Aparitii Media

Simptome ale sangerarilor anorectale

De catre: | Etichete: | Comentarii: 0 | iunie 12th, 2018

 

Cauzele sangerarilor rectale sunt diverse, iar un ulcer gastric cu hemoragie severa poate fi una dintre ele. Rectoragiile pot fi usoare sau severe, chiar amenintatoare de viata.

Unul dintre cele mai frecvente motive pentru care pacientii merg la cabinetul medicului gastroenterolog sunt sangerarile anorectale: „Rectul este ultima portiune a intestinului gros si se termina cu anusul, care reprezinta un muschi cu rol de sfincter. Sangerarile de la acest nivel pot fi usoare sau severe, chiar amenintatoare de viata. Sangerarile anorectale se mai numesc si rectoragii – sange care trece prin rect. Acest sange poate proveni de la orice nivel al tractului gastrointestinal. Spre exemplu, un ulcer gastric cu hemoragie severa poate fi cauza exteriorizarii sangelui prin rect“, explica dr. Adelina Popescu, medic specialist Gastroenterologie.

Informatii de specialitate despre semnele si simptomele de alarma, despre stabilirea diagnosticului si care sunt testele utile in identificarea afectiunii puteti obtine direct de la specialistul nostru prin parcurgerea articolului urmator.

 

Programare rapida
Programare Facebook
Programare Whatsapp
Programare online
Programare telefonica