Centrul Medical DigestMed deschis sâmbata!

Cand ai nevoie de o clinica de endocrinologie in Bucuresti?

Articol scris de Dr. Alina Rusu, medic specialist endocrinolog

Cel mai frecvent, ne adresam medicului endocrinolog la recomandarea medicului de familie sau a unui medic specialist. Alteori, chiar pacientul remarca anumite schimbari in starea sa generala (simptome) care pot sugera un dezechilibru hormonal. Sau poate, o ruda de gradul 1 a fost recent diagnosticata cu o boala endocrinologica si a primit recomandarea sa verifice si membrii famiiliei.

Cand avem nevoie de medici endocrinologi buni?

Scaderea brusca in greutate, insotita de stare de agitatie, insomnii, transpiratii excesive, batai rapide si/sau neregulate ale inimii pot fi simptome de hipertiroidism (exces de hormon tiroidian). In contrast, o stare de oboseala si somnolenta, lentoare in gandire si in miscari, tranzit intestinal incetinit sau piele uscata pot sugera scaderea productiei de hormoni tiroidieni (hipotiroidism).

Cresterea in volum a zonei cervicale anterioare (a gatului, in fata si la baza acestuia) sau vizualizarea unei formatiuni la baza gatului care se misca o data cu inghititul pot fi date de noduli tiroidieni.

Ajungem la o clinica de endocrinologie in Bucuresti sau in alt oras daca aflam ca avem deficit de vitamina D sau exista suspiciunea unei afectiuni a glandelor paratiroide (glandele responsabile cu mentinerea echilibrului calciului in organism). 

Ne mai pot aduce la medicul endocrinolog menstrele neregulate (menstre mai scurte, la mai putin de 21 zile sau menstre mai lungi, la peste 40 zile sau chiar absenta menstrelor). Excesul de par la femeie (hirsutismul) o pot aduce pe aceasta la o clinica de endocrinologie.

Tulburarile de dinamica sexuala (ejacularea precoce, absenta erectiei, scaderea libidoului) pot avea cauze endocrinologice.

Suntem orientati catre medicul endocrinolog atunci cand descoperim, cu ocazia unei investigatii imagistice (de la ecografie la examen computer tomograf sau RMN) ca avem un nodul la nivelul uneia sau ambelor glande suprarenale. Ne poate recomanda un consult endocrinologic medicul cardiolog, in cazul in care acesta are suspiciunea ca o boala endocrinologica ar fi putut determina sau agrava o boala cardiovasculara.

Copiii pot ajunge la medicul endocrinolog pentru aproximativ aceleasi patologii (boli) ca si adultul, la care se adauga tulburarile de crestere si dezvoltare (pubertate). 

Femeile aflate In perioada post-menopauzala au nevoie de medici endocrinologi buni in Bucuresti sau alt oras pentru apreciera densitatii minerale osoase, adica pentru suspiciunea de osteoporoza.

Intr-o clinica de endocrinologie din Bucuresti, in timpul consultului, medicul va afla informatii cu privire la motivul care v-a adus la consult, debutul simptomelor, existenta sau nu in familie a altor cazuri de boala endocrinologica, istoricul personal de boli, medicatia urmata. Consultul fizic difera oarecum in functie de glanda a carei functie suspicionam ca este afectata si poate fi insotit si de ecografia tiroidiana acolo unde este nevoie. Medicul endocrinolog poate confirma sau infirma o suspiciune de boala, poate recomanda pacientului analize, investigatii suplimentare, initiaza si urmareste tratamentul cu viza endocrinologica sau poate orienta pacientul catre rezolvarea chirurgicala acolo unde se impune.

In cadrul Clinicii Digestmed puteti beneficia atat de consultul endocrinologic cat si de ecografia tiroidiana efectuate de catre medici endocrinologi buni din Bucuresti,  atenti, dedicati, indreptati catre nevoile fiecarui pacient in vederea stabilirii unui diagnostic corect si ghidarea tratamentului adecvat. Va asteptam la o programare

clinica endocrinologie
Articole Similare