De ce si cand este periculos colesterolul?

 

In general , toata lumea asociaza mancarurile grele din carne cu cresterea colesterolului. Insa, intrebarea este : cand devine colesterolul periculos si ce determina cresterea acestuia?

Colesterolul nu este numai acel dusman ce se depune pe peretii arterelor si provoaca in timp afectiuni cardiovasculare , acesta avand rol stabilizant pentru membranele celulare , regasindu-se in structura membranelor sistemului nervos, participand la formarea acizilor biliari si a vitaminei D, de asemenea producand si hormoni sexuali.  “Exista o fractiune serica a colesterolului care are o importanta deosebita in practica medicala si care se cuantifica prin dozare la biochimia de rutina a colesterolului total, a fracțiunilor HDL “bun”,  respectiv LDL colesterol “rau”. – Dr. Giba Cornelia, medic specialist diabet zaharat, nutritie si boli metabolice

Asadar este normal sa existe colesterol in sange, insa intr-o anumita limita, altfel devine periculos.

Dr. Giba Cornelia , medic specialist diabet zaharat , nutritie si boli metabolice detaliaza aceste aspecte in articolul urmator.
[su_button url=”http://lorenaburlacu.ro/de-ce-si-cand-este-periculos-colesterolul/” target=”blank” style=”flat” background=”#f49833″ size=”5″ center=”yes” radius=”20″ icon=”icon: eye”] Citeste articolul complet aici[/su_button]

Articole Similare