Polipectomia este procedura endoscopica prin care se indeparteaza tesut anormal de la nivelul intestinului gros. Acesta se poate transforma in timp in cancer de colon. Indepartarea sa previne acest lucru si evita necesitatea unei interventii chirurgicale. Nu toti polipii colonici au acest risc de transformare maligna, decizia de indepartare a lor trebuind luata impreuna cu medicul endoscopist, uneori dupa obtinerea unui rezultat histopatologic (examenul la microscop al unui fragment din polip obtinut prin biopsie in timpul colonoscopiei). De cele mai multe ori polipii colonici nu produc simptome, de aceea doar uneori, in cazul unor polipi voluminosi, indepartarea lor va rezolva si simptome precum sangerarea la scaun, durerile abdominale sau tulburarile de tranzit intestinal.
Complicatiile sunt rare, dar nici o procedura medicala nu este complet lipsita de riscuri.
Inainte de procedura medicul:
• Poate sa va faca un examen clinic; • Va intreaba care este medicatia dvs. cronica (anticoagulantele precum Trombostopul sau antiagregantele precum aspirina sau clopidogrelul cresc riscul sangerarii dupa polipectomie); • Poate cere analize de sange (hemoleucograma, teste de coagulare etc.).
Succesul polipectomiei depinde de calitatea pregatirii intestinului (curatirea acestuia cu solutiile recomandate de medic, concomitent cu regimul hidric clar din preziua explorararii).
Un tub flexibil cu o camera la capatul distal se insera prin anus pana la capatul intestinului gros. In timpul examinarii acesta va fi destins prin aerul insuflat prin endoscop. Medicul localizeaza polipul si il indeparteaza fie prin taiere la rece, fie prin folosirea curentului electric (electrorezectie). Acelasi curent poate folosi pentru cauterizarea ranii ramase sau pentru oprirea sangerarii postpolipectomie. Polipul rezecat va fi recuperat din intestin si trimis pentru analiza completa microscopica. Daca indepartarea polipului nu este posibila pe cale endoscopica, este indicata marcarea pozitiei acestuia pentru indepartare chirurgicala ulterioara (printr-o interventie minim invaziva, laparoscopica). Durata procedurii este de 30-60 minute, dupa caz.
Polipectomia nu este mai dureroasa decat endoscopia diagnostica. Disconfortul este cauzat de distensia cu aer a colonului si de presiunea pe care aparatul o exercita la nivelul peretilor intestinului. Cateodata este utila folosirea unei sedari superficiale pentru ameliorarea disconfortului.
DigestMed este o clinica medicala privata ce are ca obiect prinicipal de activitate diagnosticarea si tratarea bolilor aparatului digestiv si isi desfasoara activitatea medicala la cele mai inalte standarde europene. DigestMed pune la dispozitia pacientilor o gama de servicii de gastroenterologie, hepatologie si endoscopie digestiva, endocrinologie si psihiatrie.
Ne desfasuram activitatea intr-un mediu placut si primitor si punem un accent deosebit pe igiena si curatenie, oferind pacientilor nostri siguranta, confort si servicii medicale complete la un inalt standard calitativ.
Fiecare pacient este important pentru noi si ne straduim sa respectam ora programarii. Totusi, ora planificata poate fi decalata datorita unor cazuri ce pot necesita investigatii mai amanuntite decat cele planificate in momentul programarii.
In fiecare sectie specializata a clinicii DigestMed, pacientii nostri sunt informati cu privire la investigatiile pe care urmeaza sa le faca si li se va raspunde prompt la intrebarile si nelamuririle pe care le au cu privire la starea lor de sanatate.
DigestMed va pune la dispozitie o echipa medicala formata din medici profesionisti, cu experienta in domeniu, care in urma investigatiilor realizate, ofera pacientilor un tratament rapid si eficient, specific nevoilor intampinate de acestia.
DigestMed va pune la dispozitie o echipa formata din medici care detin experienta si expertiza vaste in domeniul tratarii bolilor digestive. Medicii nostri sunt deschisi comunicarii cu pacientii si stabilesc alaturi de dumneavoastra dezvoltarea unei strategii terapeutice optime in functie de asteptarile si starea dumneavoastra de sanatate.
Obiectivul DigestMed este sanatatea dumneavoastra, de aceea echipa noastra este una pregatita sa raspunda solicitarilor dumneavoastra si sa va ofere asistenta in tratarea problemelor dumneavoastra de sanatate. Clinica DigestMed va pune la dispozitie un serviciu rapid de consultatii in cazul in care problemele dumneavoastra de sanatate necesita o evaluare si un tratament urgent. De asemenea va oferim posibilitatea de a face o programare online, completand formularul de pe website-ul DigestMed.
O explorare de calitate inseamna un aparat de calitate si un medic cu experienta. Clinica este dotata cu aparatura moderna, de ultima generatie conform standardelor europene de igiena si sanatate si echipamente profesionale – dispunem de un ecograf Siemens Acuson X150 si de o linie de endoscopie Pentax. Folosim cele mai bune echipamente medicale pentru a ne asigura ca serviciile pe care le oferim pacientilor nostri se adapteaza perfect nevoilor dumneavoastra.
POLIPECTOMIE ENDOSCOPICA SIMPLA (1-2 POLIPI)
POLIPECTOMIE ENDOSCOPICA COMPLEXA (>2 POLIPI)
POLIPECTOMIE ENDOSCOPICA SIMPLA (1-2 POLIPI)
POLIPECTOMIE ENDOSCOPICA COMPLEXA (>2 POLIPI)
POLIPECTOMIE ENDOSCOPICA SIMPLA (1-2 POLIPI)
POLIPECTOMIE ENDOSCOPICA COMPLEXA (>2 POLIPI)
POLIPECTOMIE ENDOSCOPICA SIMPLA (1-2 POLIPI)
POLIPECTOMIE ENDOSCOPICA COMPLEXA (>2 POLIPI)
POLIPECTOMIE ENDOSCOPICA SIMPLA (1-2 POLIPI)
POLIPECTOMIE ENDOSCOPICA SIMPLA (>2 POLIPI)
POLIPECTOMIE ENDOSCOPICA SIMPLA (1-2 POLIPI)
POLIPECTOMIE ENDOSCOPICA COMPLEXA (>2 POLIPI)
Puteti ajunge la noi folosind urmatoarele mijloace de transport in comun: METROU : M3 statia Lujerului, TRAMVAI : 41 statia Bd. Uverturii, AUTOBUZ : 178 statia Teatrul Masca; 106, 136, 236, 336 statia Piata Veteranilor, TROLEIBUZ : 61, 62 statia Piata Veteranilor