Cremele nu fac sa dispara boala hemoroidala

 

Boala hemoroidala este o dilatatie a unor vase care exista in mod normal la nivelul anusului si al canalului anal. Vasele exista, nu sunt patologice, se numesc hemoroidale, dar in momentul in care se dilata excesiv se transforma in boala hemoroidala. Aceasta produce simptome si disconfort local. Nu exista o cauza precisa, exacta si bine definita pentru care apare aceasta afectiune, ci mai multe.

Printre acestea se numara constipatia, diareea, sarcina, nasterea, sedentarismul, ridicatul greutatilor, bolile inflamatorii intestinale, dar si mostenirea genetica. Potrivit Adelinei Popescu, medic specialist gastroenterolog, exista doua feluri de hemoroizi: interni si externi. „Cei interni sunt acoperiti de un strat denumit mucoasa, care nu prezinta sensibilitate la atingere, durere sau temperatura, in timp ce hemoroizii externi sunt acoperiti de piele, avand un grad inalt de sensibilitate.

Cele doua tipuri de hemoroizi au manifestari si modalitati de tratament diferite. Hemoroizii interni se manifesta cel mai frecvent prin sangerare rectala nedureroasa, prolapsul tesutului hemoroidal anal, mancarime, usturime sau durere anala. Sangerarea rectala hemoroidala, denumita in termeni medicali si rectoragie, apare la sfarsitul defecatiei, pe hartie sau in picatura in vasul de toaleta sau pe suprafata bolului fecal.

Este important de stiut cum apar aceste rectoragii si in ce cantitate, pentru ca aceste informatii pot face diferenta intre o sangerare hemoroidala si cea prezenta in cancerul colorectal, de exemplu, in rectocolita ulcerohemoragica sau in alte afectiuni ale colonului.”

 

[su_button url=”https://m.adevarul.ro/sanatate/medicina/cremele-nu-fac-sadispara-boala-hemoroidala-1_5c925957445219c57e765c8c/index.html” target=”blank” style=”flat” background=”#f49833″ size=”5″ center=”yes” radius=”20″ icon=”icon: eye”] Aflati mai multe informatii utile de la specialistul nostru[/su_button]

 

Interviu acordat de Dr. Adelina Popescu redactiei Adevarul.ro.

DigestMed Medica, pasiune, stil de viata
Articole Similare