Vezica biliara (colecist) – afectiuni si alimentatie permisa

 

“Tratamentul afectiunilor biliare este unul complex. Incepe cu schimbarea stilului de viata si a regimului alimentar si se poate termina cu o interventie chirugicala – colecistectomie. In colica biliara alitiazica, tratamentul consta in administrarea de antiinflamatoare si antispastice. In cazul litiazei biliare ce se complica cu episoade dureroase frecvente, colecistita acuta, icter sau pancreatita acuta, solutia salvatoare este cea chirurgicala”, subliniaza medicul Adelina Popescu pentru CSID.ro.

Sunt numeroase afectiuni biliare pe care le putem dobandi si care pot genera complicatii: colecistita acuta, colecistita cronica, icterul mecanic, colica biliara litiazica, colica biliara alitiazica. Pentru a putea preveni, este bine sa cunoastem din timp care sunt factorii de risc care predispun la dezvoltarea calculilor biliari.

[su_button url=”http://m.csid.ro/health/sanatate/vezica-biliara-colecist-afectiunile-ei-grave-si-alimentatia-permisa-16713015/” target=”blank” style=”flat” background=”#f49833″ size=”5″ center=”yes” radius=”20″ icon=”icon: eye”]Afla detalii in articolul CSID.ro[/su_button]

DigestMed Medica, pasiune, stil de viata
Articole Similare