Aparitii Media

Obezitatea ca boala sau ce se afla in spatele kilogramelor in plus

De catre: | Etichete: | Comentarii: 0 | ianuarie 31st, 2018

 

Cunoastem cu totii sintagma “ gras si frumos “ utilizata frecvent de generatiile anilor ’50-’80 – cu alte cuvinte in acea perioada kilogramele in plus insemnau bunastare, intr-un moment de privatiuni multiple.Cu timpul insa dieta si stilul de viata s-au schimbat, oamenii din Romania au devenit mai sedentari si au adoptat dieta de tip occidental, bogata in dulciuri si grasimi si saraca in fibre.

Societatea a inceput sa priveasca diferit kilogramele in plus,iar oamenii supraponderali sau obezi sa fie stigmatizati, fiind considerati lenesi si lipsiti de vointa. Tot cu timpul a devenit evident ca in spatele kilogramelor in plus se ascund si probleme de sanatate, unele dintre ele grave. Asadar obezitatea este o boala cronica, iar frecventa ei in populatie este in crestere, inclusiv la copii.

Intrebarea este insa, de ce ne ingrasam?
Practic este vorba de un dezechilibru energetic- consumam mai multa mancare decat avem nevoie pentru cheltuielile energetice.
Dr Elena Ciuperca vorbeste despre obezitatea ca boala si ce afectiuni se pot ascunde in spatele acestor kilograme in plus.

Programare rapida
Programare Facebook
Programare Whatsapp
Programare online
Programare telefonica