Anumite celule ale mucoasei gastrice produc un strat de mucus ce formeaza o bariera naturala impotriva acidului coroziv, protejand stomacul si duodenul. Exista un echilibru intre cantitatea de acid produsa si stratul de mucus. Gastrita se dezvolta atunci cand apare o alterare a acestui echilibru, permitand acidului sa atace mucoasa stomacului” – explica Dr. Adelina Popescu, care atrage atentia ca sunt si situatii in care se poate ajunge la ulcer.

Ce e de facut si cum sa ne protejam de gastrita, explica specialistul nostru intr-un interviu acordat redactiei RomaniaLibera.ro.