Simptome digestive in bolile tiroidei

 

Buna functionare a tiroidei este esentiala pentru starea de sanatate a organismului. Afectiunile tiroidei care modifica nivelul hormonilor tiroidieni au impact in tot corpul , inclusiv asupra organelor digestive.

Dezechilibrele hormonale sunt mai frecvente la adulti si la varstnici, dar pot debuta si la copii, mai ales in adolescenta, in cazul bolilor autoimune, spune Dr. Cristina Stefan, medic primar endocrinolog , specialist in diabet, nutritie si boli metabolice.
Problema cea mai des intalnita a tiroidei este legata de secretia inadecvata de hormoni, in exces sau in minus. Astfel ca , sinteza exagerata a hormonilor determina afectiunea numita “hipertiroidism ” , iar in cazul unui deficit de hormoni aceasta determina afectiunea numita ” hipotiroidism“.

Medicul gastroenterolog Dr. Ciuperca Elena explica alaturi de Dr. Stefan Cristina,medic endocrinolog  , specialist in diabet, nutritie si boli metabolice ce simptome pot aparea in cazul bolilor digestive, cat si ce dieta este indicata in hipo si hipertiroidie in  interviul acordat pentru Adevarul.ro.

[su_button url=”http://adevarul.ro/sanatate/dieta-fitness/simptomedigestive-bolile-tiroidei-dieta-indicata-hipo-hipertiroidie-1_5a674c97df52022f75c9f1ba/index.html” target=”blank” style=”flat” background=”#f49833″ size=”5″ center=”yes” radius=”20″ icon=”icon: eye”] Citeste articolul complet pe Adevarul.ro[/su_button]

DigestMed Medica, pasiune, stil de viata
Articole Similare