Sedinta individuala Consultanta nutritie

1-cui-se-adreseaza-workshopul-DigestMed
Cui se adreseaza sedinta de Consultanta nutritie?

Sedinta se adreseaza persoanelor care vor sa slabeasca, celor cu dislipedimii si celor care doresc informatii detaliate in privinta alimentatiei sanatoase.

2-nevoia-workshopului-DigestMed
Ce problema deosebit de importantă rezolva sedinta?

Sedinta de nutritie are ca scop satisfacerea nevoii de informare a pacientilor in acord cu problemele de sanatate individuale.

3-beneficiile-workshopului-DigestMed
Care este principalul beneficiu al participarii in cadrul sedintei?

Importanta sedintei de nutritie consta in faptul ca informatiile obtinute aici au scop educational, ajutand la adoptarea unui stil de viata sanatos.

Cu ce se diferentiaza sedinta de alte sedinte standard?

Sedinta noastra de Consultanta nutritie are ca scop dobandirea de informatii nutritionale corecte, astfel incat fiecare sa poata adopta o alimentatie echilibrata, ca parte a unui stil de viata sanatos.

Pentru a satisface la cel mai inalt nivel nevoile pacientilor nostri, am pregatit 3 sedinte de nutritie specializate pe nevoi specifice.

Consiliere alimentatie sanatoasa

(sedinte de 45 minute)

Sedinta se adreseaza celor care vor sa se informeze ce presupune o alimentatie sanatoasa.
Argument: In momentul de fata exista o oferta bogata de informatii nutritionale, in special in mediul online. O parte sunt corecte, insa unele sunt contradictorii, iar altele de-a dreptul gresite. In plus exista reguli nutritionale general valabile, dar exista si necesitatea ca, functie de istoricul medical, sa fie efectuate recomandari individuale. Acest serviciu se adreseaza celor care doresc sa dobandeasca informatii nutritionale corecte, menite sa le asigure un status nutritional optim. Daca sunteti o persoana fara probleme de santatate, adoptarea unui regim alimentar corect va ajuta sa mentineti aceasta stare de sanatate, adica sa aveti o conduita preventiva in ceea ce priveste aparitia unor boli precum obezitatea, diabetul zaharat, hipertensiunea arteriala etc.
Daca sunteti o persoana cu probleme de sanatate, terapia medicala nutritionala are rol adjuvant, adica o alimentatie potrivita poate veni in sprijinul dvs in ceea ce priveste calitatea vietii, si poate creste eficienta tratamentului medicamentos specific.

Dislipidemii – optimizarea stilului de viata

(sedinte de 45 minute)

Modificarea nivelului grasimilor din sange, respectiv colesterol bun, rau, trigliceride, are impact major in ceea ce priveste procesul de aterogeneza, ceea ce se traduce prin cresterea riscului de afectare vasculara, respectiv a riscului de infarct de miocard si de accident vascular cerebral. Decizia de a corecta medicamentos acesti parametri sanguini, in scopul de a preveni evenimentele vasculare amintite, o ia medicul de familie sau medicul specialist internist sau cardiolog/neurolog, dupa o analiza atenta a profilului global de risc al fiecaruia in parte. Cum poate ajuta dieta? Functie de gradul si tipul de dislipemiei, dieta corecta poate fi curativa (in special in cazul cresterii moderate a trigliceridelor) sau poate avea rol adjuvant. Cu alte cuvinte cu o dieta adaptata, care sa tina cont insa de preferintele fiecaruia, puteti fie sa nu mai aveti nevoie de tratament medicamentos, fie sa necesitati doze mai mici de medicamente. Interventia nutritionala este in special necesara, atunci cand cresterile grasimilor nu sunt atat de mari incat sa justifice un tratament medicamentos, dar confera pacientului un risc moderat de afactare vasculara. Optimizarea stilului de viata in acest moment previne evolutia catre evenimente nedorite.

Consiliere nutritie pentru slabit

(sedinte de 45 minute)

Supraponderea/obezitatea reprezinta un factor major de risc pentru dezvoltarea a numeroase boli, cel mai frecvent fiind corelata cu aparitia diabetului zaharat de tip2 si a bolilor cardiovasculare. Insa practic fiecare organ din corp poate suferi din cauza excesului de grasime. Pe de alta parte studiile au aratat ca reducerea in greutate este benefica indiferent daca se ajunge sau nu la greutatea ideala. S-a demonstrat ca scaderea cu macar 5% a greutatii initiale aduce ameliorare in ceea ce priveste profilul lipidic, valoarea glicemiei, controlul tensiunii arteriale. Un studiu multicentric de preventie a diabetului, a aratat ca scaderea cu 7% a greutatii initiale, prin modificari intensive si sustinute ale stilului de viata, a fost urmata de o reducere a progresiei de la toleranta alterata la glucoza catre diabet, intr-o proportie mai mare decat s-a reusit cu interventia medicamentoasa.
Insa de la bun inceput trebuie stabilit ca nu este necesara o dieta. Studiile au aratat ca nu exista diferente semnficative, in ceea ce priveste numarul de kg pierdute, functie de tipul de dieta adoptat, respectiv hiperproteica, low-carb, hipocalorica. Este demonstrat faptul ca, in general, dupa renuntarea la dieta in 6 luni-1 an numarul de kg pierdute se recupereaza. Ca atare singura metoda eficienta pe termen lung este identificare obiceiurilor, greselilor alimentare efectuate si corectarea acestora.
Aceasta sedinta nu propune o dieta. A fost gandit ca o sedinta de educatie nutritionala individuala, astfel incat sa puteti adopta o alimentatie care sa va permita sa scadeti treptat in greutate, tinand cont de particularitatile personale, de la preferintele culinare, program, pana la eventualele afectiuni de care suferiti.

Cine sustine sedintele?

Maria Martac
Maria Martac – Biolog, Consultant in nutritie si Health Coach, detine competente in principiile alimentare si valoarea nutritiva a acestora, intocmirea meniurilor in cazul dietelor de slabit, alimentatia copiilor si adolescentilor, alimentatia femeilor gravide, alimentatia batranilor, alimentatia sportivilor, este membru fondator al AREA – Asociatia Romana de Educatie in Alergii si detine certificatul Health Coach – Dr Sears Wellness Insitute.

Care sunt coordonatele sedintei?

locatie-workshop-nutritie-digestmed
Care este programul medicului?

In fiecare joi intre 15:00 – 18:00 la DigestMed

inregistrare-workshop-nutritie-digestmed
Cum se face inregistrarea ?

0743 344 378 | contact@digestmed.ro

pret-workshop-nutritie-digestmed
Cat costa sedinta?

Pretul sedintei de 45 minute – 180 lei. 

CUM PUTETI AJUNGE LA CLINICA NOASTRA?

Puteti ajunge la noi folosind urmatoarele mijloace de transport in comun:

METROU : M3 statia Lujerului TRAMVAI : 41 statia Bd. Uverturii AUTOBUZ : 178 statia Teatrul Masca; 106, 136, 236, 336 statia Piata Veteranilor TROLEIBUZ : 61, 62 statia Piata Veteranilor

Programare rapida
Programare Facebook
Programare Whatsapp
Programare online
Programare telefonica